nieuwsbrief #20 | april 2016 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
Altijd op zoek naar vernieuwing woonde ik eind vorig jaar het congres Adolescenten anno 2016 bij in Utrecht, georganiseerd door Scem. Het congres bood een andere kijk op ‘pubercliënten’ en liet de bezoeker zich verplaatsen in de puber van nu. Eén van de gastsprekers, Henno Oldenbeuving, die 2 april jl. ook onze gastspreker op de netwerkdag trainers “Snel leren = leuk leren” was, sprak over GAMIFICATION, één van de hippe kreten van 2015, waar wel een belangrijke boodschap in zit. Daag je klanten uit, en beloon ze…….en direct wist ik dat ik daar iets mee wilde gaan doen.

Het eindresultaat is de Speedlearning Game, meer informatie verderop in deze nieuwsbrief.

Benieuwd hoe je meer, makkelijker én leuker leert in minder tijd? Meld je aan bij één van onze trainers via deze link en ontdek door middel van oefenen met je eigen huiswerk én de speedlearning game wat snellezen, mindmappen en geheugentechnieken voor positieve effecten op jouw schoolresultaten kunnen hebben.

Wil jij zelf aan de slag als trainer “Snel leren = leuk leren” en/of OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren”?, kijk dan voor informatie, data en locaties op deze pagina.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control Hoe kun je leren nóg leuker maken?
Time 2 Control introduceert de gloednieuwe Speedlearning Game!

Met ingang van april 2016 krijgen alle cursisten die de cursus “Snel leren = leuk leren” bij één van onze geregistreerde trainers volgen een unieke game-code om de Speedlearning Game te spelen. Met deze game ga je kijken of je goed op weg bent met alle vaardigheden die je tijdens de cursus hebt geleerd zoals snellezen, mindmappen en doelen stellen. Ondertussen komen er wat geheugenoefeningen voorbij om je beide hersenhelften goed samen te laten werken en je beter te laten focussen.

Kijk voor een korte video impressie van de Game op onze Time 2 Game pagina.

Twee maal per jaar deelt Time 2 Control een cadeaubon ter waarde van € 50,- uit aan degene die het spel in het minst aantal seconden weet te spelen.
Vergeet dus niet een screenshot van jouw scores te maken en in te leveren bij je trainer.

Inschrijven voor de cursus mét game kan alleen bij onze trainers die je vindt via deze link.

Oefenen, herhalen, doorzetten, leren, it ’s all in the Game!
Time 2 Control

Zit jij in jouw examenjaar? De examenplanner staat voor je klaar op deze pagina.

Vul hem snel in zodat je overzicht hebt in wat je de komende weken gaat doen aan voorbereiding op jouw examens, dat geeft rust.

Kun je nog wel wat tips gebruiken?
Mis geen enkele examentip en like onze Facebookpagina hier.

Time 2 Control

Time 2 Control
Time 2 Control
 
Een verplichte nakom- of herscholingsdag doen wij niet aan bij Time 2 Control, na de opleiding ontwikkelt elke trainer uiteindelijk altijd een eigen "touch" wat deze trainer uniek maakt, en dat willen wij graag zo houden.
Wat we wel organiseren is een tweejaarlijkse netwerkdag voor onze gecertificeerde en aangesloten netwerktrainers. De inhoud van deze dag wordt in samenspraak met de trainers bepaald. Dit jaar stonden als belangrijkste onderwerpen op de agenda: “hoe krijgen we pubers in beweging qua huiswerk en oefenen tijdens de cursus” en “hoe werf ik nieuwe klanten, onder andere met inzet van Social Media”.  Henno Oldenbeuving hield een wervelende lezing over hoe we pubers in beweging krijgen en het oh zo belangrijke verschil tussen jongens en meisjes. Remy Draaijer van Bellicon Nederland hield een actieve demonstratie van de Bellicon om bewegend leren te stimuleren en de trainers werden verrast met de lancering van de gloednieuwe Speedlearning Game. Uiteraard was er in de middag gelegenheid om kennis en ervaringen te delen en om nieuwe intervisiegroepen samen te stellen, terwijl de resultaten van een enquête over acquisitie via Social Media meteen meegenomen konden worden. Dit alles vond plaats op het prachtige Kasteel Woerden.
Time 2 Control
Time 2 Control Joan Melgers | Leestotaal

Ik was op internet zoek naar een methode, die goed aansloot bij pubers en het puberbrein en die de verschillende studievaardigheden oefende. Ik stuitte op het boek ‘Snel leren = leuk leren’. Niet in één adem, maar wel snel, had ik het boek uitgelezen. Dit was nu precies wat ik zocht. Er waren nog cursusplekken beschikbaar dus kon ik in maart 2014 beginnen aan de trainersopleiding. Al gauw na de trainersopleiding ben ik begonnen met de eerste groepjes leerlingen. En wat is dat leuk!
Lees verder
Hetty Velthuis | Praktijk voor begaafdheid

Op de middelbare school komt er een probleem bij. Als het leren je lange tijd erg gemakkelijk is afgegaan en je hoefde niet meer te doen dan de stof even door te lezen om een hoog cijfer te halen, dan kan het erg tegenvallen als het moeilijker of ineens veel meer wordt. Ik zocht naar een gerichte training om pubers hierbij te kunnen helpen.De oplossing hiervoor heb ik gevonden in de training ``Snel leren = leuk leren”.
Lees verder

Time 2 Control
Time 2 Control Gery van den Bruinhorst | Praktijk De Ronde Venen

Na veel jaren voor de klas te hebben gestaan met heel veel plezier ben ik een studie Special Educational Needs begonnen in de uitstroomrichting Remedial Reaching. Deze heb ik vorig jaar mei met succes afgerond en heb tegelijkertijd mijn langs gekoesterde wens om een eigen R.T. praktijk te starten waargemaakt. Om een zo breed mogelijk aanbod aan activiteiten aan te kunnen bieden, ben ik in mei/ juni 2015 de cursus Snel Leren= Leuk Leren gaan volgen.
Lees verder
Nathalie de Geijn-Bonte | Weer Opbloeien

Weer opbloeien biedt al langere tijd ondersteuning aan leerlingen die (leer)problemen hebben, zoals remedial teaching en dyslexiebehandelingen. "Snel leren = leuk leren" is hier een mooie aanvulling op. De cursus richt zich op leerlingen op de middelbare school en op studenten. Een belangrijke groep die ondersteuning kan gebruiken en van een praktische aanpak houdt. Het plannen, mindmaps maken, sneller lezen en de geheugenstrategieën kunnen ze meteen toepassen. Lees verder
Time 2 Control

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

 
Facebook Twitter