nieuwsbrief #23 | september 2016 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
Welkom bij de 23e nieuwsbrief van Time 2 Control. Zo hé, dat viel niet mee om het nieuwe schooljaar te starten terwijl we nog even een last-minute hittegolf over ons heen kregen. Inmiddels is de temperatuur weer wat beter te combineren met school en huiswerk en raken we weer gewend aan het schoolritme.

Hoe is het met jouw huiswerk? Meteen een flinke berg of wordt het rustig opgebouwd? En met welk gevoel ga jij na school aan je huiswerk? Dat gevoel wordt natuurlijk heel erg beïnvloed door of jij precies weet wat je voor je huiswerk hebt en hoeveel tijd je hier aan kwijt bent.

Leer jij al EFFIciënt?

EFFI-watte?

Efficiënt betekent met veel en snel resultaat. In dit geval sneller en makkelijker je huiswerk maken en leren in minder tijd met betere cijfers als resultaat.

Als jij uit school komt en richting je kamer gaat, ga je dan effe huiswerk maken of EFFI huiswerk maken?

Weet jij hoe je EFFI huiswerk kunt maken of wil je dat graag leren?
Na de herfstvakantie beginnen onze trainers weer volop met de cursus “Snel leren = leuk leren”. Binnen zes weken begrijp je beter hoe je hersenen werken, hoe je makkelijker en sneller kunt leren, beter kunt onthouden zodat ook jij EFFI huiswerk kunt maken en leren. Je vindt onze trainers hier.

Wil jij zelf aan de slag als trainer “Snel leren = leuk leren” en/of OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren”? Kijk dan voor informatie, data en locaties op deze pagina. Of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via deze link, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control

Niet elke leerling die de cursus “Snel leren = leuk leren’ volgt ziet het belang in van het stellen van doelen en prioriteiten. Terwijl dit juist een belangrijk onderdeel is als opstap naar het goed leren plannen. Wat veel van onze trainers inzetten is het verhaal van de pot met de knikkers:

Een docent stond voor zijn klas en bekeek zijn leerlingen die zijn filosofieles kwamen volgen. Voor hem, op zijn bureau, stonden een aantal attributen. Toen hij zijn les begon, pakte hij zonder te spreken een grote lege glazen wekpot en begon deze te vullen met balletjes. Toen er geen balletje meer bij kon, vroeg hij zijn leerlingen of de pot vol was. Ze beaamden dat het zo was. Lees verder

Time 2 Control
Time 2 Control
Afgelopen juni heeft Time 2 Control het all-in one trainerspakket geïntroduceerd. Veel trainers die de tweedaagse opleiding volgen zijn daarna zo enthousiast dat ze direct ook met het pakket OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” voor leerlingen van groep 8 aan de slag willen.
Speciaal voor deze enthousiaste groep trainers is er nu het all-in one pakket waarbij je na drie trainingsdagen direct met maar liefst vier concepten aan de slag kunt, te weten:

  • Cursus "Snel leren = leuk leren"
  • Workshop snellezen & mindmappen voor volwassenen
  • OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren”
  • “Snel leren = leuk leren”-VMBO
Time 2 Control
Time 2 Control Een overzicht van alle concepten en mogelijkheden vind je in onze uitgebreide informatiebrochure die je kunt downloaden via deze link.

Tijdens de eerste trainersgroep van dit schooljaar in Zwolle zijn er maar liefst 5 all-in one trainers opgeleid die letterlijk staan te juichen en springen om aan de slag te gaan.

Drie van hen stellen zich hieronder aan je voor.
Time 2 Control
Time 2 Control Karlijn Vroemen | Kansrijk RT

Ik ben gedreven met passie voor het werk. Ik benader het altijd vanuit het positieve. Mijn focus ligt op wat een kind al kan en wat hij of zij nodig heeft om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen. Ik vind het een uitdaging om kinderen verder te helpen. Zowel als moeder van twee kinderen, als in mijn werk als Remedial Teacher en Intern Begeleider, bied ik kinderen kansen om zich verder te kunnen ontwikkelen. Vanuit dat perspectief is de naam Kansrijk RT ontstaan. Lees verder
Désirée van Dijk | RT Praktijk Jongleren

Op de trainingsdag in Zwolle, 3 en 17 september jl. raakte ik enthousiast over de inhoud van de cursus. Aan het eind van de eerste dag kwam de nascholingsdag ter sprake voor trainer OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” om leerlingen van groep 7 en 8 voor te bereiden voor de middelbare school. Dit was tussen de twee dagen in en dat leek me een goede aansluiting om allround trainer voor de basis- en middelbare school te worden in 3 weken tijd. Lees verder
Time 2 Control

Time 2 Control Emily Smit | Empower Kids & Teens

Zit je kind niet lekker in zijn vel? Heeft je puber moeite met huiswerk, plannen, leren? Wil je als ouder helpen, maar weet je niet goed hoe? Dan ben je bij EMPOWER! aan het juiste adres. Vanuit enthousiasme en betrokkenheid leer ik jongeren tussen 9 en 19 jaar hoe ze zelfstandig en onder eigen verantwoordelijkheid hun schoolwerk én hun leven kunnen managen. Zo ontwikkelen ze zelfvertrouwen en zelfsturing, en kunnen ouders de switch maken van helpen naar begeleiden. Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control Snellezen is een vaardigheid waar diverse meningen over bestaan, er zijn duidelijke voorstanders en tegenstanders. In dit artikel wordt middels een praktijkverhaal vertelt waarom snellezen zo handig is om te leren. Belangrijk bij het soort snellezen wat tijdens de cursus “Snel leren = leuk leren” aan bod komt, is dat het een manier van snellezen is, waarbij álles wordt gelezen. Het gaat hier dus niet om scannen of photoreading, maar écht alles met concentratie en beter begrip in een hoger tempo leren lezen.
Het uiteindelijke tempo dat wordt behaald is hierbij ondergeschikt aan het belang van de focus en concentratie. Trainers letten er juist op dat leerlingen bewust beter focussen en concentreren tijdens het lezen waardoor zij minder snel worden afgeleid en beter onthouden wat zij lezen. Dat het ook nog eens twee tot vier keer sneller gaat is natuurlijk mooi meegenomen.

Uit de LinkedIn post: In elke groep die de cursus “Snel leren = leuk leren” volgt, zit wel iemand die opvalt. Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen specifieke kwaliteiten. Maar Rianne is het bewijs dat oefening en training echt loont. Rianne zit in de derde klas van het TTO (tweetalig onderwijs) gymnasium en komt naar de cursus om te leren snellezen. Haar startsnelheid met lezen is 186 woorden per minuut, dus dat kan een stuk sneller. Lees verder

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

 
Facebook Twitter