Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00
rud

Wat als iedereen leren leuk zou vinden?

Ik ging vroeger altijd met veel plezier naar school en begreep nooit zo goed waarom zoveel klasgenoten een hekel aan school hadden.

Eerlijk is eerlijk, het leren ging me goed af en dat speelde natuurlijk een grote rol in het met plezier naar school gaan.

Wat als ik anderen meer en makkelijker kan leren leren in minder tijd, zouden zij school dan net zo leuk gaan vinden als ik dat vroeger vond?

Mijn naam is Annemieke Groeneveld en sinds 2012 trotse eigenaar van Studielift, het bedrijf waarmee ik mijn missie wil uitdragen en verspreiden.

Wat is mijn missie dan?

‘Mijn missie is om alle leerlingen in Nederland met meer plezier en gemak naar school te laten gaan door hun huiswerkmanagement op orde te brengen.
Opgeven omdat het niet lukt is gewoonweg géén optie!’

Op zoek naar mijn missie ontdekte ik dat veel kinderen inhoudelijk prima begrijpen wat er op school wordt verteld en wat er in de schoolboeken staat, maar dat ze niet goed wat er van hen verwacht wordt met betrekking tot het maken van huiswerk en het voorbereiden van toetsen.

Na jarenlang te hebben ‘geoefend’ met kinderen en tieners uit mijn omgeving besloot ik op zoek te gaan naar huiswerkstrategieën waarmee ik hen meer en makkelijker kon leren leren in minder tijd.

En zo is het concept ‘Snel leren = leuk leren’ in 2011 ontstaan. Middels vaardigheden als snellezen, mindmappen, plannen en leren leren ontdekken leerlingen:

  • hoe zij zich beter kunnen focussen en concentreren met inzet van snellezen,
  • hoe zij effectief aantekeningen en samenvattingen kunnen maken met behulp van mindmaps,
  • hoe zij hun lesstof en aantekeningen meer ‘eigen’ kunnen maken,
  • hoe zij vanaf les één alles ‘toetsklaar’ kunnen zetten om onnodig dubbel werk te voorkomen,
  • hoe zij al hun schoolwerk haalbaar kunnen plannen, zodat er voldoende vrije tijd over blijft voor (andere) leuke dingen.
De resultaten zijn fantastisch!

Zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en motivatie groeien, en daarmee daalt de weerstand richting school. Leerlingen zitten beter in hun vel omdat zij weer de touwtjes in handen hebben met betrekking tot school én er weer ruimte ontstaat voor hobby en sport.

Inmiddels is mijn aanbod uitgebreid met cursussen voor groep acht basisschool, bovenbouw vo en mbo, studenten hbo en universiteit en is er een complete all-in one mentormethode met doorlopende leerlijn op studievaardigheden, sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling voor vo- en mbo-scholen, inclusief een ondersteunend digitaal mentorportaal.

Ik train met ontzettend veel passie en plezier docenten, mentoren, RT-ers, kindercoaches en overige onderwijsprofessionals die de concepten in de klas of in hun praktijk aanbieden.

Zonder hen kan ik mijn missie niet landelijk uitdragen en ik ben dan ook enorm dankbaar voor en trots op het netwerk van trainers dat mij hierbij ondersteunt.

Ik nodig je hierbij van harte uit om een kijkje op mijn website te nemen en kom graag in contact met jou via info@studielift.nl of 06-17 23 44 17.


Annemieke Groeneveld

Meer en makkelijker leren in minder tijd...

...wie wil dat nu niet?

In zes lessen van één uur leer je meer huiswerk maken met betere resultaten. Je concentratie stijgt dankzij het werken in eigen leerblokken en het snellezen. Je leertekst verwerk je makkelijk en snel in een mindmap waardoor je de lesstof beter gaat begrijpen en onthouden. Dankzij een haalbare planning ervaar je minder stress. Kortom “Snel leren = leuk leren”. In bijgaande video meer over de inhoud van de cursus.

2022 - STUDIELIFT BESTAAT 10 JAAR

...wat een geweldige tijd!

Op 10 januari 2022 bestond Studielift 10 jaar. Tien fantastische jaren met ontwikkelingen, evenementen, trainingen en heel veel groeimomenten. Bekijk de video voor een mooie impressie van dit jubileum.

maak deel uit van ons landelijk netwerk en profiteer van onze kennis platforms

TIJDLIJN STUDIELIFT

Company History
2023
E-training ‘Snel leren = leuk leren’

De opleiding tot trainer ‘Snel leren = leuk leren’ kan nu volledig in eigen tijd gevolgd worden, zodat deze voor iedereen haalbaar is. Na het volgen van de e-modules volgt voor de certificering een 1-op-1 Zoom call met Annemieke Groeneveld, waarin de thuisopdrachten nabesproken worden en het draaiboek van de cursus wordt toegelicht.

Company History
2022
Studielift123-junior – groep 8

Op veler verzoek en aansluitend bij de subsidieregeling Doorstroomprogramma po-vo brengt Studielift een juniorvariant van de succesvolle all-in one mentormethode Studielift123 op de markt, Studielift123-junior, een lespakket van 28 lessen, verdeeld over 7 thema’s om leerlingen van groep 8 optimaal voor te bereiden op de brugklas.

