Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

Breng jouw leerlingen studievaardigheden bij voor uitstekende schoolprestaties en meer plezier bij het lerenEen deel van de schoolprestaties hangt af van intelligentie, motivatie en inzet. Daarnaast voor een belangrijk deel van studievaardigheden. Leerlingen begrijpen vaak prima waar de lesstof over gaat, maar weten niet goed HOE zij deze het beste kunnen verwerken ter voorbereiding op toetsen.

Leerlingen die leren leren, hebben meer lol op school, doen hun huiswerk met meer gemak en weten hoe ze hun toetsen het beste kunnen voorbereiden. Jouw lessen worden bovendien leuker en de manier waarop je lesstof overbrengt beter.


Studievaardigheden als snellezen, mindmappen en geheugentechnieken zelf overbrengen

Deze opleiding ‘Snel leren = leuk leren’ is anders dan jij gewend bent.
Hij biedt een totaalpakket aan studievaardigheden voor middelbare scholieren en studenten. Praktijkgericht en met een overzichtelijke opbouw. Je kunt hem desgewenst in twee hele dagen op locatie of in drie dagdelen online volgen.

Wat jij jouw leerlingen straks leert, leer jij hier eerst zelf. Zo weet jij precies hoe het werkt en put je uit eigen ervaring.  Huiswerk plannen en hoe je de verschillende schoolvakken het beste leert met tools als:

 • Snellezen om beter te focussen, te onthouden en makkelijker de kern uit teksten te halen
 • Mindmappen om goed te leren samenvatten en verbanden in de lesstof aan te geven
 • Diverse geheugentechnieken om snel en effectief woorden, begrippen en schema’s te onthouden
 • Leren leren: welke vaardigheden pas je wanneer en/of bij welk vak toe?

Visueel leren leren en tekstuele lesstof omzetten in beeld en structuur via snellezen en mindmappen vormen de basis voor leerlingen, die te weinig laten zien wat ze eigenlijk kunnen, omdat ze niet weten hoe zij huiswerk moeten maken en toetsen het beste leren. Na deze training weet jij hoe je jouw leerlingen zelf leert om hun huiswerk direct ‘toetsklaar’ te maken. De kennis en vaardigheden die jij jouw leerlingen meegeeft zijn toepasbaar voor de rest van hun leven. Snellezen, mindmappen en je (huis)werk plannen & organiseren kun je namelijk in elke fase van je school- en werkzame carrière gebruiken.

Ben jij docent in het voortgezet of beroepsonderwijs (vmbo, mavo, havo, vwo, mbo, hbo én wo) en breng jij graag het allerbeste in leerlingen en studenten naar boven? Dan is de opleiding ‘Snel leren = leuk leren’ voor jou.

Deze opleiding is bovendien geschikt voor onderwijsprofessionals die leerlingen buiten de klas begeleiden, zoals remedial teachers, intern begeleiders, kindercoaches, kinderpsychologen en orthopedagogen.

Het unieke aan deze opleiding, ontwikkeld door Studielift, is dat deze verder gaat dan de gebruikelijke huiswerkbegeleiding. In deze opleiding gaan we dieper in op de leren leren, leer jij de studievaardigheden eerst zelf, voordat je het je leerlingen bijbrengt, krijg je feedback op je activiteiten én stopt mijn begeleiding niet na deze opleiding.
Waar en wanneer is deze opleiding ‘Snel leren = leuk leren’?
De tweedaagse offline opleiding wordt in Utrecht gegeven, online kun je hem in drie live sessies van 4 uur volgen.

Kies hier jouw data en locatie.


Jouw investering in deze opleiding ‘Snel leren = leuk leren’ voor onderwijsprofessionals
De opleiding breid je gemakkelijk uit naar eigen wens. De keuze of je enkel de opleiding volgt of deze aanvult met een netwerklidmaatschap en aanvullende concepten is aan jou.

Kies jouw pakket.


Nog even de resultaten van de opleiding ‘Snel leren = leuk leren’ op een rij
 • Jij brengt jouw leerlingen zelf studievaardigheden bij, zodat zij buiten school minder of zelfs geen extra begeleiding (meer) nodig hebben
 • Jij haalt straks het beste in hen naar boven, met als gevolg maximale schoolprestaties en plezier in school
 • Jouw leerlingen hebben straks meer tijd voor buitenschoolse activiteiten en ontspanning. Zij weten hoe ze hun huiswerk direct ‘toetsklaar’ maken en zijn daardoor minder tijd kwijt aan school
 • Door deze studievaardigheden worden jouw lessen beter, doordat je de juiste focus legt op wat belangrijk is
 • Als docent help jij je leerlingen tijdens de lessen in de klas. Als zzp’er leer jij met kleine groepen te werken in plaats van een-op-een. Je ervaart de kracht van groepsdynamiek en leren met en van elkaar.


Gun jij jouw leerlingen maximale schoolresultaten en een leuke schooltijd?

Meld je dan aan voor de opleiding ‘Snel leren = leuk leren’.


Heb je zowel de opleiding ‘Snel leren = leuk leren’ als de opleiding ‘Actief leren leren’ gevolgd (pakket 6 of hoger),
dan ontvang je als geregistreerd netwerktrainer gratis alle materialen voor de combicursus ‘Snel & Actief leren’, waarin je in negen lessen van een uur alle belangrijke onderdelen uit beide concepten aan je leerlingen geeft.

Dit is wat andere deelnemers van de opleiding vonden:
 • Enthousiast en vakkundig gebracht, veel ruimte om zelf te oefenen en om vragen te stellen.
 • Goed te volgen en heel leerzaam, veel verdieping op eigen kennis.
 • Leuk om zelf de effecten van de verschillende vaardigheden te ervaren.
 • Uitgebreid en mooi materiaal, alles tot in de puntjes verzorgd.
 • Tijdsindeling en opbouw prima, lekker tempo.


Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?