Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

Workshop voor mentoren en docenten
2 uurZoek je een leerzame workshop voor jullie docenten op het gebied van studievaardigheden, leerhouding of leergedrag, kies dan uit één van de vijf onderstaande workshops en vul het aanvraagformulier in.


A. Huiswerk toetsklaar zetten. Hoe help jij je leerlingen vanaf het begin van een nieuw hoofdstuk uit het lesboek constructief werken aan één totaalmindmap, waarin alle lessen, aantekeningen, theorie uit lesboek en werkboek meteen 'toetsklaar' wordt verwerkt? Resultaat: geen stress meer voor een toets. Sleutelwoorden zijn "Snel leren = leuk leren" en "Actief leren leren". Vergeet niet een eigen lesboek mee te nemen naar de workshop! (ter inspiratie:
https://www.studielift.nl/TRAINER/blog_03_19_zet_al_je_huiswerk_in_een_keer_klaar.html)

B. Toetsweek plannen. Hoe help ik mijn leerlingen een goede planning te maken voor een toetsweek, tentamen- of examenperiode. Aan de hand van een 5-stappenplan leer jij je leerlingen een effectieve, haalbare planning maken dat stress rondom een toetsperiode verminderd.

C. Leerhouding – hoe krijg ik mijn leerlingen in een actieve leerstand? Het liefst willen we allemaal een klas vol gemotiveerde leerlingen. Helaas is vaker het tegendeel aan de orde. Hoe kun je je leerlingen beter motiveren, en wat komt hier allemaal bij kijken? Vanuit onderwerpen als mindset, doelen en prioriteiten stellen, de SWOT-analyse en de cirkel van invloed en betrokkenheid werk je in deze workshop aan het vergroten van de (intrinsieke) motivatie van jouw leerlingen.

D. Leergedrag – in deze workshop komen de 14 leerstrategieën van Pieternel Dijkstra aan bod en gaan we kijken naar hoe je het beste aantekeningen en een samenvatting maakt. Welke van de acht verschillende leertechnieken zet je voor welk onderdeel of welk vak in?

E. Snellezen en mindmappen, maak kennis met de kracht van snellezen en mindmappen om je leerlingen hiermee op weg te helpen. Door snellezen verhoog je je focus en verlaag je afleiding. Door het maken van een mindmap leer je echt goed samen te vatten. Een mindmap dwingt je actief met je lesstof bezig te zijn en goed onderscheid te maken tussen hoofdzaken en bijzaken. Daarbij helpt een mindmap je inzicht te geven en verbanden te leggen tussen de verschillende onderwerpen of paragrafen van een hoofdstuk. Hierdoor ben je beter in staat inzicht- en toepassingsvragen tijdens een toets te beantwoorden.

Maximaal 12 deelnemers € 475,-*
Kies uit onderstaande opties of maak een afspraak om de inhoud samen af te stemmen via info@studielift.nl.


Aanvraagformulier workshop, training of lezing

Workshop voor mentoren en docenten 4 uur

Kies twee onderdelen uit bovenstaande opties of geef op het aanvraagformulier aan dat je de inhoud samen af wilt stemmen.

Maximaal 12 deelnemers € 750,-*

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?