Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

AanbevelingenGisteren heb ik weer een training door Annemieke Groeneveld van Studielift afgesloten. Deze keer was het de tweedaagse training ‘Actief leren leren’. Ik heb daar enorm veel nieuwe kennis opgedaan omtrent de mindset van de puber en adolescent en wat de stimulerende en beperkende factoren zijn om wel/niet tot leren te komen.

Een prachtige aanvulling op de training ‘Snel leren = leuk leren’ en ik heb nu het gevoel ‘compleet’ te zijn qua benodigde kennis hierover.

Annemieke is een zeer bevlogen, ervaren en professionele trainer, die al vele trainers heeft ‘afgeleverd’ om het leven van o.a. de middelbare scholier minder stressvol en vooral succesvol te laten zijn. Haar trainingen zijn van een hoog niveau en aan mijn hooggespannen verwachtingen is ook deze keer weer in ruime mate voldaan.

Naast het opleiden van trainers verzorgt ze ook mentortrainingen op middelbare scholen. Als mentor in het vo weet ik hoe belangrijk de door haar gedeelde kennis en vaardigheden zijn om de leerlingen vanaf dag één te kunnen helpen en begeleiden en op die wijze voor zelfvertrouwen en succeservaringen zorg te kunnen dragen. Ik kan haar dan ook op dat gebied van harte aanbevelen!

Kortom: ik ben erg blij haar te hebben leren kennen en met volle overtuiging te kunnen zeggen dat zij, naast een zeer kundige trainer, gewoon een erg fijn mens is om deze, voor het onderwijs onontbeerlijke, zaken over te brengen.

In de afgelopen twee jaar heb ik zowel de opleiding trainer actief leren leren als snel leren = leuk leren bij Annemieke Groeneveld gevolgd. Met beide trainingen bied je de leerlingen een goed gevulde rugzak op het gebied van executieve functies. Als trainer heb je een complete lessenserie tot je beschikking waarmee je direct aan de slag kunt. Zeer praktisch, duidelijk geschreven, overzichtelijk, uitdagend en compleet lesmateriaal om je leerlingen het juiste te kunnen bieden op het gebied van leren leren. Van leerhouding tot leergedrag, mindmappen, snel lezen, SMART maken, STARR methode, toetsvoorbereiding, plannen: niet alleen voor het VO, maar ook voor HBO en WO geef je jouw leerlingen de juiste tools.

Met het NPO in zicht heeft onze school Annemieke benaderd om meerdere collega’s te scholen in één of beide opleidingen. Mijn collega’s hebben de trainingen met enthousiasme gevolgd en gaven aan met nieuwe energie uit de training te komen. De samenwerking met Annemieke is top! Al het materiaal is zeer tijdig geleverd, er is altijd overleg mogelijk, er is een goede terugkoppeling en er wordt meegedacht in oplossingen.

Mijn collega’s gaan het komende jaar vol energie aan de slag om onze leerlingen die het nodig hebben studievaardigheden bij te brengen.

Annemieke, dank je wel voor de fijne samenwerking!

In de afgelopen periode de opleiding Snel leren = Leuk leren gedaan.

Een echte aanrader omdat de dingen die aan bod komen direct toepasbaar zijn in je lessen als vakdocent of als mentor.

Het is helder, kleurrijk, praktisch materiaal, zeer geschikt voor leerlingen van alle niveaus.
Waar ik gelijk mee aan de slag ben gegaan is het mindmappen. De grammatica per onderdeel op een tak en kaartjes erbij in dezelfde kleur. Hierop staan opsommingen of voorbeeldzinnen. Zo krijg je samenhang, inzicht en overzicht.

In het onderdeel Effectief leren plannen in 5 stappen heb ik, samen met mijn mentorklas, een weekindeling gemaakt. Zo'n weekindeling geeft duidelijk overzicht van de schooltijden, afspraken en sport/hobby. Ook zien de leerlingen wanneer er genoeg tijd is voor huiswerk en wanneer wat minder. Dit hebben ze nodig om een haalbare planning te maken. De leerlingen ontdekken ook dat er nog genoeg tijd overblijft voor ‘leuke’ dingen.

Dit is maar een zeer kleine greep uit het aanbod van ‘Snel leren = Leuk leren’.

