nieuwsbrief #31 | oktober 2017 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
Het echte schoolleven is weer volledig op gang en de eerste toetsweek / tentamenperiode nadert. Heb jij al een goede planning gemaakt? Weet je dat je het plannen van je toetsweek kunt vergelijken met het maken van een puzzel? Lees verderop hoe je in vier stappen, in vergelijk met een puzzel, een planning maakt.
Een goede planning geeft rust en met rust en overzicht leren geeft betere resultaten. Heb je bijna herfstvakantie maar vlak daarna een toetsweek? Voorkom dat je voor je gevoel je hele vakantie moet leren en maak een haalbare planning met voldoende vrije momenten zodat je ook van je vakantie kunt genieten!

Verder in deze nieuwsbrief een verslag van Johanette Beereboom van Studie-Krachtig over de workshop ‘Huiswerk binnen of buiten de lijntjes’, die in het kader van de Week van de Opvoeding door een aantal netwerktrainers “Snel leren = leuk leren” is gegeven.

Een drietal trainers stelt zich aan jullie voor en de LinkedIn blogs gaan over het maken van Wiskundetoetsen en het combineren van Gezin, werk én een studie!

Ik wens jullie vast een hele fijne herfstvakantie. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control Hoe maak jij een goede planning voor je toetsweek?

Blijkt achteraf elke keer dat je te laat begint met leren?
Weet jij precies wat je allemaal moet gaat doen aan voorbereiding?

Laten we een toetsweek eens vergelijken met het maken van een puzzel. Het maken van een puzzel vraagt namelijk een vergelijkbaar stappenplan als het plannen van je toetsweek.

Alle genoemde planners vind je uiteraard op http://www.time2control.nl/CURSIST/handig.html.

Stap 1:

PUZZEL: open de doos – TOETSWEEK: bekijk welke toetsen je allemaal hebt tijdens je toetsweek. Is dat schrikken? Wat een chaos al die puzzelstukjes door elkaar. Ziet jouw toetsweek er ook zo uit? Naast de toetsen ook nog gewoon huiswerk en SO’s? Je weet nauwelijks waar je moet beginnen toch? Lees verder
Time 2 Control
Huiswerk 'Binnen of buiten de lijntjes'

De Week van de Opvoeding is dit jaar georganiseerd in de week van 2-8 oktober jl.

Een breed scala aan workshops en informatiebijeenkomsten werden op de website aangeboden. Zo ook de workshop ‘Huiswerk binnen of buiten de lijntjes’ van Time 2 Control, deze is op negen locaties door onze netwerktrainers aangeboden.
Time 2 Control
Time 2 Control Johanette Beereboom | Studiekrachtig

Johanette Beereboom van Studie-Krachtig heeft op uitnodiging van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Weesp een workshop aan 12 personen gegeven. Twaalf enthousiaste ouders en onderwijsbegeleiders gingen aan de gang met intrinsieke versus extrinsieke motivatie, doelen stellen, ritme-routine-planning, samenvatten en overhoren.
Lees het verslag van Johanette hier.
Time 2 Control
Vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop:

Een handige semi-transparante koffer inclusief vier Time 2 Planners en een transparante insteekhoes om je planner te kunnen personaliseren. Vier planners met elk 13 weken zijn voldoende om een heel schooljaar je huiswerk en planning in op te schrijven. Een aantal planners uit de cursus zijn hierin opgenomen zodat je aan het eind van elke periode meteen je toetsweek kunt plannen. Ook zeer geschikt voor studenten. Verkrijgbaar via deze link.

