nieuwsbrief #27 | maart 2017 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
Terwijl het voorjaar heel voorzichtig nadert maken we ons al weer op voor het laatste semester van dit schooljaar. De eindexamenkandidaten hebben hun laatste tentamens (afgerond) en de eindspurt richting de landelijke examens gaat bijna van start.
Onze jaarlijkse examenplanner staat uiteraard weer voor jullie klaar op onze gratis downloadpagina. Maar vanaf dit jaar bieden wij jou extra ondersteuning!

Wil jij écht een goede examenplanning maken? Doe dan mee met de landelijke Time 2 Plan je examens weken. Verderop in deze nieuwsbrief meer informatie over deze tijdelijke actie.

Verder onder andere in deze nieuwsbrief informatie over de workshop Snellezen & Mindmappen voor volwassenen. Steeds meer volwassenen vinden hun weg naar onze trainers om deze workshop te volgen zodat zij samen met hun kind, dat de cursus “Snel leren = leuk leren” volgt kunnen oefenen en meteen efficiënter met hun eigen (lees)werk om kunnen gaan.

Lijkt het jou leuk om als trainer zowel scholieren, studenten als ouders op weg te helpen met snellezen, mindmappen en andere slimme studievaardigheden?

Kijk dan voor informatie, data en locaties op deze pagina. Of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via deze link, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control Time 2 Plan je examens weken
  • Zit jij in je examenjaar?
  • Zie je als een berg op tegen al dat leren?
  • Weet je niet waar je moet beginnen met al die boeken?
Van 20 t/m 31 maart 2017 organiseren alle
“Snel leren = leuk leren”-trainers de landelijke
Time 2 Plan je examens-weken.
In twee bijeenkomsten (van 1 en 1,5 uur) inventariseer je alles wat je nodig hebt om goed voorbereid je examens in te gaan en maak je jouw persoonlijke examenplanning.
Time 2 Control
Aan bod komen:
  • Concentratie-curve, werken in leerblokken met korte pauzes.
  • Weekindeling, hoe zien je laatste weken voor het examen er uit? Hoeveel tijd kun je per dag besteden aan examenvoorbereiding?   Hierbij wordt gebruik gemaakt van de slimme Time 2 Planner.
  • Bijhouden van de vakken; hoeveel tijd kun je, wil je en ga je daadwerkelijk besteden aan elk vak?
  • Van PTA naar inventarisatieformulier examenstof, hiermee krijg je een helder beeld van alles wat je voor je examens moet voorbereiden en hoeveel tijd hiervoor nodig is.
  • Vanuit jouw inventarisatieformulier naar jouw persoonlijke examenplanning.
De examenplanning geeft je rust en structuur. Geen onnodige tijd meer verspillen aan bedenken wat je per vak moet doen, volg je examenplanning en je weet dat elk vak voldoende aandacht krijgt.

Kosten voor deze time 2 plan je examens-workshop bedragen € 85,- incl. BTW en materiaal (waaronder de Time 2 Planner).

Kijk voor een trainer in jouw buurt op deze pagina.


Vergeet niet onze Facebookpagina te liken voor al onze examentips die vanaf eind maart regelmatig geplaatst zullen worden!
Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control Volgt je kind de cursus “Snel leren = leuk leren” en zou je hem of haar daarbij wat beter willen ondersteunen? Of word je wellicht dagelijks overspoeld met leeswerk en wil je hier sneller doorheen maar tegelijkertijd ook beter de belangrijkste zaken kunnen onthouden?
Tijdens de workshop snellezen en mindmappen leer je hoe je sneller de essentie haalt uit zakelijke teksten, vakliteratuur en studieboeken. Door het maken van mindmaps wordt de informatie overzichtelijk gepresenteerd, waardoor verbanden en structuren beter zichtbaar worden. Je kunt hierbij denken aan toepassingen binnen projectmanagement, overlegmomenten, brainstormsessies of verslaglegging. Mindmappen heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele aantekeningen maken en vergroot zowel je effectiviteit als je creativiteit.

