nieuwsbrief #35 | mei 2018 | open online
 
Time 2 Control
 
Time 2 Control
De meivakantie zit er weer op, wat betekent dat we al weer in het laatste semester van dit schooljaar zijn aanbeland. Hoe sta jij of staan jouw leerlingen er voor? Moet er nog hard gewerkt worden om de laatste onvoldoendes weg te werken of kun je redelijk relaxed het schooljaar uitzingen tot de zomervakantie begint?

Het is absoluut nog niet te laat om je schouders er onder te zetten. Meld je bij één van onze trainers en volg de cursus “Snel leren = leuk leren” zodat jij jouw laatste toetsweek goed kunt plannen en voorbereiden.

Ga je in september naar de brugklas? Best spannend toch? Zou jij je stiekem vast best een beetje voor willen bereiden op al die vakken waar je huiswerk voor gaat krijgen? Met de driewekelijkse cursus OP WEG NAAR de brugklas krijg je inzicht in hoe je je agenda het best kunt invullen en bijhouden, leer je vast op een makkelijke manier woordjes leren, ga je focuslezen en leer je een projectmindmap maken (om een werkstuk of spreekbeurt goed voor te bereiden, óf om een planning te maken). Je kunt de cursus volgen bij onze trainers met een gele stip bij hun naamsvermelding:
Klik hier voor een overzicht.

Verder in deze nieuwsbrief:
  Terugblik cursus Actief leren leren.
  Time 2 Planner populair bij examenkandidaten.
  Voor elk wat wils - een overzicht van al onze pakketten.
  De eerste allround trainers studievaardigheden.
  Blog: een koffer vol studievaardigheden.
  Privacyverklaring Time 2 Control.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control
 
Time 2 Control
Verslag 1e cursus Actief leren leren

In maart/april 2018 vond de eerste cursus Actief leren leren plaats, waarvan hier een kort verslag.

Les 1: De eerste drie kanjers zijn vandaag gestart met de cursus Actief leren leren. We begonnen met het benoemen van kwaliteiten en vaardigheden vanuit hobby en sport en deze koppelden ze aan je mindset. Een verraste en opgeluchte blik toen bleek dat je voor gamen ook hele mooie kwaliteiten en vaardigheden in huis blijkt te hebben. Hoe kun je deze slim inzetten voor je schoolwerk?
Verder keken we naar de Taxonomie van Bloom, het nut en belang van aantekeningen en samenvattingen maken en als eerste leertechnieken behandelden we het Cornell-schema en een tekstschema.

Reactie eind les 1:
"Ik vond dit echt hartstikke leuk!" lees verder

De eerste trainersopleiding waar je je voor aan kunt melden is op 1 en 15 september in Nootdorp, schrijf je snel in, want er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar en per locatie is er slechts één opleiding per jaar! Informatie over de trainersopleiding vind je via deze link.
Time 2 Control
 
Plannen leer je niet zo maar, hoe vroeger je er mee begint (bij voorkeur in de brugklas), hoe beter het je in de bovenbouw afgaat. Met name het examenjaar is een goede planning enorm belangrijk voor rust en overzicht. Wij zijn dan ook trots dat onze Time 2 Planner zo veel en graag wordt ingezet voor en door examenleerlingen. Doordat de planner 13 weken bevat kun je zowel de laatste tentamens als de weken voor de examens in de planner opnemen. Meer informatie over onze Time 2 Planner vind je hier.
Time 2 Control
 
Trainer "Snel leren = leuk leren"
Trainer OP WEG NAAR "Snel leren = leuk leren"
Trainer "Snel leren = leuk leren"-VMBO (nascholing gevolgd)
Trainer Actief leren leren (na 26 mei)
Profiel- of studiekeuze (aanvulling Actief leren leren)
Trainer Study Smart (januari 2019)
Workshop snellezen & mindmappen
Workshop voor ouders 'Het obstakel dat huiswerk heet"
Senior trainer (vanaf september 2018)
Het assortiment aan concepten is groeiende, zie jij door de bomen het bos nog?

Je kunt je aanmelden voor maar liefst 11 pakketten om in totaal 7 verschillende cursussen en workshops te kunnen geven als trainer.

Er zijn concepten voor leerlingen vanaf groep 8 basisschool tot en met studenten en volwassenen. Wat is jouw doelgroep en welk concept zou jij deze doelgroep willen aanbieden? In de tabel via deze link vind je een overzicht van alle concepten en combinaties binnen de pakketten.

Wil je inhoudelijk meer informatie over de concepten? Vraag dan onze uitgebreide informatiebrochure trainersopleidingen aan via deze link.


Ik ben Wija Groenendaal en kom uit een onderwijsnest. Veel familie zit of zat in het onderwijs. In mijn jeugd heb ik aan tafel veel negatieve verhalen gehoord over het werken in het onderwijs en dat er veel vervelende en lastige leerlingen waren.
Ik wist dus zeker dat ik nooit het onderwijs in wilde.

Toen gingen mijn kinderen naar school. Lees verder
Mijn naam is Gré van Heiningen-Bressers. 15 jaar geleden gooiden we als gezin het roer om en verruilden we de geestgronden van de Bollenstreek voor de lössgronden van Limburg. Ik rolde toen na een carrière als fysiotherapeute als het ware het onderwijs in en ben nu werkzaam als docente Nederlands.

De rode draad in mijn leven is  ‘mensen beter maken’. Met De Leersleutels  wil ik bereiken dat mensen beter worden in leren. Het heeft me altijd gefascineerd hoe mensen in beweging en tot leren komen, kortom: hoe kunnen mensen gemotiveerd worden en actief bezig zijn met leren te leren?. Lees verder
In deze blog het verhaal over de individuele coaching van Marjolein.

Als allround trainer heb je een koffer vol studie- en ontwikkelingsvaardigheden om elke leerling en student het benodigde maatwerk te kunnen geven. Lees verder

Met ingang van 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze verordening vereist dat elk bedrijf een privacyverklaring opstelt. In een privacyverklaring wordt uitgelegd waarom er via de website en in webshops persoonsgegevens worden verzameld en hoe er met deze gegevens wordt omgegaan. Time 2 Control heeft haar privacyverklaring m.b.v. een juridisch bureau opgesteld, deze is te lezen onderaan elke pagina op de websites www.time2control.nl en www.studielift123.nl.

Eén van de redenen om de privacyverklaring in te voeren is zodat bedrijven niemand ongewenst op een mailinglijst kan plaatsen en dat er zorgvuldig, met toestemming, met een ieders gegevens wordt omgegaan. Mocht je onze nieuwsbrief niet langer wensen te ontvangen, dan kun je je middels de link onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven. Om de nieuwsbrief te blijven ontvangen hoef je niets te doen.
Lijkt het jou leuk om als trainer zowel scholieren, studenten als ouders op weg te helpen met efficiënter leren leren? De trainingsdata voor het komend seizoen staan reeds op onze website, net als onze cursusdata voor scholieren.

Kijk voor informatie, data en locaties op deze pagina. Of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via ons online aanvraagformulier, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

ADRES
Time 2 Control
Adriaan Dorsmanstraat 1
2202 XC Noordwijk

CONTACT
06 17 23 44 17
info@time2control.nl
www.time2control.nl