Meteen aan de slag om je Time 2 Planner te pimpen? Check http://www.time2control.nl/handig.html voor een format en een los lesrooster voor de binnenkant van je insteekhoes.
Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control Inge Centen | Op koers huiswerkbegeleiding

Het was tijd voor een omslag: Naast mijn werk in het onderwijs, ben ik in augustus 2017 mijn eigen praktijk Huiswerkbegeleiding Op Koers begonnen.
Het is voor mij een uitdaging om samen met de kinderen  te kijken wat wel werkt, waarbij ik uitga van hun talenten en kansen. Leren doe je vanuit je hoofd, je hart en je handen, passend bij een eigen leerstijl. Het is mijn doel en motivatie om individuele kinderen te inspireren om het maximale uit zichzelf te halen. Ik geloof dat er altijd een mogelijkheid is om een stapje vooruit te zetten. Lees verder
Claudia de Grooth | Grooth in studiebegeleiding

Ik stel me graag aan jullie voor: Ik ben Claudia de Grooth en ik heb, samen met mijn man Edwin, een instituut voor studiebegeleiding in Hoogeveen. Daar begeleiden en ondersteunen we met veel plezier jongeren van de basisschool, het voortgezet onderwijs, MBO en HBO, zodat zij succesvol hun schoolperiode kunnen doorlopen.  Dit doen we samen met een deskundig team van docenten, vakspecialisten en toegepaste psychologen. Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control Lucienne van Ede | Het OefenHuys

In 2013 ben ik in contact gekomen met Annemieke. Aangezien de cursus “Snel leren = leuk leren” voor het aanbod van de praktijk een goede en zinvolle aanvulling was, heb ik in 2013 de training gevolgd. Geen moment spijt van gehad! Deze cursus biedt voor scholieren en studenten duidelijke handvatten om overzicht en grip te krijgen op school en studie: immers het plannen van huiswerk en het leren voor toetsen zijn belangrijke en noodzakelijke vaardigheden voor een succesvolle schoolcarrière. Lees verder
Time 2 Control
Dé must have voor elke middelbare scholier, student en begeleider, een gratis e-book van 28 pagina’s boordevol slimme tips.

- Ben jij veel tijd kwijt aan het zoeken naar je spullen?
- Heb je meerdere plekken waar je je huiswerk maakt?
- Weet je nooit waar(mee) je moet beginnen als je thuis komt?
- Leer je vandaag wat je morgen moet weten en begin je bij een proefwerk weer opnieuw met je hoofdstuk?
- Heb je moeite met talen, of juist de exacte vakken?

Download dan nu ons e-book en organiseer:
  • Je huiswerkplek en -materiaal.
  • Je schooltas, locker en laptop.
  • Je mobiele studie-box.
  • Je aantekeningen, agenda & planner.
En verder veel slimme huiswerk- en leertips, dus download dit slimme
e-book meteen via deze pagina.
Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control Brams moeder belde mij begin januari op met de vraag of ik Bram zou kunnen helpen met Wiskunde. Bram had bij mij in september de cursus “Snel leren = leuk leren” gevolgd en de zaakvakken liepen goed, maar voor wiskunde bleek hij een vier op zijn rapport te hebben. En omdat Bram wist dat wiskunde en economie mijn favoriete vakken waren, wilde hij wel wiskunde met mij oefenen :-).
Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control Marianne is leerkracht op een basisschool en heeft een gezin met twee jonge kinderen. Gezegend met een gezonde dosis ambitie besluit ze om daarnaast nog een post-HBO onderwijskunde te gaan volgen. Ze had gehoord van “Snel leren = leuk leren” en belde mij op met de vraag of ik haar op weg zou kunnen helpen met het efficiënt en effectief studeren. Uiteraard kon dat en eind oktober 2016 hadden we onze eerste sessie. Lees verder
Lijkt het jou leuk om als trainer zowel scholieren, studenten als ouders op weg te helpen met snellezen, mindmappen en andere slimme studievaardigheden? De trainingsdata voor het komend seizoen staan reeds op onze website, net als onze cursusdata voor scholieren.

Kijk voor informatie, data en locaties op deze pagina. Of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via deze link, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.
Time 2 Control

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

 
Facebook Twitter