Company History
2021
Studielift Planagenda

Studielift lanceert haar eigen planagenda, naadloos aansluitend bij het mentorprogramma, inclusief alle schema’s uit het 5-stappenplan om effectief te leren plannen en een maandelijkse reflectiepagina om leerlingen nog beter te kunnen ondersteunen bij het plannen en organiseren van het huiswerk.

Company History
2020
Studielift gaat online!

Vanaf januari 2020 start Annemieke Groeneveld met het zeer succesvolle webinar ‘Leren leren, wat is dat nou eigenlijk?’, waar in 2020 ruim 3000 onderwijsprofessionals aan hebben deelgenomen. Vanaf maart 2020 worden alle opleidingen ook online aangeboden. Deelnemers kunnen nu kiezen of zij de opleiding in twee hele dagen in Utrecht op locatie of vanuit hun eigen huis in drie sessies van vier uur online willen volgen.

Company History
2019
Time 2 Control gaat verder onder de naam Studielift

Na 7,5 jaar met plezier onder de naam Time 2 Control gewerkt te hebben, besloot Annemieke Groeneveld dat het tijd werd voor een bedrijfsnaam dat nog beter aansloot bij het aanbod, namelijk trainingen en concepten voor onderwijsprofessionals. Studielift dekt in alle opzichten die lading, want we brengen leerlingen, studenten, docenten, mentoren en alle overige onderwijsprofessionals qua studievaardigheden minimaal één niveau (verdieping) hoger!

Company History
2018
Lancering Actief leren leren | Nieuwe website | Nieuwe huisstijl boekenreeks

17 maart 2018: lancering nieuwe website en nieuw concept voor 3 havo t/m 6 gymnasium: Actief leren leren. Hierin gaan scholieren aan de slag met hun leerhouding en leergedrag.  Ze ontwikkelen zelfinzicht m.b.v. reflecteren, stellen hun persoonlijk leerplan samen en leren aantekeningen/samenvattingen maken m.b.v. acht leertechnieken waaronder Cornell-schema, conceptmap en tijdlijn.

Company History
2017
1e jubileum | 2e NOT beursdeelname | Time 2 Planner | Time 2 get started

10 januari 2017 bestond Time 2 Control 5 jaar, alle netwerktrainers ontvingen een pakket met de eerste Time 2 Planner en het logboek voor de it’s time 2 get started-module, hiermee worden startende trainers op weg geholpen met hun praktijk en het werven van hun eerste cursisten. Deze nieuwe producten werden uiteraard ook tijdens de tweede NOT beursdeelname gepresenteerd.

Company History
2016
Netwerkdag Woerden | VMBO versie cursus | All In One opleiding

Op de tweede netwerkdag april 2016 werd de Speedlearning Game gelanceerd. Leer en oefen m.b.v. een game de vaardigheden uit de cursus 'Snel leren = leuk leren'. Vanaf september 2016 wordt de VMBO-versie van 'Snel leren = leuk leren' aangeboden, een slimme combinatie van OP WEG NAAR en de basiscursus, waarbij leerlingen o.a. visueel huiswerk leren plannen. Met de komst van dit concept ontstonden de verschillende trainerspakketten waaronder het all-in one trainerspakket.

Company History
2015
1e NOT beursdeelname | OP WEG NAAR de brugklas - groep 8

Januari 2015 kwam het nieuwe concept OP WEG NAAR de brugklas voor leerlingen van groep 8 uit. In drie lessen van een uur bereiden leerlingen zich voor op de brugklas middels focuslezen, agenda gebruiken en bijhouden, sleutelwoorden uit teksten halen, woordjes leren en mindmappen. Eind januari stond Time 2 Control voor het eerst op de NOT-beurs in Utrecht, een beurs met 55.000 bezoekers uit het onderwijsvakgebied.

Company History
2014
Lancering mentorprogramma Studielift123

September 2014 startte Andreas College, locatie Pieter Groen in Katwijk, als eerste school met het nieuwe mentorprogramma van Time 2 Control. Studielift123 is een driejarig mentorprogramma met als hoofdthema’s studievaardigheden, sociale vaardigheid/persoonlijke ontwikkeling en (meta)cognitieve vaardigheden. Dankzij een in eigen beheer ontwikkelde lessengenerator kan elke school een eigen programma samenstellen dat aansluit bij de visie en het jaarprogramma van de school.

Company History
2013
Eerste druk cursusboek "Snel leren = leuk leren" en start trainersopleiding

De belangstelling voor de cursus en daarmee de vraag om trainer te worden was groot. Het cursusboek “Snel leren = leuk leren” werd voor het eerst in juni 2013 gedrukt en vanaf september 2013 worden er op vijf locaties in het land trainers 'Snel leren = leuk leren' opgeleid..

Company History
2012
De start van Time 2 Control

10 januari 2012 werd Time 2 Control ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, de officiële start was een feit. Spannend en leuk, een nieuw avontuur met als belangrijkste doel het helpen van zoveel mogelijk middelbare scholieren om meer en makkelijker te leren leren in minder tijd.

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?