nieuwsbrief #13 | maart 2015 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
De voorjaarsvakantie is al weer voorbij, op naar de meivakantie en de eindspurt van dit schooljaar. De examenplanner staat voor je klaar op de pagina handig om te hebben. Ik hoop van harte dat je hem ruim van tevoren gaat gebruiken. Het geeft je rust en overzicht waardoor je toch redelijk ontspannen je examens in kunt gaan.

Heb je hulp nodig bij het maken van een slimme planning of wil je minder tijd kwijt zijn aan je voorbereidingen voor toetsweken of examens? Het is nog niet te laat, je kunt je nog gewoon inschrijven bij één van onze trainers voor de cursus “Snel leren = leuk leren”, klik hier voor een trainer in je buurt.

Twijfel je of de cursus jou gaat bieden wat je zoekt? In ons gloednieuwe digibook vind je voorbeelden uit de praktijk waar jij jezelf ongetwijfeld in zult herkennen.

Time 2 Control

Zit je in groep 8 en wil je vast aan de slag met slimme studievaardigheden om de stap naar de brugklas wat makkelijker te maken? Meer informatie over OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” verderop in deze nieuwsbrief.

De kracht van Social Media wordt alsmaar duidelijker, ook voor Time 2 Control. Daarom hebben we in maart een speciale aanbieding voor Linked In connecties. Nog niet gelinkt (Linked) maar wel belangstelling om de trainersopleiding met korting te volgen? Lees verder in deze nieuwsbrief!

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control

Time 2 Control

Een aantal trainers is reeds gestart met de cursus OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren”. In drie lessen van één uur leer je je agenda goed  invullen en bijhouden, ga je aan de slag met focuslezen, leer je hoofd- en bijzaken uit een tekst  halen, een project-mindmap maken en snel en makkelijk woordjes en begrippen leren.

Time 2 Control

De cursus is echt een opstapcursus naar “Snel leren = leuk leren”, beide cursussen sluiten naadloos op elkaar aan, maar zijn ook los van elkaar waardevolle cursussen.
Je herkent deze trainers aan de groene ballon op de overzichtskaart.

Vind je de brugklas toch wel spannend en zie je op tegen al dat huiswerk? Ga dan nu vast aan de slag met OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren”, dan ben jij vast goed op weg!
Time 2 Control

Linked In speelt voor Time 2 Control een belangrijke rol. Speciaal voor alle Linked In connecties van Annemieke Groeneveld geldt er in de maand maart een kortingsactie; bij inschrijving in maart voor één van de trainersopleidingen in 2015 ontvang je € 100,- korting en betaal je dus geen € 895,- maar € 795,- excl BTW voor de tweedaagse opleiding waarna je direct als trainer “Snel leren = leuk leren” aan de slag kunt. Meer informatie over de opleiding, data en locaties vind je op onze website.

Wil jij gebruik maken van deze kortingsactie? Link met Annemieke, meld je aan voor één van de opleidingen en vermeld bij de bijzonderheden “Linked In korting maart 2015” .

Time 2 Control

Time 2 Control
Steeds meer huiswerkbegeleidingsinstituten gaan als extra dienstverlening de cursus “Snel leren = leuk leren” aanbieden. Hiermee wordt duidelijk dat de cursus “Snel leren = leuk leren” geen concurrent is van huiswerkbegeleiding maar juist een prachtige aanvulling.

Wat zijn over het algemeen de verschillen tussen huiswerkbegeleiding, bijles en de cursus “Snel leren = leuk leren”. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Huiswerkbegeleiding
is voornamelijk voor kinderen die, al dan niet tijdelijk door bijvoorbeeld ziekte of echtscheiding, moeite hebben om na school aan de slag te gaan met huiswerk of concentratieproblemen hebben. Structuur, rust en/of overzicht ontbreken vaak waardoor ze niet goed weten wat er van ze wordt verwacht. Bovendien liggen er thuis veel verleidingen op de loer waar ze zich liever op storten dan op het huiswerk. Ook kan het zijn dat er thuis geen mogelijkheden zijn om het kind te helpen met bijvoorbeeld overhoren. Huiswerkbegeleiding kan worden ingezet als een leerling met meerdere vakken moeite heeft. Leerlingen gaan in principe een heel schooljaar één of meerdere middagen per week naar huiswerkbegeleiding en hebben in meestal al hun huiswerk af als ze thuis komen.

Bijles is 1 op1 met een begeleider vakinhoudelijk aan de slag, je wordt geholpen de achterstand in een bepaald vak weg te werken of extra uitleg te krijgen over de onderwerpen van een vak die je na klassikale uitleg nog niet begrijpt. Bijles is echt vakinhoudelijk, gericht op het begrijpen van de inhoud van lesboeken en de klassikale uitleg. Bijles is vaak 1 uur in de week zolang dit nodig is voor het betreffende vak.

Cursus “Snel leren = leuk leren”
is een training studievaardigheden waarin leerlingen zelfstandig onder eigen verantwoordelijkheid praktisch en direct met hun huiswerk aan de slag leren gaan. Timemanagement (plannen, doelen en prioriteiten stellen, motivatie) gecombineerd met slimme studievaardigheden (snellezen, mindmappen, geheugentechnieken) waardoor je in 6 lessen van één uur meer en makkelijker leert leren in minder tijd. De cursus wordt afgerond in 6 weken en biedt de leerlingen structuur en overzicht.

Time 2 Control

Time 2 Control

Door de cursus “Snel leren = leuk leren” in je huiswerkbegeleidingsinstituut aan te bieden, kun je dus je doelgroep vergroten en leerlingen met een andere begeleidingsbehoefte ook van dienst zijn.
Klaas-Jan van Noortwijk, eigenaar van Huiswerk & Co combineert huiswerkbegeleiding en coaching met het geven van de cursus “Snel leren = leuk leren”, hij vertelt hier waarom.


Ook Sylvie Willekens vertelt in wat de cursus “Snel leren = leuk leren” voor haar huiswerkbegeleidingsinstituut betekent, lees hier haar volledige verhaal.

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

 
Facebook Twitter