Al enige tijd ben ik werkzaam in het primair onderwijs en wat mij opvalt, is dat er winst te behalen valt o.h.g.v. Leren Leren. Ik ben me gaan inlezen en ook op zoek gegaan naar personen die me hier meer over konden vertellen. Na een lange zoektocht, kwam ik o.a. uit bij een webinar Leren Leren van Annemieke Groeneveld van @studielift. Aan het einde van deze webinar werd mijn missie steeds duidelijker: de overstap van het PO naar het VO verkleinen waarbij de aandacht ligt op het Leren Leren. Ik heb vervolgens de trainingen ‘Op weg naar de brugklas’ en ‘Snel leren=Leuk leren’ gevolgd bij Annemieke. De keuze om de trainingen te volgen, waren niet makkelijk. Wat me uiteindelijk over de streep heeft geholpen, is het concept van Annemieke waar m.i. goed over is nagedacht. Annemieke is nuchter, duidelijk in haar aanpak en daarnaast zeer praktisch ingesteld. Ze geeft je de ruimte jezelf te ontwikkelen, te oefenen met de verschillende concepten waardoor je goed beslagen ten ijs komt om haar missie, nl. de kinderen daadwerkelijk te Leren Leren te realiseren. De training die Annemieke verzorgt, sluit voor mij prima aan bij mijn eigen missie. Heb je eenzelfde missie als ik en ben je op zoek naar handvatten om hiermee aan de slag te gaan dan kan ik je een training bij Annemieke van harte aanbevelen.

Ik heb Annemieke vorig jaar leren kennen als een zeer enthousiaste en gedreven onderneemster! Met haar missie om leerlingen met meer plezier en gemak naar school te laten gaan door hun huiswerkmanagement op orde te krijgen, heeft zij mij opgeleid tot een ontzettend gemotiveerde trainster. Ik ben er dan ook trots op dat ik tot het netwerk van Annemieke ben toegetreden en ik kijk met veel plezier naar de toekomst waarbij ik nog meer trainingen van Annemieke zal gaan volgen.

Inmiddels heb ik een webinar en een opleiding bij Annemieke gevolgd. Ik heb haar leren kennen als iemand waar kwaliteit voorop staat in het belang van de jongeren. Ze gunt iedereen een 'leuke' school- of studietijd. Ook tijdens de opleiding stond kwaliteit voorop en er was ruimte voor vragen, eigen inbreng en humor. Ik heb Annemieke ervaren als een vakvrouw die weet waar ze het over heeft. Buiten haar eigen vakgebied is ze bereid om mee te denken over het werkveld van haar deelnemers. Voor mij is Annemieke behalve een vakvrouw een fijn persoon om mee te sparren en samen te werken.

Annemieke is super enthousiast tijdens het geven van haar (online)opleidingen maar vooral ook heel kundig in hetgeen ze je leert. Ze heeft de stof zo ontzettend in haar vingers dat ze er allerlei praktijkvoorbeelden bij kan vertellen die het, voor mij, nog helderder maakten.

Ik heb zeker 40 jaar in het onderwijs gezeten o.a. als docente Nederlands op hv en was vanaf 2003 als afdelingsleider en conrector werkzaam. Wat had ik veel gehad aan jouw tips! Je weet de essentie te pakken: wat geweldig. Ik hoop dat vele onderwijsgevenden zich geabonneerd hebben op jouw nieuwsbrieven. Dat kan het onderwijs (dus de leerlingen) veel brengen! Helaas ben ik gepensioneerd (al anderhalf jaar) en kan dus niet veel meer met je tips in mijn eigen praktijk maar omdat ik nog werkzaam ben als adviseur werving en selectie voor schoolleiders, besturen en Raden van Toezicht en daardoor veelvuldig ook nog docenten en leerlingen spreek, kan ik ze wel doorgeven en dat ga ik ook doen!

In plaats van alleen maar elke keer zelf met enthousiasme van jouw kennis te genieten, wil ik je dit ook laten weten. Heel veel succes met je belangrijke werk, Annemieke!

Ik heb bij Annemieke de training 'Snel leren = leuk leren' gevolgd. In twee dagen tijd veel praktische handvatten meegekregen om leerlingen te begeleiden in studievaardigheden, na er eerst zelf uitgebreid in de cursus mee geoefend te hebben. Fijn is dat Annemieke heel betrokken is. Na de cursus nog met vragen komen is geen probleem, daar krijg je snel en uitgebreid antwoord op.

Annemieke, jouw concept staat als een huis. Je geeft mij en anderen als trainer een stevige, weloverwogen en onderbouwde basis. Vanuit deze stevige basis leren wij studenten en leerlingen de basisvaardigheden in plannen en efficiënter en effectiever leren. Van daaruit kunnen ze vliegen naar hoogtes die daarvoor onmogelijk leken. Jouw missie om voor iedereen leren leuker en makkelijker wordt op deze manier haalbaar. Dank daarvoor!!

