nieuwsbrief #41 | juni 2019 | open online
 
Time 2 Control
 
Time 2 Control
 
Terwijl de eindexamenkandidaten met spanning uitkijken naar aanstaande woensdag 12 juni, de dag van de examenuitslagen, maakt de rest van de VO-leerlingen zich op voor de eindspurt en hun laatste toetsweek.

Hebben jouw leerlingen de handdoek al in de ring gegooid of gaan ze echt nog even de schouders eronder zetten? Wat kun je met zo’n laatste eindsprint eigenlijk nog doen? Je leest het in onze nieuwsbrief.

Verder in deze nieuwsbrief:
 • Terugblik lezing: Leren leren, wat is dat nou eigenlijk?
 • De juiste eindsprint voor de laatste loodjes van het schooljaar
 • Ster-trainer Anne-Marie van Meer aan het woord…
 • Trainers “Snel leren = leuk leren” stellen zich voor
 • Blog: Je mag me helpen, maar ik ga écht niet mindmappen!
Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
 
Time 2 Control
 
Woensdag 22 mei jl. was het zo ver. Mijn eerste lezing ‘Leren leren, wat is dat nou eigenlijk’ vond plaats in de Weijenbelt in Zwolle. Ruim 30 enthousiaste aanwezigen doken samen met mij in de wereld van leren leren. Onderwerpen die aan bod kwamen:

  Hoe kom je tot de juiste leerhouding?
  Hoe leer je efficiënt en effectief?
  Focus en concentratie, de kracht van appjes en single-tasken.
  In vijf stappen naar een werkbare planning.
  De (on)zin van leerstijlen.
  Aantekeningen maken.
  Samenvatten.
  Huiswerk – van uitstel naar actie.
  Huiswerktips.
 
Deelnemers reageerden met name heel enthousiast op het feit dat onderwerpen als mindset en motivatie vanuit verschillende invalshoeken werden benaderd, zodat zij beter inzicht kregen hoe zij hun leerlingen kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen hiervan. Na afloop was het een gezellige drukte rondom de tafel met lesmateriaal en vulden de deelnemers het evaluatieformulier in.

De lezing kreeg een gemiddelde van 8,9, waar we uiteraard enorm trots op zijn!😊

Veel van wat er behandeld word in de lezing komt uit Actief leren leren, trainer worden van deze succesvolle cursus voor leerlingen vanaf 3 havo? -> klik hier

Wil je de volgende lezing op donderdag 19 september in regio Utrecht (Nieuwegein) bijwonen?

Dat kan, kijk voor meer informatie en aanmelden op deze pagina.
 
Time 2 Control
Hoe cliché het ook klinkt, de laatste loodjes zijn vaak niet de lichtste!

Hoe relaxed ben jij richting de zomer? Sta je er goed voor of moet je echt nog even je schouders eronder zetten om over te gaan? En wat kun je nu nog doen om jouw eindspurt zo succesvol mogelijk inzetten?

Hieronder hebben we tien tips voor je op een rij gezet om direct aan de slag te kunnen gaan richting een relaxte eindspurt:
 
 1. Start vandaag met het bepalen van je doel: wat wil je minimaal per vak bereiken in de toetsweek?
 2. Inventariseer wat je allemaal nodig hebt/moet gaan doen om je doel te bereiken en schat per taak in hoeveel tijd dit gaat kosten.
 3. Download toetsplanners via onze 'handig om te hebben' pagina.
 4. Maak een planning volgens het SMART-principe (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden). Beschrijf dus concreet je stappen richting je doel.
 5. Plan niet meer dan 3 à 4 leerblokken van maximaal 45 minuten per dag.
 6. Maak mindmaps!!! Lees het blog onderaan deze nieuwsbrief en laat je overtuigen.
 7. Ga op zoek naar een plan-buddy: vraag iemand om jou te helpen je aan je planning te houden door deze nu elke week samen door te nemen om te kijken hoever je bent. Stel je planning indien nodig wekelijks bij, maar zorg ervoor dat je niet teveel doorschuift!
 8. Zorg dat je al je huiswerk en leerwerk meteen ‘toetsklaar’ zet, in deze blog lees je hoe je dat doet.
 9. Vink op je planning af wat je hebt gedaan, dat motiveert om door te gaan en hierdoor houd je overzicht op wat je nog moet doen.
 10. Geef jezelf na elk afgehandeld leerblok een compliment, coach jezelf door deze periode en ga dan vol vertrouwen je toetsweek in in de wetenschap dat jij er in ieder geval alles aan gedaan hebt!
 
