nieuwsbrief #40 | april 2019 | open online
 
Time 2 Control
 
Time 2 Control

Over een kleine drie weken is het al weer meivakantie en gaan we richting het laatste semester en de eindexamens van dit schooljaar. Hoe staan jouw leerlingen er voor? 

Tijd voor actie? Wat kun jij jouw leerlingen zo aan het eind van het schooljaar nog bieden om hun inzet te vergroten en om hun onvoldoendes weg te werken?

Hoe gemotiveerd zijn jouw leerlingen nu nog om die laatste schoolweken even flink te knallen? En hoe oefen je invloed uit op hun motivatie? Dat ontdek je in deze nieuwsbrief.

Verder in deze nieuwsbrief:

  • Eindexamens in zicht, 8 uur per dag blokken werkt niet!
  • Een dagje training Actief leren leren van Time 2 Control
  • Examentips.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
 
Time 2 Control
 

Ik spreek regelmatig onderwijsprofessionals die hun leerlingen graag meer gemotiveerd zouden zien, en dan bedoel ik uiteraard intrinsiek gemotiveerd.

Maar hoe realistisch is dat eigenlijk? Wij verplichten onze jeugd om ruim 1000 uur per jaar naar school te gaan, 10-14 opgelegde vakken te volgen en het daarbij behorende huiswerk te maken. En of zij daar dan even intrinsiek gemotiveerd meer aan de slag willen gaan….? Dat noem ik nog eens een uitdaging!

En toch gun ik het hen van harte want intrinsiek gemotiveerde leerlingen gaan met meer plezier naar school, staan meer open voor nieuwe dingen en leren daardoor vaak wat makkelijker. Tijdens de cursus Actief leren leren werk ik daarom met mijn leerlingen aan hun (intrinsieke) motivatie met behulp van de volgende tools:

  • Kwaliteiten en vaardigheden inventariseren, welke zet ik in op mijn schoolwerk?
  • Reflecteren op toetsen, wat ging er goed, wat kan beter?
  • SWOT-analyse, waar zitten mijn sterke en zwakke kanten, waar liggen mijn kansen en bedreigingen?
  • Leerdoelen stellen vanuit de SWOT op een SMARTIE- manier.
  • Cirkel van invloed en betrokkenheid, richt je energie op waar je invloed op hebt zodat mijn energie niet
  • Maak op basis van jouw ideale leermix een persoonlijk leerplan.

Door stap voor stap te kijken naar wat een leerling allemaal in huis heeft en vanuit zijn of haar kwaliteiten en mogelijkheden te laten werken daalt de weerstand en daarmee stijgt vaak de motivatie. En dat is waar we graag naar toe werken!

Wil je ook via de juiste tools de intrinsieke motivatie van jouw leerlingen vergroten? Volg dan onze trainersopleiding Actief leren leren.
 
Time 2 Control

Dinsdag 14 april 2017 gaat de deurbel en staat de moeder van een oud-klasgenootje van één van mijn dochters op de stoep. In haar ogen een mengelmoes van ongemak, paniek en hoop. Ik begroet haar vrolijk en ze steekt meteen van wal: “Ik ontdek nu pas dat jij leerlingen helpt met beter leren! Kun je Fleur alsjeblieft helpen met haar examenvoorbereiding want dat kind leert acht uur per dag, maar haar tentamenresultaten zijn niet echt sterk en ik ben bang dat ze het niet gaat redden in mei!”.

 
O.k. duidelijke taal en met de deur in huis gevallen. Met nog drie weken te gaan zie ik een uitdaging om de hardwerkende lieve Fleur met meer vertrouwen en minder leeruren haar examens in te laten gaan. Het voordeel van deze leerling is dat ik haar al ken en dus wat directer kan benaderen en ik spreek met haar moeder af dat ik de volgende dag bij hun langs kom en ga kijken wat we kunnen doen.Acht uur per dag leren is écht te veel! Lees verder
 
Time 2 Control

Zaterdagochtend 23 maart om 6:15 gaat de wekker. Ik spring uit mijn bed en stap onder de douche, kleed mij aan, maak een ontbijtje-to-go en om zeven uur stap ik in mijn auto richting Utrecht. De afstand valt mee vandaag, slechts een uurtje rijden, en rond acht uur kom ik aan op de plaats van bestemming.

Ik laad mijn volle auto uit (die ik altijd een dag van tevoren inlaad) en breng alle spullen naar de zaal.

 

Vandaag een training Actief leren leren en ik pak de koffers en dozen uit en leg voor elke trainer een welkomstpakket klaar met al het cursusmateriaal, promotiemateriaal, aantekenboekje en grote shopper om al het materiaal aan het eind van de dag mee naar huis te kunnen nemen. Lees verder

Zie ik jou 11 mei in Rotterdam bij de trainersopleiding Actief leren leren?


Time 2 Control
 

Zoals je van ons gewend bent, plaatsen we de komende twee maanden weer onze jaarlijkse examentips via de Social Media. Je vindt de tips via Facebook en Instagram. Like of volg ons om geen enkele tip te missen.

Heb jij onze examenplanner al gedownload via Handig?

Wil je echt een goede, haalbare planning maken, geef je dan op bij één van onze trainers voor de workshop ‘time 2 plan je examenweken’, en maak in twee bijeenkomsten een haalbare examenplanning. Dat geeft rust en zelfvertrouwen!

 

Lijkt het jou leuk om als trainer zowel scholieren, studenten als ouders op weg te helpen met efficiënter leren leren? De trainingsdata voor het komend seizoen staan reeds op onze website, net als onze cursusdata voor scholieren.

Kijk voor informatie, data en locaties op deze pagina. Of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via ons online aanvraagformulier, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

ADRES
Time 2 Control
Adriaan Dorsmanstraat 1
2202 XC Noordwijk

CONTACT
06 17 23 44 17
info@time2control.nl
www.time2control.nl