Afgelopen jaar heb ik tweetal trainingen gevolgd bij Annemieke. Ik heb genoten van de uitdagende en leerzame bijeenkomsten en Annemieke's warme manier van kennis overdracht en aansprekende praktijkvoorbeelden. In 6 lessen van een uur, in een groepje van maximaal 5 personen, kan een middelbare scholier met dit studieconcept absoluut alles leren om studievaardig te worden. Daarnaast bieden onderdelen van de trainingen simpele en praktische interventies voor in de klas die een docent kan gebruiken om leerlingen te helpen bij het sturen van hun leerproces. De trainingen zijn een ontzettend waardevolle aanvulling op mijn kennis en ervaring als docent en eigenlijk onmisbaar in de toolkit van iedere docent.

In de cursus Snel leren is Leuk leren kwamen vaardigheden als snellezen, mindmappen en geheugentraining aan bod, die als losstaande vaardigheden bij de meeste onderwijsgevenden bekend zullen zijn. De combinatie van de drie maakt de training krachtig en geeft het net dat beetje extra. Wat mij ook is bijgebleven is 'je huiswerk 'toetsklaar' maken'. Het betekent niets anders dan de leerstof verwerken met behulp van bovenstaande vaardigheden zodat het wordt opgeruimd in het lange termijn geheugen. Simpel, doeltreffend en wat je leert gaat een leven lang mee.

De training Actief Leren leren is een cursus gericht op de bovenbouw en is een logisch vervolg op bovenstaande cursus. Het gaat dieper in op hoe en wat je leert en geeft je nog meer manieren om aanboden kennis niet alleen efficiënt te verwerken maar ook effectief te gebruiken.

De kleinschalige opzet en de enorme potentie hebben mij enorm enthousiast gemaakt. Het heeft mij geïnspireerd mij aan te sluiten bij het Studielift trainersnetwerk om middelbare scholieren te laten ontdekken dat iedereen studievaardig kan worden. De trainersopleiding zit inhoudelijk heel goed in elkaar en de begeleiding van de trainer is uitstekend. Ben je werkzaam in het onderwijs of heb je te maken met middelbare scholieren in een andere rol dan beveel ik Studielift en haar trainingsaanbod van harte bij je aan. Het is de investering absoluut waard.

Ik heb bij Annemieke een lezing gevolgd en de training "snel leren=leuk leren". Annemieke is een bevlogen en enthousiaste trainer. Ze staat volledig achter haar product en kan dit op zeer inspirerende en enthousiaste wijze overbrengen op haar cursisten. De training is perfect opgebouwd, de doelen zijn helder en er zit een prettige vaart in de tweedaagse sessie. Als gecertificeerd trainer kun je gebruik maken van heel veel documenten op de website van Studielift. Na de training kun je zo als trainer aan de slag. Alles staat klaar inclusief promotiemateriaal. Ik hou erg van praktische tools die direct toepasbaar zijn in het onderwijs dan wel voor leerlingen. De kans dat ik nog een training bij haar ga volgen is dan ook zeker aanwezig.

Enkele jaren geleden heb ik bij Annemieke de trainersopleiding voor de cursus 'Snel leren = leuk leren' en de workshop 'Snellezen & Mindmappen' voor volwassenen gevolgd. Ik was meteen onder de indruk van haar enthousiasme en passie voor haar vak. De opleiding is van hoge kwaliteit en na de tweedaagse opleiding kun je meteen zelfstandig aan de slag. Wat ik erg waardeer is dat ik nu nog steeds met alle vragen bij haar terecht kan. Na een (altijd zeer positief) telefoongesprek kun je zelf weer vol enthousiasme verder. Ze denkt en helpt mee waar ze kan en ze organiseert netwerk- en bijscholingsdagen voor alle trainers. Ook kan ik dankzij haar een school begeleiden die gaat werken met het mentorprogramma Studielift123. Super!

Ik heb alle trainingen gevolgd van Annemieke. Annemieke is een bevlogen docente die mij telkens weer erg inspireert. Zelf geef ik nu trainingen aan voornamelijk middelbare scholieren. Door de opbouw van de cursussen ben ik weinig tijd kwijt aan voorbereiding en de leerlingen gaan met grote stappen vooruit. Op mijn huiswerkinstituut is een groot verschil in leerlingen die een training hebben gevolgd en leerlingen die dat niet hebben gedaan. Met training zijn leerlingen gemotiveerder, sneller klaar en halen makkelijker hun niveau omhoog.

