nieuwsbrief #17 | oktober 2015 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control

Terwijl het zuiden is begonnen met de herfstvakantie heeft de rest van het land het er al weer op zitten en gaat zich opmaken voor de eerste toetsweek of toetsperiode van dit schooljaar.

Ben jij er klaar voor? Heb je de hele vakantie zitten ploeteren of heb je jouw tijd voor de vakantie al zo goed ingepland en besteed dat je ook echt van je vakantie hebt kunnen genieten of nu van je vakantie aan het genieten bent?

Hoe lekker is het dat je vlak voor een toetsweek het gevoel hebt dat je de meeste stof wel beheerst en dat het een kwestie is van mindmaps en leerkaartjes herhalen wat maar weinig tijd kost? Want dat is namelijk de manier hoe cursisten leren leren tijdens de cursus “Snel leren = leuk leren”. Alles wat je aan huiswerk doet meteen slim samenvatten en verbinden met eerdere paragrafen of hoofdstukken zodat je de nieuwe kennis makkelijk koppelt aan bestaande kennis waardoor je het beter onthoudt. En omdat deze leerlingen slim en bewust met hun huiswerk omgaan hoeven zij niet meer urenlang te leren vlak voor een toetsweek.

Klinkt goed toch? Meld je aan bij één van onze trainers en ook jij leert meer en makkelijker leren in minder tijd. Kijk voor een trainer in jouw buurt op deze pagina.

Wil jij zelf aan de slag als trainer “Snel leren = leuk leren”? Kijk dan verderop in onze nieuwsbrief voor de fantastische herfstaanbieding die tot 1 december geldig is voor de eerste twintig aanmeldingen.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control
Eén van de meest gestelde vragen van ouders is of het thema “motivatie” ook aan bod komt tijdens de cursus “Snel leren = leuk leren”. Veel ouders hebben namelijk het gevoel dat hun kind niet voldoende gemotiveerd is om goed aan de slag te kunnen gaan met school en huiswerk. Natuurlijk is motivatie een belangrijk onderdeel van de cursus. In principe komt dit tijdens les 1 meteen al aan bod. Belangrijk hierbij is echter wel dat we als trainer kijken naar de groep leerlingen die we voor ons hebben. Het heeft namelijk niet zo heel veel zin om uitgebreid op het onderwerp motivatie in te gaan als je direct merkt dat de leerlingen hier de eerste bijeenkomst absoluut niet voor open staan.

Time 2 Control

In mijn beleving kun je het onderwerp motivatie dan ook van twee kanten insteken; de eerste is om ermee te beginnen. Echter, als het de eerste les echt niet wordt ontvangen ga ik op dat moment liever meteen aan de slag met praktische vaardigheden als snellezen en plannen en kom dan in één van de latere lessen er op het onderwerp motivatie terug. Voor mij is het namelijk veel belangrijker dat ze na de eerste les met een goed gevoel de deur uit gaan en graag naar de tweede les komen. Zo bouw je eigenlijk onderhuids vast aan een stuk motivatie.

Het is ook heel begrijpelijk dat leerlingen het vaak niet meteen in les 1 over motivatie willen hebben. Als ze naar de cursus komen betekent dit meestal dat het niet zo lekker loopt op school. Wellicht zijn er een aantal opmerkingen gemaakt zoals: je moet beter je best doen of meer tijd in je huiswerk steken. Maar wat heeft meer tijd aan je huiswerk besteden voor zin als je niet weet hoe je jouw huiswerk het beste kunt plannen, organiseren, maken en leren?
Als de leerlingen een aantal lessen hebben gevolgd kom ik zeker weer terug op het onderwerp motivatie. In les 4 of 5 hebben ze al een hoop geleerd en toe kunnen passen op hun eigen huiswerk. Vaak zijn er dan ook al wat mooie cijfers behaald met behulp van de nieuwe vaardigheden. De weerstand richting school en huiswerk is wat afgenomen en dát is wat mij betreft het ideale moment om (nog een keer) stil te staan bij motivatie en hoe motivatie de leerlingen kan helpen om haalbare doelen te stellen en de Social Media en games als minst belangrijke prioriteit te laten benoemen. Zo leveren onze trainers binnen een kleine groep cursisten toch maatwerk, hetgeen sommige leerlingen zeker nodig hebben.
Time 2 Control

