nieuwsbrief #9 | augustus 2014 kunt u deze nieuwsbrief niet lezen...klik dan hier
 
Time 2 Control
Time 2 Control
Helaas, de zomervakantie zit er voor de meeste al weer op en schooljaar 2014-2015 is van start gegaan. Heb je zin om weer aan de slag te gaan? Vind je het leuk al je vrienden en vriendinnen weer te zien maar zie je wel op tegen al dat huiswerk?

Lees verderop in deze nieuwsbrief wat je tijdens de cursus “Snel leren = leuk leren” allemaal kunt leren en bedenk eens hoeveel (huiswerk)tijd het jou zou kunnen schelen als je 4x sneller zou kunnen lezen als dat je nu doet, of als het herhalen van de leerstof je per keer maar 3-5 minuten duurt in plaats van een half uur.

Ook voor studenten is de cursus zeer effectief. Het lijkt zo goed te doen als je maar een paar vakken hebt voor één semester, maar in de praktijk valt het vaak niet mee om de discipline op te brengen om al aan het begin van een semester te gaan starten met leren en samenvatten. Je studiewerk plannen, en organiseren, maken en leren, dát is waar de cursus ”Snel leren = leuk leren” jou mee op weg helpt. Er zijn meerdere trainers die de cursus ook voor studenten aanbieden.

Heel veel plezier en succes het komend schooljaar of studiejaar. Mocht je vragen hebben over de cursus of de mogelijkheden om trainer te worden, kun je me altijd mailen naar info@time2control.nl.

Annemieke Groeneveld – Time 2 Control
Time 2 Control

Time 2 Control

De cursus “Snel leren = leuk leren” begint zijn weg in Nederland goed te vinden. Met ingang van het nieuwe schooljaar staan er ruim 80 trainers paraat om jou de cursus van 6 lessen à 1 uur te geven zodat ook jij meer en makkelijker gaat leren in minder tijd.
Maar wat leer je nu eigenlijk precies tijdens de cursus?
Inzicht, bewustwording, mindset, motivatie, eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid zijn belangrijke onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus, maar op een praktische manier verwerkt.

Direct vanaf de eerste les ga je namelijk aan de slag met snellezen en zet je de eerste stap in het proces van plannen en organiseren van je huiswerk.

Elke daarop volgende les breid je het plannen stap voor stap uit en ga je kijken naar de werking van het korte- en langetermijngeheugen, samenvatten met behulp van mindmaps en je leert hoe je het beste met je schoolboeken om kunt gaan.
Al die plaatjes, grafieken, tabellen, dat leidt af tijdens het leren, en hoe ga jij daar mee om?
De cursus geeft je inzicht in jouw eigen leermethode en hoe je deze kunt verbeteren.
Het gaat niet alleen om het aanleren van handige vaardigheden; door deze te combineren met een stuk inzicht en bewustwording wordt het totaalplaatje van omgaan met huiswerk helder en inzichtelijk. Thuiskomen van school en direct weten wat je het komende leerblok gaat doen. Dat voorkomt dat je gaat treuzelen en je je laat verleiden door bv Social Media of games. Eerst in korte blokken je huiswerk maken en leren, dan genieten van je vrije tijd, dat is waar het om gaat.

Wil jij direct aan het begin van het nieuwe schooljaar een goede start maken?
Kijk voor een trainer in jouw buurt op https://www.time2control.nl/CURSIST/regio_overzicht.html

Meer informatie over de cursus “Snel leren = leuk leren”vind je op https://www.time2control.nl/CURSIST/snel_leren_is_leuk_leren.html

Lees in ons digibook wat de cursus voor een aantal leerlingen heeft betekend:  https://www.time2control.nl/bp_2017/index.html
Time 2 Control

Time 2 Control

Als moeder van 4 kinderen waarvan de oudste een zeer goed stel hersens heeft was ik op zoek naar iets wat haar kon helpen bij het huiswerk structuren en het leren. Ze heeft op de basisschool nooit geleerd te leren, ze kon het allemaal wel en loopt hiermee op het gymnasium toch wel aardig vast.

