nieuwsbrief #29 | juni 2017 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
Terwijl alle geslaagde eindexamenkandidaten genieten van hun welverdiende vakantie en de leerlingen die herexamen hebben gedaan in spanning op de resultaten wachten, maakt de rest van de leerlingen zich op voor de laatste toetsweek.

Kun jij nog wel wat slimme tips gebruiken? Dan is ons gloednieuwe e-book Time 2 Organise je huiswerk(plek) echt iets voor jou, lees verderop in de nieuwsbrief waar je deze kunt downloaden.

In deze nieuwsbrief kijk ik terug op het afgelopen schoolseizoen.
Time 2 Control
Een jaar waar ik dankbaar en trots op terug mag kijken, zowel voor wat betreft onze netwerktrainers als mijn cursisten.

Uiteraard stellen drie nieuwe trainers zich weer graag aan je voor en hebben we een LinkedIn blog over Executieve functies oefenen met “Snel leren = leuk leren”.

Lijkt het jou leuk om als trainer zowel scholieren, studenten als ouders op weg te helpen met snellezen, mindmappen en andere slimme studievaardigheden? De trainingsdata voor het komend seizoen staan reeds op onze website, net als onze cursusdata voor scholieren.

Kijk voor informatie, data en locaties op deze pagina. Of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via deze link, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Ik wens iedereen een fantastische zomer en ontmoet je graag vanaf september bij mij thuis voor de cursus of op één van onze trainingslocaties voor de opleiding tot trainer.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control Dé must have voor elke middelbare scholier, student en begeleider, een gratis e-book van 28 pagina’s boordevol slimme tips.

- Ben jij veel tijd kwijt aan het zoeken naar je spullen?
- Heb je meerdere plekken waar je je huiswerk maakt?
- Weet je nooit waar(mee) je moet beginnen als je thuis komt?
- Leer je vandaag wat je morgen moet weten en begin je bij een proefwerk weer opnieuw met je hoofdstuk?
- Heb je moeite met talen, of juist de exacte vakken?

Download dan nu ons e-book en organiseer:
  • Je huiswerkplek en -materiaal.
  • Je schooltas, locker en laptop.
  • Je mobiele studie-box.
  • Je aantekeningen, agenda & planner.
En verder veel slimme huiswerk- en leertips, dus download dit slimme
e-book meteen via deze pagina.
Time 2 Control
Wat een mooi en bewogen schooljaar heb ik weer achter de rug. Ik ben dankbaar en trots om weer zo veel cursisten en trainers het benodigde juiste zetje in de rug heb kunnen en mogen geven.
Vooral dat ‘mogen’ vind ik bijzonder. Het vertrouwen dat leerlingen in je stellen in de hoop dat ze meer en makkelijker gaan leren in zes weken is mooi en houdt me scherp.