Time 2 Control

In april 2015 heb ik de trainersopleiding
“Snel leren = leuk leren” gevolgd. Ik was vooraf al heel enthousiast over de cursus, maar in de praktijk bleek de opleiding alles waar te maken, wat er beloofd werd. Na twee intensieve, efficiënte en interessante studiedagen, was ik nog meer overtuigd van de kracht van deze cursus voor middelbare scholieren. Inmiddels heb ik ook in de praktijk ervaren, dat de cursus zeer effectief werkt bij jongeren en dat zij echt veel baat hebben bij de aangeboden technieken. Lees verder
De trainersopleiding “Snel leren = leuk leren” van Time2Control is echt iets voor jou!” Zo werd ik in november 2014 enthousiast en nieuwsgierig gemaakt door een vriendin die net trainer was geworden.
Na het behalen van mijn Master SEN diploma in augustus 2014 vond ik het tijd om die opgedane kennis te laten bezinken en toe te passen binnen mijn werk als leerkracht en taal-leesspecialist in het basisonderwijs.
Ik had me voorgenomen om een jaar geen cursussen of opleidingen te volgen. Echter … het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mijn nieuwsgierigheid won. Ik heb de site van Time 2 Control bekeken en werd steeds enthousiaster. “Snel leren = leuk leren” was voor mij de ontbrekende schakel die ik belangrijk vind bij het leerproces.Lees verder
Time 2 Control

Time 2 Control

Ik ben Ellen Laurensse en vanuit mijn praktijk “Ellen” coaching en therapie voor kind en puber heb ik inmiddels al een heel aantal leerlingen mogen helpen via een “Snel leren=Leuk leren” traject.
“Snel leren= leuk leren” biedt een aantal handige strategieën die leerlingen kunnen helpen bij het effectiever leren in minder tijd. Ik bied de strategieën aan met de afspraken dat de leerlingen ze allemaal in ieder geval proberen. Daarna kunnen ze voor zichzelf bepalen welke ze wel blijven gebruiken en welke niet werken voor hen.“Snel leren = Leuk leren” is een perfecte manier om het plannen en organiseren van zowel je huiswerk plek als je huiswerk onder de knie te krijgen. Ook besteed ik veel aandacht aan verschillende geheugentechnieken om bijvoorbeeld woordjes, jaartallen, of definities te onthouden. Lees verder
Time 2 Control

Time 2 ControlIn Gouda heb ik in mei en juni twee groepjes de cursus Op weg naar Snel leren=leuk leren gegeven. Het waren twee heel verschillende groepjes. In het ene groepje zaten kinderen die vanuit zichzelf zeer gemotiveerd waren om alvast met leren leren en plannen bezig te zijn, zodat ze straks een goede start zouden maken op de middelbare school.
In het andere groepje zaten kinderen die ‘gestuurd’ waren door hun ouders en de eerste keer nogal sceptisch waren.
Wat heel leuk was om te zien, was dat beide groepen enthousiast aan de slag gingen. De opbouw van de les en het materiaal sprak iedereen aan. Lees verder
Time 2 Control

Time 2 Control

Wil jij middelbare en scholieren ook helpen meer en makkelijker te leren in minder tijd? Pak dan nu je kans en schrijf je in voor de trainersopleiding “Snel leren = leuk leren” dan ontvang je nu tijdelijk een cursuspakket voor jouw eerste drie cursisten ter waarde van € 120,- cadeau.

Vermeld bij inschrijving “herfstaanbieding 2015”. Deze aanbieding geldt tot 1 december maar let op: er zijn slechts 20 gratis pakketten beschikbaar! Benieuwd wat onze trainers zo al meemaken tijdens de cursus? Lees ons best-practice digibook via deze link

Time 2 Control
Time 2 Control

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

 
Facebook Twitter