Time 2 Control
 
Een stertrainer is een gecertificeerd trainer die minimaal vijf jaar lid van ons netwerk is én minimaal 50 leerlingen heeft getraind met de cursus “Snel leren = leuk leren”.

In deze nieuwsbrief geeft Anne-Marie van Meer van Remedial Teaching en studiebegeleiding Uden antwoord op de volgende vragen:

 1. Wat was 5 jaar geleden jouw motivatie om de trainersopleiding “Snel leren = leuk leren” te gaan volgen? En wat is jouw motivatie vandaag de dag?
 2. Wat is volgens jou de kracht van de cursus?
 3. Welk succesmoment van (één van) je cursisten is je het meeste bijgebleven?
 4. Op welk resultaat ben je het meest trots?
 5. Waarom zou elke VO-leerling deze cursus moeten volgen?
Lees hier haar interview.

Time 2 Control
 

Op de basisschool werd ik al door de juf gevraagd om zwakkere leerlingen te helpen. Op de middelbare school draaiden de leerlingen zich steevast om na de uitleg van de juf, “Danielle wil jij het nog een keer uitleggen, want ik snap er echt helemaal niks van” en op het hbo werd ik gevraagd om studenten te helpen met hun portfolio en met reflecteren. Onderwijs is echt mijn passie. Lees verder

Hallo! Sinds 13 april 2019 ben ik “Snel leren = Leuk leren”-trainer! Ik ben de training gaan volgen, omdat ik denk dat deze bij kan dragen aan de groei van het zelfvertrouwen van middelbare scholieren. Tieners met zelfvertrouwen zitten beter in hun vel, alles gaat hen makkelijker af, zijn gezelliger in de omgang etc. Kortom, dit heeft alleen maar voordelen. Lees verder


Op de NOT-beurs ben ik in contact gekomen met Time 2 Control. Ik was meteen enthousiast over de concepten die zij hebben ontwikkeld. Het geven van een boost aan leerlingen en studenten, zodat ze grip krijgen op hun eigen leren en het leren makkelijker en vooral efficiënter en sneller verloopt. Een mooie begeleiding in timemanagement, zodat ze tijd over houden voor andere zaken die ook zo belangrijk zijn in het leven. Lees verder
 
Thomas is een vrolijke en sociale buurjongen van mij die, geplaagd door dyslexie én AD(H)D, altijd met behulp van huiswerkbegeleiding hard heeft moeten werken op school.
Na vmbo-tl en havo ging Thomas een HBO-opleiding HRM doen. Hij stond er nu alleen voor en dat merkte hij al snel. Het eerste bindend advies was helaas negatief en Thomas moest naar een andere opleiding uit gaan kijken.

Zijn tweede keus was commerciële economie en omdat Thomas begreep dat wat extra hulp toch wel wenselijk was mocht ik hem na al die jaren eindelijk helpen.
 
Toen Thomas bij onze eerste sessie de deur opende zei hij direct “Dat snellezen vind ik prima maar ik ga écht niet mindmappen hoor!”. Lees verder.

Meer weten over hoe je leerlingen als Thomas goed kunt begeleiden?
-> volg onze trainersopleiding “Snel leren = leuk leren”.
 

Lijkt het jou leuk om als trainer zowel scholieren, studenten als ouders op weg te helpen met efficiënter leren leren? De trainingsdata voor het komend seizoen staan reeds op onze website, net als onze cursusdata voor scholieren.

Kijk voor informatie, data en locaties op deze pagina. Of vraag onze uitgebreide informatiebrochure aan via ons online aanvraagformulier, hierin vind je alles over onze concepten en mogelijkheden als trainer.

Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl of bellen via 06-17 23 44 17.

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

ADRES
Time 2 Control
Adriaan Dorsmanstraat 1
2202 XC Noordwijk

CONTACT
06 17 23 44 17
info@time2control.nl
www.time2control.nl