nieuwsbrief #33 | januari 2018 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
Het nieuwe jaar is van start en daarmee ook de tweede helft van dit schooljaar. Nieuw jaar, nieuwe kansen en op welke manier ga jij jouw kansen pakken? Hoe sta jij ervoor op school? Kunnen de resultaten nog wel een flinke boost gebruiken? Je hebt nog ruimschoots de tijd om jouw leerstrategie te verbeteren. Stel je doel, werk er in kleine haalbare stappen naar toe en beloon jezelf als je je doel hebt bereikt, dat motiveert om vaker doelen te stellen.

In deze nieuwsbrief onder andere de aankondiging van een nieuw concept en de jaarlijkse landelijke Time 2 Plan je examenweken.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control
Heb jij goede voornemens voor 2018? En wat ga jij met die voornemens doen? Een voornemen is iets wat je wilt gaan doen, een intentie. Maar als je dit niet echt heel graag wilt, is het vaak vrijblijvend en komt er in de praktijk weinig van terecht. In plaats van goede voornemens kun je beter SMART doelen stellen voor jezelf.
Time 2 Control Weet je nog waar SMART voor staat?
Laten we eens een concreet voorbeeld uitwerken: Je staat een 4 voor biologie op je rapport en je wilt dat cijfer verbeteren. Het doel is dus om je 4 weg te werken. Hoe omschrijf je dit nu SMART?=>

Specifiek -> op mijn volgende rapport heb ik geen onvoldoende voor biologie meer.

Meetbaar-> op mijn volgende rapport heb ik een 6 voor biologie (of hoger).

Acceptabel ->ik ga elke week mijn huiswerk bijhouden en maak vier weken voor de toetsweek een planning met uitgewerkt leerschema.

Realistisch -> ik besteed elke week twee leerblokken aan biologie, ook als ik er geen huiswerk voor opkrijg.

Tijdgebonden -> eind april sta ik gemiddeld een 6 voor biologie zodat mijn rapportcijfer ook een 6 is.
Wat wordt jouw SMART-doel voor 2018?

Betere schoolresultaten misschien? Beetje vaag doel want waar ga je beginnen? Als je écht betere resultaten wilt halen en nu al veel tijd aan school kwijt bent is het slim om vaardigheden te leren waardoor je in minder tijd meer bereikt. Wat dacht je van snellezen, mindmappen, geheugentechnieken en plannen? Al deze vaardigheden kun je in zes lessen van een uur leren, waarbij je ze direct leert toepassen op je eigen huiswerk. Onze trainers staan ook in 2018 weer enthousiast voor je klaar om jou de cursus "Snel leren = leuk leren" te geven, je vindt ze op deze pagina.

Ga jij in 2018 naar de brugklas? Dan is OP WEG NAAR "Snel leren = leuk leren" een mooi doel voor jou!
Kijk op deze pagina voor meer informatie.
Time 2 Control
Time 2 Control
Achter de schermen bij Time 2 Control is en wordt er hard gewerkt aan een nieuw concept voor leerlingen vanaf 3 havo, waarin je onder andere leert werken en leren vanuit jouw eigen kwaliteiten en vaardigheden. Je gaat leren reflecteren op je eigen leerhouding en leergedrag en ontdekken welke invloed jouw mindset en motivatie op je leerresultaten hebben. Daarnaast leer je aantekeningen maken, samenvatten en/of presenteren m.b.v. Cornell-schema, tekstschema, conceptmap, woordweb, mindmap, stroomschema, tijdlijn en infographic en ga je jezelf overhoren m.b.v. de kubustest.

Deze cursus helpt jou je profieljaren beter door te komen en je tevens beter voor te bereiden op je vervolgstudie. Aanvullend kun je bij de trainers twee extra lessen volgen voor studie- en beroepskeuze.

In de tweede helft van 2018 zal een speciale studentencursus worden gelanceerd, een combinatie van “Snel leren = leuk leren” en Actief leren leren toegespitst op HBO en universiteit.

Met de komst van een nieuw concept met de daarbij behorende trainersopleiding zullen het aantal opleidingen per concept worden gehalveerd. Dit betekent dat vanaf schooljaar 2018-2019 zowel de trainersopleiding “Snel leren = leuk leren” als de trainersopleiding Actief leren leren slechts 4x per jaar zullen worden gegeven en dus 1x per jaar per locatie. Wil jij de trainersopleiding “Snel leren = leuk leren” bijvoorbeeld in Waalwijk volgen, geef je dan nu op, de volgende zal pas in het tweede kwartaal van 2019 worden gegeven.

