nieuwsbrief #15 | juli 2015 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control

Terwijl de eindexamenkandidaten genieten van hun welverdiende zonnige vakantie bereiden de overige leerlingen zich voor op de laatste toetsweek van het jaar.

De oud-cursisten “Snel leren = leuk leren” weten inmiddels hoe ze een haalbare planning kunnen maken en hoe ze zo efficiënt mogelijk leren. Kun jij nog hulp gebruiken? Onze trainers staan voor je klaar, klik hier en zoek de trainer die bij jou in de buurt zit!

Op 27 juni verwelkomden wij de 200ste trainer in Waalwijk, woonachtig in Oud-Beijerland, verderop in de nieuwsbrief lees je hier meer over.

Ook hebben wij een pilot gedraaid met OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” voor heel groep 8 van CBS Wakersduin te Noordwijk en komen er weer een aantal kersverse trainers aan het woord.

De opleidingen in september zitten bijna vol, wil jij na de herfstvakantie in het nieuwe schooljaar aan de slag als trainer “Snel leren = leuk leren”? Meld je dan nu aan, want vol = vol.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl.

Time 2 Control
Time 2 Control
200ste train(st)er
Zaterdag 27 juni verwelkomden wij onze 200ste trainer in NH Waalwijk: Marinka de Haan-Hendriksma van Begeleiding Bijdehand uit Oud-Beijerland. Zij stelt zich aan jullie voor: Mijn naam is Marinka de Haan- Hendriksma. Ik ben getrouwd en heb een zoon van 3 en wij wonen in Oud-Beijerland. Toen ik op de basisschool zat wist ik eigenlijk al dat ik juf wilde worden.

Time 2 Control

Na de HAVO was de keuze voor de PABO daarom makkelijk. Na mijn afstuderen ben ik begonnen met lesgeven in het regulier onderwijs. Daarna ben ik overgestapt naar het onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs), het speciaal basisonderwijs en ambulant begeleider in het cluster 3 onderwijs (voor zeer moeilijk lerende, gehandicapte en langdurig zieke kinderen). Dit werk heb ik altijd met veel plezier gedaan, maar het werken met individuele en groepjes kinderen bleef trekken. Daarom heb ik mijn eigen praktijk Begeleiding Bijdehand opgericht in 2011. Ik geef o.a. dyslexiebegeleiding, coach kinderen, jongeren en volwassenen via de Matrixmethode en vanaf nu biedt ik ook “Snel leren = leuk leren” en OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” aan. Lees verder

Time 2 Control

Time 2 Control

Frederique Buys Advies
Al sinds 2000 ben ik werkzaam in het Voortgezet Onderwijs, eerst op het VO en later in het VSO (in een speciale klas, voor uitvallers van het gewone VO). En altijd liep ik tegen het feit aan, dat voor leerlingen 3x hun boek doorlezen ‘leren’ heette. Sommigen kreeg ik, met moeite, aan het overschrijven van woordjes, maar dat ‘leren leren’ is echt een lastig punt. Lees verder


Wijs Jongerencoaching en Studiekeuzebegeleiding
Onlangs ben ik opgeleid door Annemieke Groeneveld om zelf de cursus “Snel leren = leuk leren” te mogen geven. De cursus is een mooie aanvulling op het aanbod van mijn praktijk: WIJS Jongerencoaching & Studiekeuzebegeleiding. In mijn ruime ervaring met jongeren die vast lopen tijdens hun studie, kom ik vaak tegen dat ze eigenlijk nooit geleerd hebben hoe ze moeten leren of hoe ze een planning kunnen maken. Jongeren doen vaak maar wat, in de hoop dat het wel goed zal komen. Soms komt het ook goed, maar helaas vaak ook niet. Deze jongeren komen dan bij mij terecht. Deze praktische cursus, waarin jongeren leren hoe te plannen, organiseren en efficiënter te leren, zal voor velen een uitkomst bieden. Lees verder

Time 2 Control

Time 2 Control

Getting Ahead
Toen ik in aanraking kwam met de “Snel leren = leuk leren” was ik gelijk enthousiast en wist dat dit een waardevolle aanvulling zou zijn voor mijn praktijk.
Deze methode geeft leerlingen ontzettend veel zelfvertrouwen. Mindmaps maken, snellezen, huiswerk plannen of plannen voor toetsen c.q. examens zijn cruciale vaardigheden om te bezitten. Iemand die weet hoe hij moet leren, doet het vaak beter op school en zit lekkerder in zijn vel.
Lees verder

Time 2 Control

Time 2 Control

OP WEG NAAR Klassikaal
In mei heeft Annemieke Groeneveld van Time 2 Control de cursus OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” aan heel groep 8 van CBS Wakersduin te Noordwijk gegeven. De grote groep van 31 leerlingen werd in twee groepen gesplitst en vol enthousiasme gingen de leerlingen aan de slag met het kiezen van een goede agenda, snel en slim je huiswerk opschrijven, leren hoe je zoveel mogelijk woordjes kunt leren en onthouden, sleutelwoorden uit teksten halen en het maken van een mindmap met de daarbij behorende pictogrammen.

Na afloop van de cursus mochten alle leerlingen met hun certificaat op de foto. De reacties waren zeer enthousiast en positief, zowel van de leerlingen als van ouders.

Wil je volgend schooljaar heel groep 8 een leuke en stevige basis meegeven voor de middelbare school?

Via deze link vind je onze trainers, degene met een groene ballon geven ook OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren”. Informeer bij hen naar de mogelijkheden om deze opstapcursus voor de middelbare school klassikaal te geven.

Time 2 Control
Time 2 Control

Time 2 Control

Best Practice E-Book
Benieuwd of de cursus “Snel leren = leuk leren” iets voor jou is, of wil je weten wat jij als trainer zou kunnen bereiken met het aanbieden van de cursus? In ons best practice digibook vind je 21 verhalen uit de praktijk van onze trainers. Dit zijn verhalen over leerlingen die elke dag urenlang aan hun huiswerk zitten of die juist niets doen omdat ze niet weten hoe. Verhalen van leerlingen met dyslexie, AD(H)D of hoogbegaafde leerlingen. De cursus “Snel leren = leuk leren” is namelijk voor elke leerling geschikt, dus ook voor jou! Klik hier om naar het E-Book te gaan.

 

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

 
Facebook Twitter