nieuwsbrief #18 | december 2015 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
En zo zijn we al weer aan het einde van 2015 beland. Hoe was dit jaar voor jou? Veel geleerd?

Hoe is de eerste helft van dit schooljaar verlopen, goed rapport of heb je toch het gevoel dat er wel het één en ander aan verbetering toe is?

Neem eens even de tijd om 2015 te evalueren voor jezelf.
Wat waren jouw persoonlijke successen en overwinningen?
En waarvan heb je het meest kunnen leren (van welke fouten)?
Wat had je, achteraf gezien, wellicht anders en beter kunnen doen?

Kun jij hier voor jezelf doelen van maken voor 2016?
Een goed begin is en blijft namelijk het halve werk! En waarom zou je wachten met het volgen van een cursus die jou in slechts 6 lessen meer en makkelijker laat leren in minder tijd?

Onze trainers “Snel leren = leuk leren” staan ook in 2016 voor jou klaar, klik hier voor een trainer in jouw buurt.

Wil jij zelf aan de slag als trainer “Snel leren = leuk leren” en/of OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren”?, klik dan hier voor informatie, data en locaties.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control
Hoe vaak roepen we niet dat we onze taken beter zouden moeten plannen en in kaart brengen? En hoe vaak besteed je werkelijk even rustig de tijd en aandacht aan al je taken?

Het lijkt zo vanzelfsprekend en je weet dat het je uiteindelijk rust gaat geven als je beter overzicht hebt van alles wat je nog moet doen, en tóch verzanden we snel in de waan van de dag. Of het feit dat dat proefwerk ineens al morgen is. Weg overzicht, weg prioriteiten, aan de bak voor die ene toets!

Zelfs als je dagelijks scholieren, studenten of volwassenen traint in het in kaart brengen van alle activiteiten en de bijbehorende prioriteiten, stap je nog regelmatig in die valkuil van “last minute to-do’tjes”, ik dus ook!

December is voor mij meestal een maand om eens lekker één en ander op te ruimen, ordenen en structureren. Ja echt, er zijn mensen die dat leuk vinden:-)

En zo bedacht ik mijn eigen prioriteitenkwadrant op mijn whiteboard met behulp van de leerkaartjes die alle trainers gebruiken tijdens de cursus “Snel leren = leuk leren”.

Drie dagen lang schreef ik al mijn taken en activiteiten op een kaartje en hing ze op mijn bord.

 • Hoe dringend zijn spoedmailtjes van derden eigenlijk? 95% van de mailtjes zijn niet zo dringend als ze lijken groen kaartje, vaste tijd per dag voor inplannen;

 • Social media, nuttig of noodzaak 20% nuttig, maar zeker niet de hele dag noodzakelijk op geel kaartje voor pauzemomenten;

 • Training voorbereiden dat weet ik ruim van tevoren dus op blauw kaartje en tijdig doen dan levert het geen stress op;

 • Oeps de nieuwsbrief van december, beetje laat bedacht niet op tijd ingepland dus op een roze kaartje, en meteen voel je de druk die daar achter zit.

 •    

  Time 2 Control

  Sinds mijn kwadrant zo overzichtelijk op mijn whiteboard staat verspil ik nauwelijks nog tijd om te bedenken wat ik op een dag ga doen. Kaartjes op de gele taken zijn de “leuke” dingen die ik in mijn pauzes tussen de concentratieblokken doe. Taken die ik helemaal niet behoor te doen staan daar uiteraard niet bij.

  De roze kaartjes pak ik in de ochtend, de blauwe in de middag zodat ik eindig met werken in rust en dus met meer plezier.

  De groene kaartjes? ’s Ochtens en ’s middags een half uur en meer niet.

  Gun jezelf ook de rust en het overzicht om je taken en activiteiten in kaart te brengen.
  De tijd die je daarin steekt verdien je tienvoudig weer terug…
  Time 2 Control
  Deze nieuwsbrief blikken we met een paar trainers terug op 2015, wat heeft het trainerschap “Snel leren = leuk leren” voor henzelf en hun praktijk gebracht?

  Time 2 Control

  Meike van Poppel uit Deventer, trainer sinds mei 2014

  Sinds ik anderhalf jaar geleden de opleiding tot trainer “Snel leren = leuk leren” gedaan heb, is er in mijn leven veel veranderd. Voor mij is het de opstap geweest naar het opzetten van mijn eigen orthopedagogische praktijk! Lees verder
  Brigitta Madderom uit Heiloo, trainer sinds februari 2014

  In mijn bedrijf “Engels met plezier” geef ik bijles Engels en ook regelmatig de cursus “Snel leren = leuk leren”. Bijles Engels geef ik één op één en de cursus “Snel leren = leuk leren” in kleine groepjes. Als ik terugkijk op het jaar 2015 was het leukste dat ik les heb gegeven aan verschillende groepjes leerlingen van heel verschillende leeftijden. Lees verder
  Time 2 Control

  Time 2 Control

  Hermy van Eck uit Sliedrecht, trainer sinds maart 2014

  Werken met jongeren, elke dag een feestje. Naast het feit dat ik moeder ben van twee gezellige pubers, heb ik als docent op een VMBO school en leerkracht van een bovenschoolse plusklas, dagelijks veel jongeren om mij heen. Dat jongeren niet zo positief denken over school en hoeveel tijd dat in beslag neemt, kan ik me indenken. Voor veel leerlingen uit het voortgezet onderwijs bestaat een groot deel van hun leven uit school.
  Lees verder
  Time 2 Control
  Time 2 Control
  Time 2 Control
  Time 2 Control

  Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

  Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

  Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

   
  Facebook Twitter