nieuwsbrief #39 | maart 2019 | open online
 
Time 2 Control
 
Time 2 Control

Het is zaterdag 9 maart, voor de eerste keer de dag van het huiswerk.

Hmmmm dag van het huiswerk, daar moest ik toch even over nadenken. Aandacht voor huiswerk is natuurlijk het hele schooljaar belangrijk…

Maar goed, als we vandaag dan toch extra aandacht aan het thema ‘huiswerk’ schenken, dan draag ik daar graag een steentje aan bij met deze nieuwsbrief met onder andere een blog over hoe jij constructief samenvattingen kunt leren maken en al jouw huiswerk in één keer toetsklaar kunt zetten. 

Je leest tevens alles over ‘huiswerkmanagement in 5 stappen’.

Verder in deze nieuwsbrief:

 • Nieuw best practice digibook met 20 ervaringsverhalen van onze trainers.
 • Examentips vanaf eind maart.
 • De eerste trainers voor studenten HBO en WO: Study SMART.
 • Blog februari: Het struikelblok 4 havo-vwo.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
 
Time 2 Control
 

Dennis, een vrolijke maar chaotische knul uit twee havo, volgt bij mij de cursus “Snel leren = leuk leren” omdat hij erg veel tijd kwijt is aan zijn huiswerk en in het selectieteam van voetbal zit. Hij moet verplicht drie keer per week trainen, maar dat geeft thuis regelmatig spanning omdat zijn ouders bang zijn dat dit ten koste van zijn schoolwerk gaat. Dennis staat momenteel voor drie vakken onvoldoende, dus die angst is niet geheel onterecht. Ik vraag hem naar zijn aantekeningen en samenvatting voor het SO, maar die blijken er niet (meer) te zijn.
 
Aantekeningen maakt hij nauwelijks en de ‘samenvatting’ die hij voor het SO heeft gemaakt heeft hij na afloop weggegooid. Weggegooid??? Lees verder
 
Time 2 Control

Na een kleine twee jaar werd het hoog tijd voor een nieuw best practice digibook van onze trainers. Stap in hun wereld en lees hun ervaringen uit de praktijk met de cursussen “Snel leren = leuk leren”, Actief leren leren en OP WEG NAAR de brugklas. De verhalen hebben elk hun eigen thema zoals bijvoorbeeld:

 • Ondanks chronische ziekte en veel gemiste lessen toch geslaagd!
 • Het leven kan niet alleen maar uit huiswerk bestaan…
 • Soms heb je een prikkelend boek nodig om je aan het lezen te krijgen…
 • Leer als perfectionist maar eens blij te zijn met een 7!
 • Alleen maar stampen is niet voldoende in 3 havo…
 • Het magische verschil tussen ‘een paar keer doorlezen’ en een mindmap.
 • Hoogbegaafd – met de juiste tools wordt leren weer een uitdaging!
 • 12-14 uur per dag studeren is écht te veel!
 • Meer inzicht en resultaat door Actief leren leren.
Je kunt het digibook lezen via deze link.
 
Time 2 Control

Zoals jullie van ons gewend zijn, zullen we natuurlijk ook dit jaar onze examentips met jullie delen via de Social Media. Vanaf eind maart kunnen jullie regelmatig een slimme examentip lezen via Facebook en Instagram, like of volg ons om geen enkele tip te missen.

Heb jij onze examenplanner al gedownload via Handig? Nee, klik dan hier.

Wil je echt een goede, haalbare planning maken, geef je dan op bij één van onze trainers voor de workshop ‘time 2 plan je examenweken’, en maak in twee bijeenkomsten een haalbare examenplanning. Dat geeft rust en zelfvertrouwen!

Time 2 Control
 

Zaterdag 12 januari was het zover, de eerste nascholingsdag Study SMART. Twaalf trainers die reeds waren opgeleid tot trainer “Snel leren = leuk leren” en Actief leren leren volgden deze nascholingsdag zodat zij ook hbo- en wo-studenten goed kunnen ondersteunen bij hun studie middels de cursus Study SMART.

Allereerst bespraken we het verschil tussen leren en studeren en de verschillen tussen hbo en universiteit. Hoe breng je met je studenten hun studie in kaart als input voor het plannen en om te kijken welke leertechnieken bij de betreffende studie aansluiten.

Vervolgens keken we naar de studeerhouding, het studeergedrag en het persoonlijk studeerplan. Na de lunch gingen we aan de slag met het voorbereiden van tentamens, samenwerken en het schrijven van scripties en verslagen. Tot slot namen we gezamenlijk en het complete draaiboek van Study SMART door.

Wil jij ook graag aan de slag met studenten en hen de cursus Study SMART aanbieden? Dat kan als je beide trainersopleidingen “Snel leren = leuk leren” en Actief leren leren en de nascholingsdag Study SMART hebt gevolgd (pakket 9 en 11), aangezien je tijdens de eerste twee opleidingen alles leert wat inhoudelijk terugkomt in Study SMART. Tijdens de nascholingsdag zetten we de puntjes op de i zodat je na deze dag direct aan de slag kunt als trainer Study SMART.
 
Time 2 Control
 

Paul is een serieuze scholier uit 4 vwo, die sinds zijn twaalfde al weet wat hij wil worden, namelijk oncoloog. Het pad dat hij hiervoor moet bewandelen is hem duidelijk: vwo met profiel N&G, daarna medicijnen studeren en specialiseren in oncologie. De eerste drie jaar op het vwo zijn Paul goed afgegaan. Zonder al te hard te hoeven werken, haalde hij mooie cijfers en hij ging dan ook vol zelfvertrouwen naar 4 vwo.

Daar kreeg Paul echter de schrik van zijn leven.

 

Met dezelfde inspanning tijdens de lessen en het maken van huiswerk als de jaren daarvoor haalde hij voor het eerst een aantal flinke onvoldoendes achter elkaar, met name voor natuurkunde en biologie. Hoe harder hij ging werken, hoe meer teleurgesteld hij raakte. Lees verder

 

Lijkt het jou leuk om als trainer zowel scholieren, studenten als ouders op weg te helpen met efficiënter leren leren? De trainingsdata voor het komend seizoen staan reeds op onze website, net als onze cursusdata voor scholieren.

Kijk voor informatie, data en locaties op deze pagina. Of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via ons online aanvraagformulier, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

ADRES
Time 2 Control
Adriaan Dorsmanstraat 1
2202 XC Noordwijk

CONTACT
06 17 23 44 17
info@time2control.nl
www.time2control.nl