Annemieke heeft een geweldige cursus in elkaar gezet, die daadwerkelijk leerlingen in het VO helpt te leren motiveren, te leren leren, te leren plannen en daar bovenop leert snel te lezen.Alle aspecten komen aan bod, in een goede samenhang en je leert er zelf ook erg veel van en je leert meteen hoe je die cursus ZELF moet geven! Helemaal top. Daarnaast werkte Annemieke enthousiasme aanstekelijk. De beste cursus van de tientallen cursussen die ik de laatste jaren heb gevolgd.

Annemieke is een zeer bevlogen trainer en streeft haar doel om mensen enthousiast te maken om Snel leren = leuk leren als trainer aan te bieden op een bewonderenswaardige manier na. Ik heb enorm veel geleerd in haar tweedaagse opleiding om trainer van dit prachtige fenomeen te kunnen worden. Tevens maakte zij het voor mij mogelijk om een tweede droomwens van mij uit te laten komen door in groepjes met leerlingen te werken in een fantastische nieuwe ruimte naast mijn RT praktijkruimte om te werken met individuele leerlingen. Time2Control is iets wat ik erg bewonder en wat zeer zeker zijn bijdrage zal leveren voor ieder kind vanaf 11 jaar. Annemieke kan ik zeker aanbevelen om dit aan iedereen aan te leren en ik ben er zeker van dat dan ook iedereen enthousiast zal gaan starten. Weliswaar op ieders eigen manier, want die mogelijkheid blijft gelukkig bestaan. Als laatste aanbeveling voor Time2Control wil ik hier graag nog vermelden dat je bijna geen voorbereiding hebt, maar direct na de opleiding kunt starten met het werken met de leerlingen in alle leeftijden.

Ik heb Annemieke leren kennen als een gedreven trainster, die ervoor zorgt dat alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd is. Haar concepten zijn praktisch en werkbaar, én zinvol voor iedere (pré-)puber!

De cursussen die ik bij Annemieke gevolgd heb, hebben me kennis en praktische handvatten aangereikt om leerlingen en hun ouders de juiste tools mee te geven, waardoor ze met meer zelfvertrouwen en betere resultaten hun school(werk) af kunnen maken. Precies wat ze volgens haar zelfgeschreven concepten pretendeert te bereiken. Wat ik ook als een groot pluspunt heb ervaren, en waar ik ook echt wat aan heb gehad, is het feit dat de cursussen aan gemêleerde groepen worden aangeboden, waardoor je inzichten uit verschillende hoeken kunt werven en daar je voordeel mee kunt doen binnen je eigen praktijk of schoolomgeving. Haar concepten heeft ze in duidelijke handleidingen weergegeven, en als er toch nog vragen zijn of als er dingen niet lopen zoals ze horen te lopen, dan is ze meteen bereid om het een en ander persoonlijk aan je toe te lichten en daar samen met je over te sparren. Kortom, Annemieke is een professional in hart en ziel en iemand waar je op kunt bouwen en vertrouwen!

Vorig jaar heb ik de cursussen Snel leren = leuk leren en Actief leren leren gevolgd. Dit jaar de cursus Study Smart. Een allround trainingsprogramma voor studievaardigheden voor leerlingen van groep 8 tot en met studenten WO. Annemieke heeft met haar enthousiasme en vooral door haar gestructureerdheid een fantastisch programma ontwikkeld om leerlingen en studenten te helpen bij hun leer- en studievaardigheden. Ik maak dankbaar gebruik van de aangereikte handvatten om mijn leerlingen hiermee te helpen. De gedrevenheid van Annemieke werkt heel aanstekelijk. De cursussen zijn prima opgezet, op fijne locaties en ook de inwendige mens wordt goed verzorgd. Kortom, ik beveel Annemieke Groeneveld en Studielift van harte aan.

Annemieke is een enthousiaste, gedreven, motiverende en professionele trainer. Het cursusmateriaal dat zij biedt, is top!! Je kunt meteen aan de slag met de boeken, planners, uitgebreide handleidingen en de diverse materialen op de portal. Daarom heb ik naast Snel Leren = Leuk Leren ook OP WEG NAAR de brugklas, Actief Leren Leren en Study SMART voor studenten gevolgd, zodat ik al mijn leerlingen en studenten maatwerk kan bieden als het gaat om studievaardigheden.

