nieuwsbrief #26 | februari 2017 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control kijkt terug op een zeer succesvolle NOT-beurs. We hebben genoten van de belangstelling en enthousiaste reacties van onze bezoekers en willen iedereen bedanken die een bezoek aan onze stand heeft gebracht.

Tijdens alle gesprekken die onze trainers met de bezoekers hebben gevoerd is maar weer eens gebleken hoeveel behoefte er is onder middelbare scholieren en studenten om effectiever en efficiënter te leren leren. En dan is een praktische, direct inzetbare cursus van zes lessen van een uur goed te doen en te overzien. Het werken in kleine groepen werkt heel prettig omdat onze trainers voldoende individuele aandacht aan de cursisten kunnen schenken maar tevens gebruik kunnen maken van de dynamische groepskracht om elkaar te stimuleren en motiveren.

Dat het concept in de dagelijkse praktijk werkt was ook nu weer duidelijk zichtbaar door de enthousiaste manier waarop onze trainers de bezoekers te woord stonden. Zij zijn tenslotte degenen met praktijkervaring en zien wekelijks de positieve effecten van het geven van de cursus “Snel leren = leuk leren”.

Wil je direct aan de slag als trainer “Snel leren = leuk leren” en/of OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren”? Kijk dan voor informatie, data en locaties op deze pagina. Of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via deze link, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
 
Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control In deze nieuwe rubriek kun je verhalen lezen van cursisten waarmee duidelijk zal worden de doelgroep van de cursus “Snel leren = leuk leren” zeer breed is. Van leerlingen die een niveau zijn terug gegaan en veel onvoldoendes halen naar leerlingen die uitstekend presteren maar hier (te) veel tijd aan kwijt zijn qua huiswerk. En binnen onze doelgroep vallen uiteraard ook  leerlingen met AD(H)D, Dyslexie of hoogbegaafde leerlingen. Leren leren is niet een aangeboren vaardigheid en iedereen komt een keer moment in zijn of haar leven dat deze vaardigheden van enorm belang kunnen zijn.
In deze nieuwsbrief het verhaal van Tess, een zeer gedreven en gemotiveerd meisje uit de tweede klas van het Technasium. Tess woont in Amstelveen en wordt door haar ouders aangemeld voor de cursus
“Snel leren = leuk leren”. Zij zit in de tweede klas van het Technasium en haar vader meldt mij dat zij elke dag wel vier uur aan haar huiswerk zit en dat haar ouders bang zijn dat zij dit niet zes jaar vol blijft houden.

Vier uur per dag huiswerk is ook wel heel erg veel, zij had zelfs haar favoriete sport, basketbal, opgegeven omdat school en huiswerk voor gingen. Lees verder

Time 2 Control
Time 2 Control Tijdens de beurs waren er veel Remedial Teachers, kindercoaches en andere onderwijsprofessionals die op zoek zijn naar een praktisch, direct toepasbaar pakket aan studievaardigheden en veel van hen hebben dit gevonden in het cursuspakket “Snel leren = leuk leren”.
Voor hen die nog twijfelen om de opleiding te gaan volgen, of nog even bedenktijd willen, contact willen hebben of vragen willen stellen: de beursaanbieding verlengen we speciaal voor jullie tot en met 24 februari, daarna is de aanbieding echt voorbij.

Heb je onze informatiebrochure niet meegenomen? Vraag deze dan hier aan.
Time 2 Control
Time 2 Control
Tijdens de trainersopleiding krijg je een kant en klaar draaiboek, posters en folders van de cursus en kun je bij wijze van spreken een dag later starten met jouw eerste groep. Toch is het voor beginnende trainers soms lastig om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Waar begin je? Wat zet ik op mijn website? Welke Social Media zet ik in? Wat ga ik doen met de intake, vorderingen en evaluatie van mijn cursisten, enzovoort.
Speciaal voor de startende trainer heeft Time 2 Control de it’s time 2 get started-module ontwikkeld. Middels een persoonlijk logboek en zes wekelijkse emailnieuwsbrieven krijg je inzicht in hoe jij als trainer aan de slag kunt gaan. Onderdelen uit deze module:
  • Vanuit jouw wensen en ideeën naar concrete doelen en actieplannen.
  • Intake, vorderingen en evaluatie van cursisten.
  • Feedback, zelfreflectie en de volgende stappen naar ontwikkeling en groei.
Vanwege ons jubileumjaar zal deze module gratis aan geregistreerde trainers worden aangeboden, vanaf 2018 zal deze module voor € 69,95 in onze trainerswebshop worden aangeboden.
Time 2 Control
Time 2 Control
Johanette Beereboom | Studie-Krachtig

Ik moet zoveel leren en haal nog geen goede cijfers, ik ben zo moe”. Regelmatig kreeg ik in mijn omgeving van ouders bovenstaande opmerking te horen.  Hun kinderen die op het voortgezet onderwijs zaten moesten zo veel leren dat ze niet meer wisten hoe ze dit nu moesten aanpakken. Met de handen in het haar kwamen ze dan naar mij toe. Voor mij was dat een reden om te gaan zoeken naar een oplossing voor deze “marteling” onder de jongeren? Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control Daniëlle Roelen | Praktijk Bijzonderwijs

In de beginfase van mijn praktijk was ik vooral aan het werk met leerlingen van de basisschool maar steeds vaker kwam de vraag of ik ook middelbare scholieren kon begeleiden. Dat ben ik gaan doen en steeds weer kwam duidelijk naar voren dat deze scholieren veel problemen hebben met het leren leren en het plannen en organiseren van hun schoolwerk. Plannen, organiseren en structureren is iets waar ik zelf, ook door mijn thuissituatie, erg veel mee bezig ben. “Snel leren = leuk leren” is dus echt op mijn lijf geschreven. Lees verder
Debby Merkelbach | Leermaatje

Ik verhuisde voor de liefde naar Prinsenbeek, Breda alwaar ik de praktijknaam veranderd heb.Dit omdat kinderen niet alleen hulp nodig hebben bij leerproblemen, maar vaak ook bij sociaal emotionele problemen, huiswerk maken of het leren leren, of plannen waarbij zij vastlopen. Daarbij ben ik hun leer-maatje in de breedste zin van het woord, want ‘leren doe je samen’ toch? Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control Debbie de Weijer | Abella Coaching

Ik wilde heel graag mijn aanbod gaan verbreden en “Snel leren = leuk leren” past daar super goed bij. Deze methode is visueel, dus ook voor beelddenkers en eigenlijk alle scholieren een aanrader. Gek eigenlijk dat iedereen er maar vanuit gaat dat de overgang van de basisschool naar de middelbare school "vanzelf" gaat. Juist hier moet een goede basis gelegd worden voor de verdere schoolcarrière. Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control Uit de LinkedIn post: Leren leren is niet een kwestie van weten hoe je woordjes moet stampen! 2-2-2017

Hoofdstuk 7 van het cursusboek "Snel leren = leuk leren" gaat over leren leren. Een populaire kreet maar wat houdt “leren leren” nu eigenlijk in? Leren leren gaat absoluut niet alleen over de kennis hoe je woordjes snel in je hoofd stampt. Zeker niet als je dat een dag van tevoren doet en de woordjes niet verder komen dan je kortetermijngeheugen.
Leren leren gaat over het inzicht en het bewustwordingsproces van waarom je op school zit, wat het nut van huiswerk is en hoe je dat zo slim en efficiënt mogelijk op kunt pakken. Het gaat over zelfkennis met betrekking tot concentratie en focus. Lees verder 


E-Mail: info@time2control.nl | Website: www.time2control.nl

 
Facebook Twitter