In twee of drie bijeenkomsten (van totaal 3 uur) leer je naast het snellezen en mindmappen ook vanuit jouw persoonlijke SWOT-analyse doelen stellen om direct het maximale uit de workshop te halen. Onze trainers die deze workshop aanbieden herken je aan de rode stip bij de naamsvermelding via deze link.
Time 2 Control
Time 2 Control Onze trainster Hermy van Eck van How-2-Learn uit Sliedrecht vertelt over haar ervaringen met het geven van de workshop.
Time 2 Control
Time 2 Control In deze nieuwe rubriek kun je verhalen lezen van cursisten waarmee duidelijk zal worden de doelgroep van de cursus “Snel leren = leuk leren” zeer breed is. Van leerlingen die een niveau zijn terug gegaan en veel onvoldoendes halen naar leerlingen die uitstekend presteren maar hier (te) veel tijd aan kwijt zijn qua huiswerk. Van leerlingen met AD(H)D, Dyslexie of hoogbegaafde leerlingen. Leren leren is niet een aangeboren vaardigheid en iedereen komt een keer moment in zijn of haar leven dat deze vaardigheden van enorm belang kunnen zijn.
Dinsdag 14 april 2015 gaat de deurbel en staat de moeder van een oud-klasgenootje van één van mijn dochters op de stoep. In haar ogen een mengelmoes van ongemak, paniek en hoop. Ik begroet haar vrolijk en ze steekt meteen van wal: “ik ontdek nu pas dat jij leerlingen helpt met beter leren! Kun je Fleur alsjeblieft helpen met haar examenvoorbereiding want dat kind leert acht uur per dag maar haar tentamenresultaten zijn niet echt sterk en ik ben bang dat ze het niet gaat redden in mei!”.

O.k. duidelijke taal en met de deur in huis gevallen. Met nog drie weken te gaan zie ik een uitdaging om de hardwerkende lieve Fleur met meer vertrouwen en minder leeruren haar examens in te laten gaan.

Voordeel van deze leerling is dat ik haar al ken en dus wat directer kan benaderen en ik spreek met haar moeder af dat ik de volgende dag bij hun kom en ga kijken wat we kunnen doen. Lees verder
Time 2 Control
Ons aanbod aan concepten is groeiende en om overzicht te houden hebben we een viertal pakketten samengesteld waaruit je bij aanmelding voor de trainersopleiding kunt kiezen.

Hoe groter het pakket, hoe meer korting oplopend tot wel € 165,-.

Een uitgebreid overzicht van onze pakketten vind je hier.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om trainer te worden van onze pakketten, vraag dan onze informatiebrochure aan via deze link.
Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control Lieke Kalhorn | Kalhorn Coaching & Training

“Iedereen zegt altijd tegen mij dat ik harder moet werken en meer mijn best moet doen. Maar daar helpen ze me niet mee. Ik weet ook wel dat ik het anders moet doen, maar ik weet echt niet hoe dan” verzuchtte Saskia -Havo 4. Door doelen te stellen, sneller te lezen, mindmaps te gebruiken en een planning te maken (waar Saskia zich ook aan kon houden) ging het opeens veel beter op school en haalde ze weer voldoendes. Saskia zei aan het eind van de cursus. “Door kleine stapjes te nemen en te zien dat ze werken ben ik heel anders gaan leren en ha ha ik hoef helemaal niet harder te werken – alleen anders”. Lees verder
Gerard ten Ellen | Study|Service

Op de middelbare school wordt veel meer zelfstandigheid van de kinderen verwacht dan op de basisschool. Er wordt een groot beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van kinderen, maar vaak hebben ze deze (nog) niet op het gebied van planning en het inrichten van hun studie- huiswerkplek.
Ze hebben hier begeleiding bij nodig. Deze is thuis niet altijd aanwezig. Dit kan komen door gebrek aan kennis en ervaring, maar ook tijdsgebrek speelt een rol. Daarnaast zijn er meer gezinnen waarvan beiden ouders werken of éénoudergezinnen zijn, en er dus letterlijk minder tijd is om kinderen/studenten te begeleiden bij het plannen en studeren en het maken van het huiswerk. Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control Daniëlle de Wilde | De Keyser Coaching en Training

Toen mijn kinderen op het VO zaten wisten ze wel wat ze moesten leren, maar de manier hoe was voor hen een zoektocht. Te laat beginnen met het leren voor een toetsperiode, boeken en lange teksten lezen en daarvan te lange samenvattingen maken, zoeken naar de effectiefste manier van woordjes leren. Als ouder ondersteun je ze zo goed mogelijk, maar wat zou het fijn geweest zijn als er een complete methode zoals “Snel leren = leuk leren” bestaan had. Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control Uit de LinkedIn post: De invloed van zelfvertrouwen op schoolresultaten 11-03-2017

Hoofdstuk 8 van het cursusboek "Snel leren = leuk leren" gaat over het belang van zelfvertrouwen.
. De manier waarop je als scholier naar jezelf kijkt heeft enorm veel invloed op je zelfvertrouwen en daarmee indirect ook op je schoolresultaten.
Belangrijk is om te kijken waar deze onzekerheid vandaan komt zodat je gericht aan jouw zelfvertrouwen kunt gaan werken. De manier waarop jij naar jezelf kijkt bepaalt namelijk voor een groot deel hoe jij je voelt en hoe je in het leven staat. Klik hier voor het volledige artikel.

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

 
Facebook Twitter