nieuwsbrief #21 | juni 2016 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control Voor alle geslaagde leerlingen maken wij een diepe buiging en wij feliciteren hen van harte met het behalen van hun diploma. En terwijl de eindexamen-kandidaten genieten van hun welverdiende vakantie bereiden de overige leerlingen zich voor op de laatste toetsweek van het jaar. Heb je een planning gemaakt en lukt het je je hieraan te houden? Een planning kan je veel rust bieden, mits deze SMART is opgesteld, dus Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.

Onze oud-cursisten “Snel leren = leuk leren” weten inmiddels hoe ze een haalbare planning kunnen maken en hoe ze zo efficiënt mogelijk leren. Kun jij nog hulp gebruiken? Onze trainers staan voor je klaar, zoek de trainer die bij jou in de buurt zit via deze pagina.

Wil jij zelf aan de slag als trainer “Snel leren = leuk leren” en/of OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren”?, kijk dan hier voor informatie, data en locaties.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Ik wens iedereen een heerlijke warme, rustige en gezellige zomervakantie toe.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control
Zo eind van het schooljaar blik ik altijd graag even terug. Wat vliegt een jaar voorbij en wat gebeurt er tegelijkertijd ontzettend veel in een jaar.

Eén van mijn motto’s is “stilstaan is achteruit gaan” en zo ben ik altijd op zoek naar verbeteringen en leuke nieuwe middelen om leerlingen met nog meer plezier en gemak te laten leren. Bijna dagelijks ploppen er ideetjes op in mijn hoofd en het leukste vind ik om deze uit te werken.

Zo is in november 2015 het idee voor de Speedlearning Game ontstaan. Deze is ontwikkeld door een Game-designer en vanaf april krijgen alle cursisten bij onze geregistreerde trainers een kaart met een unieke code om deze game te spelen en twee maal per jaar kans te maken op een cadeaubon ter waarde van € 50.

In samenwerking met Judith Porcelijn van www.sterkeschool.nl zijn er dit jaar energizers bedacht die onze trainers tijdens de cursus “Snel leren = leuk leren” en OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” kunnen inzetten. Korte, leuke oefeningen om weer energie te krijgen en te kunnen focussen.

Voor de cursisten van OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” zijn er vraagkaarten voor de brugklas bedacht, zodat onze trainers het gesprek op een speelse manier aan kunnen gaan over waar de toekomstige brugklassers naar uit kijken, maar ook waar ze wellicht een beetje tegenop zien.

Nieuw vanaf september 2016
De cursus “Snel leren = leuk leren” is het meest geschikt voor leerlingen van VMBO-TL t/m gymnasium. Dit komt omdat het leren plannen van een complete toetsweek een belangrijk onderdeel van de cursus is.
Voor leerlingen van VMBO BB/KB en GL is dit niet altijd van toepassing. Speciaal voor deze leerlingen is er een versie “Snel leren = leuk leren”-VMBO ontwikkeld. Hierbij zijn een aantal vaardigheden uit OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” gecombineerd met het snellezen, mindmappen, geheugentechnieken en leren leren uit “Snel leren = leuk leren”.
Daarnaast is er een visuele huiswerkplanner aan toegevoegd om al het huiswerk overzichtelijk en visueel te maken. Deze versie “Snel leren = leuk leren” is ook geschikt voor brugklassers van alle niveau’s.
Time 2 Control
Geregistreerde trainers die OP WEG NAAR aanbieden kunnen ook “Snel leren = leuk leren”-VMBO aanbieden. Informeer bij de trainer in jouw buurt naar de mogelijkheden. Een overzicht van geregistreerde trainers vind je hier.
Time 2 Control
Het is vandaag 21 juni, de eerste officiële zomerdag, dus tijd voor een mooie zomeractie:

Bij aanmelding van 21 juni t/m 20 juli 2016 voor de trainersopleiding “Snel leren = leuk leren” een starters-cursuspakket t.w.v. € 125,- cadeau!

Vermeld bij inschrijving “Zomeractie 2016” en je ontvangt tijdens de eerste opleidingsdag het actiepakket.

Benieuwd naar wat je als trainer zoal kunt bereiken met je cursisten? Lees de verhalen van onze trainers in het best-practice digibook via deze link.

Time 2 Control

Time 2 Control
Time 2 Control Christina Meilink | Leer Wijs

‘ik wil de kinderen graag zelf een stap verder helpen’… en zo ontstond het idee voor mijn eigen praktijk LeerWijs. De kinderen die ik begeleidde gingen meestal naar de basisschool, soms zaten ze op het voortgezet onderwijs. De leeftijd van tieners sprak me altijd al erg aan en ik zie dat de sprong van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs op het gebied van huiswerk erg groot is. En op dat moment zag ik informatie over de cursus “Snel leren = Leuk leren”…. Dat is wat de kids nodig hebben!
Lees verder
Elles Stahlie | Zien in Eigenheid

Leren…dat is iets dat veel kinderen die in mijn praktijk komen eigenlijk nooit hebben hoeven doen en dus ook niet geleerd hebben. Even een keer iets doorkijken en ze wisten het wel….Je inspannen, doorzetten en fouten maken dat kennen ze vaak niet. Uiteindelijk komt er een punt, waarop toch het leren leren belangrijk wordt en dan is het heel handig dat de cursussen OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” en “Snel leren = leuk leren” er zijn. Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control Jenny van den Biggelaar | OKracht

Naast de verschillende trainingen die ik geef heb ik in juni 2016 de training “Snel leren = leuk leren” gedaan. Deze training is op mijn pad gekomen omdat ik op zoek was naar een training voor kinderen/studenten die de verschillende studievaardigheden oefent. Ik was meteen enthousiast omdat het een training is met een duidelijke en logische opbouw. Zo herkenbaar! Na de tweedaagse ben ik ook meteen begonnen met het geven van deze training aan een HBO studente. Super leuk om meteen de theorie in de praktijk te kunnen brengen.
Lees verder

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

 
Facebook Twitter