Een aantal resultaten:
Time 2 Control
  • Jos, 3 VWO, stond op afvloeien richting Havo begin januari, gaat nu ruim door naar 4 VWO omdat Jos heeft leren plannen hij op tijd aan zijn toetsen begon en prima resultaten haalde.
  • Evelien, 2 VMBO, wil heel graag iets met talen gaan doen, maar het lukte haar niet om woordjes te stampen en grammaticaregels te onthouden. Lang leve de mindmap en leerkaartjes! Evelien houdt 2 extra talen in haar pakket.
  • Robin, 5Havo, stond er na twee tentamenperiodes slecht voor, gemiddeld een 4,8… Met heel veel bereidheid, discipline en motivatie is hij aan de slag gegaan en zonder een her geslaagd!
Ook het opleiding van trainers “Snel leren = leuk leren” geeft mij heel veel voldoening. Van huiswerkbegeleiders tot jongerencoaches en docenten, de variatie in verwachtingen en doelen van de opleiding is prachtig om te zien tijdens de voorstelronde. Het gedeelte enthousiasme en gedrevenheid om direct na de opleiding aan de slag te gaan schept vervolgens binding om met elkaar binnen het netwerk contact te houden. Een greep uit de groep van nieuwe trainers:
  • Sindy, leerkracht basisschool. Wilde heel graag haar leerlingen van groep 8 beter op weg helpen naar de brugklas. Ze raakte zo enthousiast over de cursus dat ze naast haar baan een parttime praktijk is begonnen om niet alleen haar groep 8-ers op weg te helpen maar ook middelbare scholieren die vastlopen.
  • Gertie, 55+ en thuis zonder werk. Stilzitten was geen optie dus is ze voor zichzelf begonnen. Wat een motivatie en energie heeft die vrouw om scholieren en studenten het juiste duwtje in de rug te geven. Tijdens de tweedaagse training heb ik haar mogen zien opbloeien, ze heeft nu een prachtig doel in haar leven en volgt haar hart, hoe mooi is dat.
  • Robert heeft een goedlopend huiswerkinstituut in het zuiden van het land en wil meer uniformiteit en structuur bij de huiswerkbegeleiding. Alle leerlingen biedt hij nu eerst de cursus “Snel leren = leuk leren” aan zodat ze daarna op een gestructureerde manier verder begeleid kunnen worden.
Het netwerk groeit en daarmee de kennis, bekendheid en kracht van de cursus en trainersopleiding “Snel leren = leuk leren”. Ik kijk dan ook uit naar het komend schooljaar!

Lees de verhalen van onze trainers via het 'Best Practice Digi-Book'.
Time 2 Control
Time 2 Control Angela van der Kar | Jong Geleerd

Er bestaan al huiswerkklassen, maar ik wil meer dan alleen maar de kinderen aan het werk zetten. Ik wil ze nog steeds van het ene jaar naar het andere helpen, maar nu minder gericht op wat de leerlingen moeten leren, maar meer op hoe zij iets moeten leren. Het liefst doe ik dat in kleine groepjes, zodat ik de aandacht in tegenstelling tot de grote klassen binnen het basisonderwijs en voorgezet onderwijs meer op de individuele leerling kan richten, zodat ze toch iets leren van elkaar en/of elkaar kunnen versterken. Lees verder
Petra Siemons | Studiepapers

Begin 2017 heb ik besloten om naast onderwijs ook van start te gaan met een eigen praktijk voor leervragen. Het is mijn passie om kinderen, scholieren en volwassenen handvatten aan te reiken om het beste uit zichzelf te halen. De wijze waarop ik handel is een persoonlijke belangstelling, doelgericht en planmatig werken. Ik ga met plezier op zoek naar persoonlijke uitdagingen om de persoon in de eigen kracht te laten geloven en daarnaar te handelen. Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control Cocky van Klaveren | RT Bilthoven Leren op maat

Vanuit mijn werkervaring met leerlingen die grip willen krijgen op hiaten op de leerlijnen kom ik vaak in contact met ouders, kinderen en jongeren die in het voortgezet onderwijs en ook tijdens een studie hindernissen ervaren of vastlopen bij het leren of leren leren. Een grote groep VO leerlingen geven aan dat zij graag thuis zélf willen leren. Dit na een dag vol indrukken op het VO of na studiebijeenkomsten. Even bijtanken, even op jezelf zijn op je eigen plek is dan een rustpunt op de dag. De valkuilen, zoals de tijd die voorbij vliegt, niet meer in actie komen of te lang blijven doorleren op leerstof die al geleerd is, kan je tegenkomen. Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control Uit de LinkedIn post: Executieve functies oefenen met “Snel leren = leuk leren” 24-05-2017

Als een leerling bijvoorbeeld prima weet hoe hij zijn huiswerk moet maken en leren maar zich absoluut niet goed kan focussen, is de kans groot dat zijn schoolresultaten lager uitpakken dan dat je verwacht omdat het geconcentreerd bezig zijn met de taak niet lukt. Executieve functies zijn belangrijke aanwezige vaardigheden om tot succesvol leren te komen.
Lees verder

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

 
Facebook Twitter