Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

Bezoek ons Studielift YouTube kanaal voor gesproken reactie(s)

Reacties

Onze zoon heeft de cursus “snel leren = leuk leren” bij Studielift gevolgd. De cursus werd gegeven door Annemieke Groeneveld. Zij stelt de cursist duidelijk voorop. Wij waren een keer een half uur te laat doordat de A44 was afgesloten. Dat was geen enkel probleem. Na dezelfde les werd dit direct ingehaald. Tijdens een andere les had onze zoon aangegeven dat hij moeite had met het begrijpend lezen van grote lappen tekst. Twee keer heeft hij een half uur extra les gehad. De extra lesuren werden overigens zonder extra leskosten gegeven. Inhoudelijk vond ik het erg interessant en leerzaam. Ik heb het bijbehorende cursusboek gelezen en kan eigenlijk aanraden om het als volwassene ook eens te lezen. Onze 15 jarige zoon heeft studiebegeleiding op school. Daarvoor wordt een logboek bijgehouden, waarin regelmatig staat dat hij heeft ge-mindmapped. Dit is een techniek waarbij je alle informatie die je in je hoofd hebt opgeslagen eenvoudig kunt vertalen naar een overzichtelijk schema op papier. Of de cursus echt werkt moet nog blijken uit zijn cijfers en/of kortere huiswerktijd. Mijn conclusie is dat de cursus “snel leren = leuk leren” verplicht zou moeten zijn in de eerste klas van de middelbare school en dat het uitstekend wordt gegeven in Noordwijk.

Ik ben afgelopen jaar in 4vwo blijven zitten, dit had grotendeels te maken met het feit dat ik altijd de laatste was met toetsen omdat ik erg traag las, moeite had met plannen en echt totaal niet kon samenvatten. Genoeg redenen om aan deze cursus deel te nemen, en wat heeft het mij geholpen!! Na deze cursus ben ik veel sneller en beter gaan lezen, hierdoor zit ik veel minder lang aan mijn huiswerk terwijl ik het zelfde of zelfs nog wel meer doe! Ik wist niet dat een cursus je zo enorm goed kon helpen met iets! Echt geweldig!! Ik ben zo enorm enthousiast!! Ik raad iedereen de cursus ''snel leren = leuk leren'' aan!!

Ook ben ik veel beter gaan plannen en heb ik oa leren mindmappen & samenvatten waar ik nu enorm veel aan heb!! Super cursus, ga ik heel mijn leven voordeel van hebben!

Onze 13-jarige dyslectische zoon heeft de cursus 'Snel leren = leuk leren' van Studielift gevolgd. Sindsdien onthoudt hij alle stof in één keer door mindmaps te maken en leest hij drie keer zo snel! Deze cursus is echt een aanrader!

Ik heb veel meer inzicht gekregen in de manier waarop ik 'slim' kan leren, hierdoor haal ik betere cijfers en het kost minder tijd. Als je eenmaal snel kunt lezen, dan doe je dat zonder er bij na te denken, dat scheelt tijd! Ik kan makkelijker de kernwoorden uit een tekst halen en beter verbanden leggen, ik weet waarom ik leer! Ik vond het best lastig om goed te oefenen tussen de lessen door, maar ik ben erg blij dat ik doorgezet heb, mijn cijfers zijn nu veel hoger!

De cursus "Snel leren = leuk leren" heeft mij echt geholpen, ik heb nu veel meer tijd voor mezelf. Eerst was ik alleen maar bezig met school. Nu heb ik meer tijd voor mezelf en kan ik doen wat ik leuk vind, basketballen. Eerst had ik daar nooit tijd voor. Ik haal nog steeds goede cijfers en het plannen gaat nu echt super.

Wanneer je voor je hard werkende zoon (2e jaar brugklas HAVO/VWO) met dyslexie, op zoek bent naar een goede steun in de rug bij het leren dan wil je het beste. Wat mij bij Studielift vooral aansprak is niet alleen de kennis van zaken, maar vooral de oprechte betrokkenheid en persoonlijke aandacht van trainster Annemieke Groeneveld. Het gaf mijn zoon, maar zeker ook mij als moeder, een bijzonder goed gevoel. Ook de kleine groepen waarmee zij werkt is prettig en zorgt ervoor dat er voor iedereen voldoende aandacht is. Ik beveel Studielift zeker aan!

Op dit moment heeft Thijs een proefwerk Biologie waarvoor hij voor het eerst een goede mindmap heeft gemaakt. Met een zeker gevoel is hij vanochtend op de fiets gestapt. Wij kijken uit naar een goed cijfer!