De cursus “Snel leren = leuk leren” leek mij zeer zinvol voor haar, maar ik kwam er al vrij snel achter dat ik er zelf als behandelaar van kinderen met dyslexie ook wel het één en ander mee kon. Twee vliegen in een klap!  Lees verder
Leerlingen leren op school niet hoe ze moeten leren en blijven daarom hangen in overschrijven, uittreksels maken of een paar keer doorlezen.  Tel daarbij op een gebrek aan planning- en organisatietalent en de chaos in het hoofd is compleet. Ik vertel leerlingen als ze bij mij in de begeleiding komen dat leren leuker, sneller en effectiever kan, als ze de juiste leertechnieken  beheersen. Lees verder Time 2 Control

Time 2 Control

In gesprekken met ouders van vrienden van onze kinderen kwam naar voren dat veel van de kinderen de overgang naar de middelbare school moeilijk vinden en dat de meeste ouders veel tijd besteden aan het begeleiden van hun kinderen met het huiswerk. Plannen en overzicht houden is heel lastig voor deze leerlingen. Dit beperkt zich niet alleen tot de brugklas maar ook in de jaren daarna zijn ouders daar druk mee.
Lees verder
Ik heb een remedial teaching praktijk in Honselersdijk, het Westland. Ik werk met kinderen met leer en/of gedragsproblemen.

Nu een aantal van mijn leerlingen naar het voortgezet onderwijs gaan wil ik mijn doelgroep uitbreiden, want ik weet zeker dat ik ook vele scholieren en studenten kan helpen om op hun eigen wijze snel en met goede resultaten hun huiswerk te maken. Lees verder
Time 2 Control

Time 2 Control

Vorig jaar zag ik hoe mijn dochter aan het worstelen was met haar schoolresultaten. Heel lang zat ze aan haar huiswerk en had bijles maar haar cijfers waren niet optimaal. Ik ben toen op zoek gegaan een oplossing. Want ze wist wel wat ze moest leren maar niet hoe ze moest leren. Dit is iets wat kinderen niet leren op school maar wel tijdens de cursus “Snel leren = Leuk leren”. Ik heb toen de trainersopleiding “Snel Leren = Leuk leren” bij Annemieke Groeneveld gevolgd. De cursus “Snel leren = Leuk leren” is een heel mooi concept. Lees verder
 
Time 2 Control
De tweedaagse opleiding tot trainer “Snel leren = leuk leren” is een intensieve opleiding, waar je na afloop direct mee aan de slag kunt.
Maar wat kun je als trainer na de opleiding nog verwachten? Hoe kom je aan cursisten en hoe zorg je ervoor dat jouw (praktijk)naam op de kaart wordt gezet? Na de opleiding biedt Time 2 Control allerlei ondersteuning om jou als trainer op weg te helpen. Zo kun je je voor €10,- per maand op de website van Time 2 Control laten registreren en ben je voor cursisten goed te vinden. Naast die registratie krijg je tevens toegang tot een besloten trainersportaal op www.time2control.nl met daarop heel veel extra praktische informatie en materiaal, zoals een powerpointpresentatie over de cursus “Snel leren = leuk leren”, een workshop snellezen en mindmappen voor volwassenen, kant en klare banners van “Snel leren = leuk leren” voor op je website of op Facebook en de mogelijkheid om (promo)materiaal te bestellen zoals folders en A4-posters waar je de gegevens van je eigen praktijk op kunt printen. Je kunt ook een prachtige rollupbanner bestellen, al naar gelang gepersonaliseerd voor een geringe prijs met jouw eigen logo. Op de foto hieronder zie je 8 gepersonaliseerde banners van gecertificeerde trainers.
 
Time 2 Control
 
En zo ben je als trainer “Snel leren = leuk leren” een zichtbaar onderdeel van een groeiend netwerk maar altijd met een persoonlijke uitstraling en een eigen gezicht.
Time 2 Control levert de ingrediënten en het recept, maar de trainers staan zelf in de keuken en creëren hun eigen saus. Zo hebben we specialisten in hoogbegaafdheid, AD(H)D en Dyslexie en MatriXcoaches die hun specialisme prachtig combineren met het trainerschap waardoor elke trainer uiteindelijk uniek en eigen is.

Wil jij trainer worden van deze succesvolle cursus? Kijk op de site voor meer informatie over de opleiding, data en locaties. https://www.time2control.nl/TRAINER/opleiding.html
  • De cursus “Snel leren = leuk leren” zeer geschikt is voor leerlingen met AD(H)D, Dyslexie en hoogbegaafde kinderen?
  • Je concentratie beter wordt door het slim combineren van snellezen en mindmappen?
  • Veel trainers de cursus zowel aan middelbare scholieren als aan studenten geven?
  • Trainers vaak een extra specialisme hebben zoals RT, Hoogbegaafdheid, AD(H)D, MatriXcoaching enzovoort.
 

Ken je iemand die wellicht interesse heeft in deze nieuwsbrief? Stuur hem dan door.

Organiseer jij een evenement waar Time 2 Control niet mag ontbreken? Laat het ons weten en wij verzorgen graag een informatiestand, workshop of presentatie. Mail naar info@time2control.nl

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan zie ik je mail graag tegemoet.

 
 
 
Facebook Twitter