Ik ben sinds 2016 trainster van de concepten van Time2Control en heb bewondering voor de wijze waarop Annemieke deze concepten heeft samengesteld en bedacht. Zij vullen een gat op in het ‘schaduwonderwijs’ waar voorheen nog weinig op dat gebied was, in ieder geval, niet in deze vorm. Ik heb Annemieke leren kennen als een enthousiast en gedreven persoon, die met een duidelijke missie bezig is en ook weet waar ze over praat. Daarnaast heeft zij voor ons als trainers een uitgebreide website en webshop waar wij voor allerlei soorten lesmateriaal terecht kunnen. Dat ervaar ik als heel prettig en makkelijk. Alles is voorhanden om de cursus op een zo efficiënt en effectief mogelijke wijze te geven. Annemieke neemt ons wat dat betreft veel uit handen, zodat ik kan doen wat ik het allerleukste vind: jongeren begeleiden om hun school- c.q. studietijd zo makkelijk en plezierig mogelijk door te komen!

Op zoek naar meer informatie over groepstrainingen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, kwam ik terecht bij Annemieke Groeneveld van Time 2 Control. De door haar ontwikkelde cursus “Snel leren = leuk leren” bleek naadloos aan te sluiten bij de aanpak die ik al eerder hanteerde, maar dan gericht op het werken in groepen van 4 tot 5 personen. De trainerscursus die ik bij Annemieke heb gevolgd was dan ook een schot in de roos!

Annemieke is er in geslaagd om met Snel leren=leuk leren een fantasisch product neer te zetten. Zowel de trainerscursus als de leerlingcursus staan als een huis en de cursusmaterialen zijn van uitstekende kwaliteit.

Ik beveel Annemieke dan ook van harte aan bij zowel professionals die de trainerscursus willen volgen, als bij ouders die op zoek zijn naar studiebegeleiding voor hun kind(eren)!

Annemieke is een zeer gedreven trainer. Ze heeft een aantal concepten ontwikkeld voor scholieren/studenten van basisschool t/m universiteit. In dezelfde lijn heeft ze ook Studielift123, het mentorprogramma ontwikkeld. De concepten zijn dusdanig opgebouwd dat na de train-de-trainer cursus de trainers met een goed draaiboek zelfstandig aan de slag kunnen. Effectief en efficiënt leren, maar ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat is wat in alle cursussen de grote toegevoegde waarde is. Annemieke is enthousiast, een echte netwerker, direct en duidelijk, biedt structuur, zodat ze trainers en mentoren motiveert om met de concepten aan de slag te gaan. Ze verwacht wel dat je als trainer je ook houdt aan de gemaakte afspraken en spreekt je erop aan indien nodig. Verder reageert Annemieke supersnel op vragen die via de mail of via social media gesteld worden. Ze denkt mee als je ergens tegenaan loopt en altijd bereid om te sparren.

Prettige methode, vrij volledig met niet alleen oog voor studievaardigheden heeft maar ook voor de reflectie op het eigen leren. Altijd prettig contact met Annemieke. Het is wel raadzaam om alle lesgevenden in de onderbouw de cursus te laten volgen zodat zij het geleerde ook in hun lessen kunnen toepassen. Keep on the good work!

Ik heb bij Annemieke de opleiding tot trainer Snel leren = Leuk leren gevolgd. Met haar enthousiasme en bevlogenheid weet zij haar cursisten aan te moedigen om zelf ook aan de slag te gaan met het trainen van groepjes scholieren en studenten. De opleiding tot trainer heeft mij daarnaast extra tools gegeven die ik bijna dagelijks gebruik bij de individuele begeleiding van leerlingen binnen mijn rt-werk.

Annemieke is een gedreven professional die in staat is om anderen te motiveren en te enthousiasmeren. Ze heeft haar eigen ervaringskennis uitgebouwd tot een mooi en veelzijdig concept om scholieren en volwassenen te helpen het beste uit zichzelf te halen in hun opleiding. Inmiddels heeft ze een grote groep trainers opgeleid, die zij ook steeds van informatie en nieuwe ideeen voorziet. Het is bijzonder prettig samenwerken met Annemieke!

Annemieke Groeneveld geeft vol vuur en passie haar trainingen en weet met groot enthousiasme en kennis het "snel leren=leuk leren" over te brengen. Wat daarnaast ook een belangrijke kwaliteit is van Annemiek dat ze altijd open staat voor vragen. De vele mails die ik haar gestuurd heb over zaken waar ik tijdens cursussen tegen aanliep werden altijd snel en van rake adviezen voorzien, beantwoord. Annemiek helpt doortastend en staat open voor brainstormen en meedenken.

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?