nieuwsbrief #24 | november 2016 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
De eerste rapportvergaderingen en 10-minutengesprekken komen er aan of zijn net geweest. Hoe staat je kind er voor? Heeft je kind hard gewerkt maar vallen de resultaten hem of haar toch tegen? Gun hem de mogelijkheid om efficiënter te leren leren en geef hem of haar op voor de cursus “Snel leren = leuk leren” die na de kerstvakantie weer op vele plaatsen in het land worden aangeboden door onze professionele trainers die je vindt op deze pagina.

Ben je leerlingbegeleider? Hoe staat het met de resultaten op school van jouw leerlingen?
Hoe hard vind jij dat jouw leerlingen maximaal zouden moeten werken om fatsoenlijke cijfers te halen? Heb je het idee dat je leerlingen de inhoud van de lessen wel begrijpen maar niet goed weten hoe ze met al dat huiswerk slim om kunnen gaan?

In deze nieuwsbrief meer informatie over de trainersopleiding “Snel leren = leuk leren” en hoe je na deze opleiding meteen aan de slag kunt. Ook vertellen we hoe we je ondersteunen om cursisten te werven.

Wil je direct aan de slag als trainer “Snel leren = leuk leren” en/of OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren”? Klik hier dan voor informatie, data en locaties op. Of vraag hier onze uitgebreide informatiebrochure aan, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control

Ik heb in mijn leven inmiddels heel wat trainingen en workshops gevolgd. En meestal was ik tijdens zo’n training laaiend enthousiast en wilde ik het liefst meteen met het concept of de kennis aan de slag gaan. Op de terugweg naar huis bedacht ik allerlei leuke ideetjes om het geleerde zelf in praktijk te brengen.

De waan van alledag belette mij vaak om er ook direct mee aan de slag te kunnen en uiteindelijk bleek het geleerde toch lastiger dan ik dacht om zelf mee aan de slag te kunnen, simpelweg omdat de training puur theorie was zonder praktijkgerichte tools en middelen.
Dat was dan ook het eerste dat ik ‘anders’ wilde gaan doen toen ik de trainersopleiding “Snel leren = leuk leren” ontwikkelde. Het moest een praktisch, direct toepasbare training worden, vanuit dezelfde gedachte als de gelijknamige cursus die zij als trainer gaan geven. En dat is gelukt!

Tijdens de trainersopleiding leer je de eerste dag zelf snellezen, mindmappen en plannen zodat je daar in de periode tussen de twee opleidingsdagen mee kunt gaan oefenen. Je kunt een ander pas écht goed iets leren als je het zelf ook beheerst. Je wordt als trainer dus ook zelf getraind! Aan het eind van de dag kijken we ook hoe je vast aan de slag kunt gaan met het promoten van de cursus binnen je eigen netwerk en Social Media.

De tweede dag gaan we naast deze vaardigheden het volledige draaiboek van de cursus doornemen, van les tot les. Met andere woorden: Direct na de opleiding kun je aan de slag met je eerste groepje cursisten. Je hoeft niet meer te bedenken hoe je nu al die vaardigheden over die zes lessen goed kunt verdelen.
Het draaiboek is een houvast voor jou als trainer, met hierin voldoende ruimte voor je eigen inbreng. Daarnaast vind je binnen het netwerk van geregistreerde trainers in de besloten Facebookgroep een bron van informatie en steun van mede-trainers. Vragen die je tijdens het geven van de cursus bedenkt kun je direct in de groep plaatsen zodat je de volgende les een antwoord of de oplossing hebt. Ook worden er in verschillende regio’s intervisiegroepen opgezet om ervaringen en kennis met elkaar te kunnen delen. Alle informatie over de opleiding en mogelijkheden als trainer vind je overzichtelijk bij elkaar in onze informatiebrochure.
Time 2 Control
Mooi natuurlijk als je direct na de trainersopleiding aan de slag kunt met de cursus “Snel leren = leuk leren”, maar hoe kom je aan cursisten?

De eerste trainingsdag ligt bij binnenkomst de tafel al flink gevuld met cursus- en promotiemateriaal. Zo krijg je 100 folders en 10 A4-posters “Snel leren = leuk leren” om direct te kunnen verspreiden. Zowel op de folders als op de posters is een tekstvak leeg gelaten waar jij als trainer jouw eigen gegevens op kunt printen zoals je logo, naam, emailadres en website zodat belangstellenden jou direct kunnen benaderen.
Time 2 Control
Ook bespreken we de mogelijkheden en het belang van social media om cursisten te werven. Op het trainersportaal vind je een scala aan professioneel opgebouwde omslagfoto’s voor Facebook en post-afbeeldingen voor jouw berichten op Facebook. Ook voor je eigen website zijn er kant en klare afbeeldingen beschikbaar die je kunt gebruiken. In de besloten Facebookgroep helpen trainers elkaar op weg en krijg je talloze ideeën om zelf in te zetten.

