Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00
 

Handig om te hebbenOnderdeel van de cursus ‘Snel leren = leuk leren’ is het leren werken met overzichtelijke schema’s en planners. Voor wie hier vast gebruik van wil maken bieden we hier een aantal handige bestanden die je kunt downloaden en zelf kunt gebruiken. Wil je een preview van onze cursusboeken ontvangen, dat kan via deze link.

Wanneer je op de link(s) klikt zal er gezocht worden naar een geschikt programma op je computer om het document te openen, of deze wordt direct gedownloaded. E.e.a. is een beetje afhankelijk van het gebruikte browsertype. Je kunt ook op de link gaan staan met je cursor en dan met rechtsklik het document opslaan op je PC.

Lees ook de verhalen van leerlingen en docenten via onze blogpagina.

Planners en schema's

Zet al jouw taken overzichtelijk in een lijst en geef aan welke prioriteit deze taken hebben en hoe lang je verwacht ermee bezig te zijn.

Open bestand | Download

Extra bladen Studielift planagenda

Handig om te hebben

Laat je leerlingen tijdens de les actief aantekeningen maken in een Cornell-schema, zodat zij direct hoofd- en bijzaken onderscheiden in hun aantekeningen. Dit helpt hen om thuis tot effectiever leren te komen.

Open bestand | Download

Sommige leerlingen hebben moeite met het tekenen van de takken voor een mindmap.
Met deze lege mindmap kunnen ze oefenen om uiteindelijk zelf een volledige mindmap te leren maken.

Open bestand | Download

Voor het maken van een boekverslag of boekbespreking kun je deze mindmaps gebruiken en invullen. Neem hem door voordat je een boek leest en vul hem gaandeweg zo compleet mogelijk in.

Open bestand | Download | Open bestand | Download

Hoe pak je het maken van een werkstuk aan? Volg de mindmap vanaf rechtsboven met de klok mee en je bouwt stap voor stap je werkstuk op.

Open bestand | Download

Voor wie nog sneller wil leren lezen, leg je eigen woordenboek aan met moeilijke woorden om je woordenschat te vergroten en nog makkelijker en sneller te kunnen lezen.

Open bestand | Download

Werk jij graag met documentmappen om alles van je schoolvakken netjes bij elkaar te bewaren, dan kun je dit voorblad per vak invullen en per vak op een andere kleur A4-blad uitprinten? Dit staat beschreven in ons 'Time 2 Organise je werkplek' E-book dat je hieronder kunt downloaden.

Open bestand | Download

Wil je een preview van 21 pagina’s van het cursusboek “Snel leren = leuk leren” en 32 pagina’s van het cursusboek Actief leren leren gratis downloaden?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, welke 4 tot 6 keer per jaar zal verschijnen.

Open bestand | Download

Studielift Planner

In dit bestand vind je een lay-out en beschrijving om zelf een cover voor je Time 2 Planner te maken. Om je eigen cover te kunnen gebruiken heb je een transparante insteekhoes nodig.

Open bestand | Download

Werk jij met de Studielift Planner met transparante insteekhoes? Dan kun je dit lesrooster printen, invullen en aan de binnenkant van je hoes steken, zo heb je je rooster altijd bij de hand en kun je hem in een volgende planner vernieuwen of opnieuw gebruiken.

Open bestand | Download

In dit schema kun je de schooltijden e.d. inkleuren. De vlakken die niet zijn gekleurd geven aan wanneer jij tijd hebt voor huiswerk. Knip hem uit binnen het kader en steek hem in de hoes van je planner.

Open bestand | Download

 

LET OP!
Ons gratis materiaal mag alleen gebruikt worden om leerlingen gratis mee te ondersteunen.
Op alle materialen is copyright van toepassing, niets daarvan mag worden verveelvoudigd en worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?