nieuwsbrief #36 | september 2018 | open online
 
Time 2 Control
 
Time 2 Control

Na een heerlijke warme zomer ben ik weer helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar. Agenda gevuld, planning gemaakt, trainingen voorbereid en een hoop nieuwe ideeën om verder uit te werken binnen onze bestaande concepten. Ik hoop dat jij er net zo klaar en enthousiast voor bent als ik.

Zoals voor veel zaken geldt, is een goed begin het halve werk. Daarom in deze nieuwsbrief aan de hand van ons gratis e-book tips om het nieuwe schooljaar flitsend van start te gaan.

Verder in deze nieuwsbrief:
  Baal jij van school en huiswerk? Doorbreek de cirkel!
  De eerste trainers Actief leren leren.
  Week van de opvoeding – Opvoeden is samenspel.
  Blog juli 2018: Positief licht op schaduwonderwijs.
  Aanbieding trainersopleiding 2018

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control

Hoe vaak is tijdens de zomervakantie het woord ‘school’ binnen jouw gezin gevallen? Vaak is het een onderwerp dat zoveel mogelijk vermeden wordt, want daar is het tenslotte vakantie voor. Toch is een goede voorbereiding het halve werk, zeker voor wat betreft schoolspullen en het inrichten van je huiswerkplek, schooltas en schoollocker. Niets vervelender als de eerste weken constant te ontdekken dat er spullen ontbreken of dat je benodigde spullen niet kunt vinden.

Maar waar begin je?

 
Het antwoord is heel eenvoudig: lees bijgaande blog en ontdek aan de hand van ons gratis e-book ‘time 2 organise je (huiswerk)plek hoe jij dit schooljaar goed voorbereid van start kunt gaan.
 
Time 2 Control
  • Ik baal van mijn lesrooster, maandag lange dag met tussenuren en ik heb ’s avonds training.
  • Vier talen op één dag ingeroosterd, hoe verzinnen ze het?
  • De eerste toetsweek direct na de herfstvakantie en dan zijn we een week op vakantie, wanneer moet ik dan leren?
 
Dit soort kreten zullen de afgelopen weken ongetwijfeld in menig huishouden gevallen zijn. Hoe kun je omgaan met dit soort tegenvallers zonder in een ‘slachtofferrol’ te belanden?

De cirkel van invloed en betrokkenheid kan jou hierin inzicht bieden, lees er alles over in deze blog.

In mei volgden de eerste trainers de opleiding tot trainer Actief leren leren. Tijdens de twee intensieve dagen gingen zij aan de slag met alle onderdelen uit de cursus.

Beide dagen bestond het ochtendprogramma uit de onderdelen met betrekking tot de leerhouding. Aan bod kwamen onder andere kwaliteiten en vaardigheden, mindset en motivatie, reflecteren m.b.v. het STARR-model, doelen stellen o.b.v. een SWOT-analyse, de cirkel van invloed en betrokkenheid, leren van fouten en successen en het persoonlijk leerplan op basis van de ideale leermix.

De middagen werden de onderdelen met betrekking tot het leergedrag behandeld.

Zo keken we naar de executieve functies en leerstrategieën, aantekeningen maken en samenvatten met behulp van acht soorten leertechnieken, en gingen de trainers zelf aan de slag met het maken van o.a. een Cornell-schema, tekstschema, stroomdiagram en infographic.

Tenslotte keken we naar het voorbereiden en evalueren van toetsen.De opleiding tot trainer Actief leren leren is een pittige en leerzame training waarin je zelf als trainer ook veel nieuwe dingen leert.

Iets voor jou?  Kijk op de website of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via deze link
 
Van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober 2018 vindt de jaarlijkse Week van de Opvoeding plaats, een week dat in het teken van opvoeden en ouderschap staat. In heel Nederland kun je tijdens deze week workshops, webinars, lezingen of andere activiteiten bezoeken.

Het thema van dit jaar: Opvoeden is samenspel. Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders,  kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente.

Wanneer wordt huiswerk maken samenspel binnen het gezin? In hoeverre kan en mag jij je kind helpen met huiswerk en waar ligt de grens? Tijdens de workshop ‘Het obstakel dat huiswerk heet’ gaan onze trainers met ouders in gesprek over onderwerpen als motivatie, mindset, doelen stellen, invloed uitoefenen op je kind, samenvatten en overhoren.

Een overzicht van deelnemende trainers en overige activiteiten vind je via deze link.

In Noordwijk kun je deze interactieve workshop op maandagavond 1 oktober of woensdagochtend 3 oktober volgen, kijk voor meer informatie op deze pagina.

Lijkt het je leuk om als trainer deze workshop aan te bieden om ouders meer te betrekken bij school en huiswerk? Meld je dan nu aan voor één van onze trainersopleidingen in 2018 en ontvang een workshoppakket bestaande uit alle benodigde digitale bestanden (beschrijving, Powerpoint, enz.), vijf hand-outs voor je eerste workshop en 200 flyers om deelnemers te werven.

Klik hier voor een overzicht van al onze pakketten.

* aanbieding alleen geldig vanaf pakket 2 en voor de opleidingen in najaar 2018.
* vermeld bij inschrijving kortingscode workshopobstakel2018

Slaan we door als het gaat om zoeken naar extra onderwijsondersteuning voor onze kinderen of is schaduwonderwijs onmisbaar mits de juiste keuze wordt gemaakt? En wie spelen er allemaal een rol bij het maken van deze keuze?

Je leest het in deze blog.

Lijkt het jou leuk om als trainer zowel scholieren, studenten als ouders op weg te helpen met efficiënter leren leren? De trainingsdata voor het komend seizoen staan reeds op onze website, net als onze cursusdata voor scholieren.

Kijk voor informatie, data en locaties op deze pagina. Of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via ons online aanvraagformulier, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

ADRES
Time 2 Control
Adriaan Dorsmanstraat 1
2202 XC Noordwijk

CONTACT
06 17 23 44 17
info@time2control.nl
www.time2control.nl