Jaarlijks brengt Time 2 Control een best practice digibook uit waaraan jij als geregistreerde trainer kunt bijdragen. In dit digibook delen trainers hun succesverhalen van hun leerlingen. Verhalen over leerlingen met dyslexie, AD(H)D maar ook hoogbegaafde leerlingen. Zo kun je als trainer laten zien wat je bereikt met je cursisten. Bij jouw verhaal staat een foto van jezelf, het logo van jouw praktijk en jouw mailadres en website (met directe link hier naar toe).
Klik hier voor een voorbeeld van het digi e-book. Dit ebook wordt zeer veel gelezen en hieruit komen dagelijks mailtjes en telefoontjes uit richting trainers of Time 2 Control, en wij verwijzen te allen tijde door naar het overzicht van geregistreerde trainers.

Kortom, in ons netwerk van trainers sta je er niet alleen voor en kun je rekenen op steun, inspraak, meedenken en een groeiend aanbod van onder steunend cursus- en promotiemateriaal.
Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control Danielle Klompe | LeerKracht

Mijn motto is samen leren om het zélf te doen. Hiermee bedoel ik dat de leerling samen met mij leert (door extra en aangepaste instructie, door veel oefenen en vanuit de positieve gedachte “Jij kan het wél!”) en daarna laat zien dat hij/zij het zelf kan. Maar dit motto is óók van toepassing op de cursus “Snel leren=leuk leren”. Lees verder
Hanneke van der Salm | ZieZo

Ziezo, af en geregeld.  Wat is leren en huiswerk maken dan weer fijn! Kinderen en jongeren vinden leren wel hartstikke leuk, tenzij het níet meer leuk is. En ik denk dat het dan meer zegt dan je denkt.  Omdat iedereen met meer plezier naar school gaat en leren beter lukt als hoofd en hart goed samenwerken, ben ik begonnen met mijn leerlingbegeleiding. Lees verder
Time 2 Control

Time 2 Control Isabel Kramp | D-Dact

Meteen het eerste uur werd me duidelijk dat het een heel praktische en goed gestructureerde opleiding bleek te zijn. Heel fijn, precies wat we zochten! Gedurende de twee studiedagen heb ik dikwijls gedacht: had ik dit maar geweten tijdens mijn eigen studietijd. Dan had ik niet uren in de bibliotheek gezeten om alle stof te markeren en samen te vatten, maar was ik direct aan de slag gegaan met snellezen en mindmappen! Wat een uren had mij dat kunnen schelen… Lees verder
Mark Broekhuisen & Jodie van der Horst | Explain to You

In onze zoektocht zijn we terecht gekomen op de website van Time 2 Control. De cursus “Snel leren = leuk leren” sloot perfect aan op onze wensen en de behoeften van onze leerlingen. Het sneller leren door het gebruik maken van snellezen, mindmappen, planningen en het aanleren van geheugentechnieken, is precies de ondersteuning waar wij en onze leerlingen naar op zoek waren! Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control
Op onze downloadpagina “Handig om te hebben” staat de nieuwe jaarplanner 2017 voor je klaar.
Hierin vind je onder andere de schoolvakanties, feestdagen en examendata. Gebruik deze spreadsheet voor je langetermijnplanning van toetsweken, tentamens, werkstukken enzovoort.

Dat is nog eens handig om te hebben!
Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control

Uit de LinkedIn post:
Mindmappen = lezen, samenvatten én leren in één! – 23-10-2016

Hoofdstuk 5 van het cursusboek en les 3 van de cursus "Snel leren = leuk leren" gaat over mindmappen. You love it or you hate it wordt er vaak over gezegd. Degenen die moeite met of een hekel aan mindmappen hebben, hebben het vaak niet goed genoeg aangereikt gekregen.

Mindmappen is een vaardigheid en om een vaardigheid te beheersen moet je begrijpen hoe het werkt en vaak oefenen. Schaatsen leer je ook niet in één uurtje les toch? Schaatsen leer je ook niet in één uurtje les toch? Klik hier voor het volledige artikel.

Uit de LinkedIn post:
Timemanagement: NOT-beurs versus
tentamenweek -> de nut en noodzaak van een goede planning
– 6-11-2016

Leren plannen, is dat nu echt zo belangrijk?
Nou wat mij betreft wel, want plannen is een vaardigheid die je je hele leven nodig hebt om dingen goed en op tijd voor elkaar te krijgen.

Time 2 Control

Tijdens het geven van de cursus “Snel leren = leuk leren” kom ik natuurlijk best wat leerlingen tegen die erkennen dat ze niet goed kunnen plannen maar eigenlijk het nut er niet altijd van inzien. Eén van de redenen waarom de cursus start met het stellen van doelen zodat je als trainer inzicht krijgt wat de leerling wil bereiken. Vanuit die doelen kun je vaak goed beredeneren waarom leren plannen écht heel nuttig en belangrijk is. Maar wat heeft plannen van een toetsweek of tentamenperiode nou te maken met de NOT-beurs zul je denken. Lees verder

Time 2 Control
Time 2 Control

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

 
Facebook Twitter