Ik ben dyslectisch en heb echt veel gehad aan het snel leren lezen. Op school merk ik echt verschil, ook een boek lezen gaat sneller.

Ik was altijd veel te veel aan het leren en in m’n hoofd aan het stampen, dit was niet de goede manier voor mij om te leren, ik haalde nog steeds slechte cijfers terwijl ik er zoveel aan deed.

Toen zag ik Studielift en dat leek me wel wat, ik ben gaan informeren en gelukkig kon ik begin april meteen terecht voor individuele coaching waardoor ik met een rustiger gevoel m’n examens in kon gaan. Wat mij het meest geholpen heeft is het maken van mindmaps en ook het beter leren plannen en in kortere blokken leren was voor mij erg handig, zo had ik veel meer rust in mijn hoofd en was ik beter voorbereid op mijn examen. Ik ben dan ook geslaagd! Ik vind dit een super methode en kan het iedereen echt aanraden. Nikki

Ik vind het lastig om zelf aan het werk te gaan. Ik kwam bij Studielift terecht en daar heb ik leren plannen, hierdoor krijg je een goed overzicht en je hebt meer rust. Ze letten ook goed op of ik wel al m’n taken deed van de week die ingepland waren en niet achterop kwam te liggen. Studielift heeft voor mij geholpen ook bij m’n examens zodat ik geen tijd te kort kwam. En....ik ben geslaagd!

Afgelopen schooljaar stond HAVO 5 examen op het programma voor onze dochter Floor. Met veel doorzettingsvermogen mocht ze de afgelopen jaren steeds een stapje verder. Dit jaar zou echter wel iets te veel kunnen zijn. Vol enthousiasme begon ze maar al snel bleek dat met name Engels voor onze dyslectische dochter een groot drama zou gaan worden. Ook de planning van alles wat er moest gebeuren kon ze niet overzien. We hebben de kennis van Studielift ingeroepen waardoor het vertrouwen van Floor zienderogen toenam. Na een herexamen is, mede door de coaching van Annemieke, Floor geslaagd!

Resultaten

Een meisje uit 2 VMBO-HAVO stond er in januari 2013 dusdanig zwak voor dat VMBO-TL nog moeilijk zou kunnen worden. Zij begon diezelfde maand met de cursus “Snel leren = leuk leren”. “Ik weet niet wat je met mijn dochter doet in die cursus, maar de cijfers vliegen omhoog!”, kreeg ik na vier lessen van haar verbaasde moeder te horen. “Dat mindmappen vindt ze leuk om te doen en ze heeft zichtbaar meer plezier in het huiswerk. Ook op school hebben ze de verandering gezien, als ze zo doorgaat mag ze alsnog naar de Havo!”.
Eind mei werd door de mentor met de klas besproken waar elke leerling het komende schooljaar heen zou gaan. Zij was als één van de laatsten aan de beurt. Toen de mentor haar naam had genoemd viel hij even stil… “Tsja wat zal ik over jou zeggen” begon de mentor “je bent de beste van de klas en gaat ruim door naar de Havo!” En dat in vier maanden tijd!
Het mooiste van alles is dat dit meisje het allemaal aan zichzelf te danken heeft. Zij heeft geleerd haar eigen verantwoordelijkheid te nemen en weet nu hoe ze zelfstandig haar huiswerk moet inplannen. Ze begint op tijd aan toetsen. Geen getreuzel meer om aan haar huiswerk te gaan, ze weet wat ze moet doen en waar ze het voor wil doen, en daar gaat het om.

Met behulp van individuele coaching haalde Sam voor Economie een 7 en een 7.7, waar voorheen een 5 niet ongewoon was…

Met behulp van de mindmapmethode kan Joe nu zelf zijn werkstuk voorbereiden en opzetten. Voor die tijd zag hij hier als een berg tegenop en wist niet hoe hij moest beginnen aan zijn werkstuk.

Een leerling leerde dankzij de cursus 3,3x sneller lezen, hij begon met 184 woorden per minuut en leest nu ruim 550 woorden per minuut en weet uitstekend te vertellen wat hij heeft gelezen. Dit gaat hem heel veel tijd schelen bij het lezen voor zijn literatuurlijsten!

Een leerling heeft dankzij Studielift geleerd dat te veel leren echt bestaat. Zij heeft meer rust en zelfvertrouwen gekregen dankzij de planningen en nieuwe leermethoden. Ze snapt hoe het geheugen werkt en hoe je dus zo efficiënt mogelijk kunt leren.

*namen bij reacties en resultaten worden alleen met toestemming vermeld

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?