De lancering voor onze trainers van het concept Actief leren leren vindt plaats op de netwerkdag van 17 maart, daarna volgt informatie op onze website, social media en de nieuwsbrief, stay tuned!
Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Plan je examens weken
 • Zit jij in je examenjaar?
 • Zie je als een berg op tegen al dat leren?
 • Weet je niet waar je moet beginnen met al die boeken?
In de maanden februari t/m april 2018 organiseren onze “Snel leren = leuk leren”-trainers de landelijke Time 2 Plan je examenweken. In twee bijeenkomsten (van 1 en 1,5 uur) inventariseer je alles wat je nodig hebt om goed voorbereid je examens in te gaan en maak je jouw persoonlijke examenplanning.

Aan bod komen:
 • Concentratie-curve, werken in leerblokken met korte pauzes.
 • Weekindeling, hoe zien je laatste weken voor het examen er uit? Hoeveel tijd kun je per dag besteden aan examenvoorbereiding? Hierbij wordt gebruik gemaakt van de slimme Time 2 Planner.
 • Bijhouden van de vakken; hoeveel tijd kun je, wil je en ga je daadwerkelijk besteden aan elk vak?
 • Van PTA naar inventarisatieformulier examenstof, hiermee krijg je een helder beeld van alles wat je voor je examens moet voorbereiden en hoeveel tijd hiervoor nodig is.
 • Vanuit jouw inventarisatieformulier jouw persoonlijke examenplanning.
De examenplanning geeft je rust en structuur. Geen onnodige tijd meer verspillen aan bedenken wat je per vak moet doen, volg je examenplanning en je weet dat elk vak voldoende aandacht krijgt.

Kosten voor deze time 2 plan je examens-workshop bedragen € 85,- incl. BTW en materiaal (waaronder de Time 2 Planner).

Kijk voor een trainer in jouw buurt op deze pagina.

Wil je vast een planning maken voor je laatste SE-weken? Dat kan uiteraard ook, maak een afspraak met een trainer in jouw buurt.
Time 2 Control
Time 2 Control
Time 2 Control Kaja Pieperiet | Believejou Jeugdcoaching

Mijn naam is Kaja Pieperiet. Ik ben mama van 3 kinderen, de beste spiegels in mijn huis. Ik ben getrouwd, de baas…. van Vita onze Bulldog en butler van poes Pip. Ik ben een beeldziener, een omdenker, een voeler, ik verzamel lichtpuntjes en je mag mij altijd wakker maken voor een goede grap (en taart!) Ik wordt heel erg blij van mijn beroep; ik coach met passie jongeren en jongvolwassenen. Ik geef ook workshops, voorlichting en trainingen in het aanleren van studievaardigheden. Dit allemaal met veel plezier. Lees verder
Annemarie Bijnsdorp
Praktijk voor jongerencoaching en begeleiding

Van oorsprong communicatieadviseur, begon een aantal jaar geleden het gevoel te kriebelen dat ik meer met kinderen en jongeren wilde werken. Werken vanuit m’n ‘hart’. Ik heb in 2014 de Post-HBO Register opleiding tot Pubercoach afgerond en in 2015 startte ik mijn praktijk. Ik heb een dochter van 15 jaar. Ik bied oplossingsgerichte coaching, begeleiding en training voor pubers en adolescenten in Haarlem en omgeving. Lees verder
Time 2 Control
Time 2 Control
Dé must have voor elke middelbare scholier, student en begeleider, een gratis e-book van 28 pagina’s boordevol slimme tips.

- Ben jij veel tijd kwijt aan het zoeken naar je spullen?
- Heb je meerdere plekken waar je je huiswerk maakt?
- Weet je nooit waar(mee) je moet beginnen als je thuis komt?
- Leer je vandaag wat je morgen moet weten en begin je bij een proefwerk weer opnieuw met je hoofdstuk?
- Heb je moeite met talen, of juist de exacte vakken?

Download dan nu ons e-book en organiseer:
 • Je huiswerkplek en -materiaal.
 • Je schooltas, locker en laptop.
 • Je mobiele studie-box.
 • Je aantekeningen, agenda & planner.
En verder veel slimme huiswerk- en leertips, dus download dit slimme
e-book meteen via deze pagina.
Time 2 Control
Lijkt het jou leuk om als trainer zowel scholieren, studenten als ouders op weg te helpen met snellezen, mindmappen en andere slimme studievaardigheden? De trainingsdata voor het komend seizoen staan reeds op onze website, net als onze cursusdata voor scholieren.

Kijk voor informatie, data en locaties op deze pagina. Of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via deze link, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

 
Facebook Twitter