Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

Ritme, routine en structuur zijn een belangrijke basis voor studievaardigheden. Werk de achterstanden van leerlingen weg zodat ze weer gemotiveerd met hun schoolwerk aan de slag kunnen.De subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s onderwijs 2020-2021 wordt verlengd en loopt gelijktijdig door met  het Nationaal Programma Onderwijs. Maak nu gebruik van ons aanbod en onze ondersteuning bij jullie aanvraag.

Hebben jullie het programma voor het tweede tijdvak al gereed om aan te vragen? Maak nu gebruik van ons aanbod en onze ondersteuning bij jullie aanvraag.

Werk achterstanden van je leerlingen weg en breng hun motivatie voor school weer op een gezond peil in 6 effectieve studielessen. Je werkt in kleine groepen, waardoor je de kracht van groepsdynamiek kunt inzetten en er tevens voldoende individuele aandacht voor elke leerling is om aan zijn leerdoelen te werken.

Studielift is al jaren een toonaangevende onderneming op het gebied van ondersteunings-programma’s binnen het vo-onderwijs.

Wij trainen docenten zelf in twee hele dagen offline of drie dagdelen live online in de verschillende vaardigheden, zodat zij zelf ook ervaren wat deze vaardigheden kunnen betekenen voor hun leerlingen. Daarnaast kunnen zij, naast het geven van de programma’s van zes lessen, ook de rest van het schooljaar hun leerlingen ondersteunen als follow up van het ondersteuningsprogramma.

Juist in deze tijd, waarin een aantal leerlingen hun ritme, routine en structuur met betrekking tot schoolwerk zijn kwijtgeraakt, is het belangrijk om hen zo vroeg mogelijk in het nieuwe schooljaar 2020-2021 weer op de rit te krijgen.

We richten ons met name op het duurzaam en breed inzetten van korte, doelgerichte en praktische concepten die door docenten en mentoren kunnen worden aangeboden. De vaardigheden die leerlingen aangereikt krijgen zijn vakoverstijgend en bevatten onderdelen op het gebied van :

Executieve functies:
werkgeheugen – taakinitiatie – planning – organisatie – timemanagement – doelgericht gedrag – metacognitie.

Leerstrategieën:
overzien – jezelf kennen – vooruitkijken – bijhouden – terugkijken – herhalen – verdiepen – structureren – organiseren – jezelf vertrouwen en motiveren – het nut zien (bron: Effectiever leren met leerstrategieën – Pieternel Dijkstra).

Studievaardigheden:
plannen – snellezen – aantekeningen en samenvattingen maken – mindmappen – geheugentechnieken - leren leren.

Je kunt nog zo’n goede planning gemaakt hebben,
maar zonder motivatie ga je niet met jouw planning aan de slag!

Daarom kijken wij binnen de concepten zowel naar de leerhouding als het leergedrag van de leerlingen, omdat het één niet zonder het ander kan.
Inzicht en bewustwording zijn de belangrijkste sleutelwoorden binnen ons aanbod.

Vanaf 18 augustus t/m 18 september kunnen scholen subsidie voor het tweede tijdvak van 1 oktober 2020 tot en met 31 augustus 2021 aanvragen.

Ik kom graag met jou in contact om ervoor te zorgen dat jullie subsidieaanvraag direct per 18 augustus kan worden ingediend, zodat jullie met ingang van 1 oktober aan de slag kunnen met jullie leerlingen. Benieuwd naar ons aanbod en voorstel? Vraag dan onze brochure aan.


Hieronder vind je onze programma’s in het kader van de subsidieregeling. Neem voor meer informatie of een presentatie middels Zoom contact op met Annemieke Groeneveld via info@studielift.nl of 06-17 23 44 17 .

Onze programma's

‘Snel leren = leuk leren’ - voor brugklas t/m 6 vwo
In 6 lessen van 1 uur zet jij jouw leerlingen in kleine groepen van 5 leerlingen op de rit met het plannen en organiseren van hun huiswerk. Daarnaast leren ze beter te focussen en concentreren met behulp van snellezen en leer je hen hoe ze vanaf het begin van elk nieuw hoofdstuk al hun huiswerk in één keer ‘toetsklaar’ kunnen zetten. Dit voorkomt stress vlak voor toetsweken of perioden waarin veel toetsen worden gegeven.

Je krijgt als docent na afloop van de training een kant en klaar draaiboek van 6 lessen van 1 uur.
De training kan gevolgd worden in twee hele dagen offline of drie dagdelen live online.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus:

 • Plannen
 • Aantekeningen en samenvatting maken
 • Huiswerk toetsklaar zetten -> leren leren
 • Geheugentechnieken
 • Snellezen

Actief leren leren’ – voor leerlingen vanaf 3 havo
In 6 lessen van 1 uur zet jij jouw leerlingen (in kleine groepen van 5 leerlingen) in hun kracht voor wat betreft leerhouding en leergedrag. Je leert hen werken vanuit hun eigen kwaliteiten en laat hen reflecteren op hun eigen leerhouding en van daaruit leerdoelen stellen. Met behulp van 8 leertechnieken gaan zij ervaren welke van deze het beste bij welke vakken passen.

Vanuit groeiende motivatie en mindset gaan zij met behulp van hun eigen ideale leermix een persoonlijk leerplan opstellen. Je krijgt als docent na afloop van de training een kant en klaar draaiboek van 6 lessen van 1 uur. De training kan gevolgd worden in twee hele dagen offline of drie dagdelen live online.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus:

 • Zelfinzicht a.d.h.v. kwaliteiten & vaardigheden
 • De vier scenario’s van mindset versus motivatie
 • Reflecteren op eigen leerhouding en -gedrag
 • Cirkel van invloed en betrokkenheid
 • Leren van fouten en successen
 • Persoonlijk leerplan opstellen vanuit ideale leermix
 • Aantekeningen en samenvattingen maken
 • Toetsvragen bedenken o.b.v. taxonomie van Bloom
 • Acht soorten leertechnieken voor de verschillende vakken
Geïnteresseerd om zelf een expert in studievaardigheden te worden? Kijk dan op deze pagina voor een uitgebreid overzicht van deze training.

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?