Studielift Blog | Plannen nut en noodzaak
Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

Plannen - beurs versus toetsweek
De nut en noodzaak van een goede planning

31 oktober 2018

Leren plannen, is dat nu echt zo belangrijk?

Nou wat mij betreft wel, want plannen is een vaardigheid die je je hele leven nodig hebt om dingen goed en op tijd voor elkaar te krijgen. Tijdens het geven van de cursus “Snel leren = leuk leren” kom ik natuurlijk best wat leerlingen tegen die erkennen dat ze niet goed kunnen plannen maar eigenlijk het nut er niet altijd van inzien. Eén van de redenen waarom de cursus start met het stellen van doelen zodat je als trainer inzicht krijgt wat de leerling wil bereiken. Vanuit die doelen kun je vaak goed beredeneren waarom leren plannen écht heel nuttig en belangrijk is.

Maar wat heeft plannen van een toetsweek nou te maken met de NOT-beurs zul je denken.

Van 22-26 januari 2019 sta ik met Studielift voor de derde maal op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs Utrecht. De eerste keer in 2015 was ik behoorlijk voorbereid (mijn bedrijf heet niet voor niets Studielift😊) maar wist toen nog niet hoe enorm die beurs eigenlijk was. Nu weet ik dat wel en gezien de enorme investering die je moet doen om op die beurs te kunnen staan wil je er natuurlijk ook het maximale uit halen. Een goede voorbereiding is dan ook een absolute must!

Tijd dus om een goeie planning te maken! En terwijl ik mijn eerste planversie aan het opbouwen ben in een mindmap denk ik: ‘Hé, ik ben feitelijk de toetsplanner voor elk onderdeel aan het invullen’. Het voorbereiden van een beurs scheelt namelijk niet zo heel erg veel van het voorbereiden van een toetsweek. Eerst breng je in kaart wat je allemaal per onderdeel moet doen en vervolgens kijk je hoeveel tijd je hieraan gaat besteden. Tenslotte plan je de onderdelen in in een (leer)schema dat past en aansluit bij je agenda en andere activiteiten (weekindeling).

En hoe voelt dat als de complete beursvoorbereiding in kaart is gebracht en in een haalbare en realistische planning is gezet? Dat voelt keigoed en daar word ik heel blij en rustig van! En dat gevoel gun ik álle leerlingen die een toetsweek moeten voorbereiden. Worstel niet langer en meld je aan voor de cursus "Snel leren = leuk leren", onze trainers staan voor je klaar en vind je via https://www.studielift.nl/regio_overzicht.html

Alle planners die voorbij komen tijdens deze cursus kun je downloaden via https://www.studielift.nl/handig.html


Vragen zien we graag tegemoet via info@studielift.nl

Ik wens je een fijne dag, Annemieke Groeneveld - Studielift

Wil je meer en makkelijker leren in minder tijd -> https://www.studielift.nl/CURSIST/snel_leren_is_leuk_leren.html

Zit je bovenbouw havo-vwo -> https://www.studielift.nl/CURSIST/actief_leren.html

Trainer worden van deze succesvolle cursus? -> https://www.studielift.nl/TRAINER/opleiding.html

Cursusboeken bestellen -> https://www.studielift.nl/CURSIST/webshop.html

Informatiebrochure aanvragen -> https://www.studielift.nl/TRAINER/informatiebrochure.html

Auteur :Annemieke Groeneveld

Ik ben ontwikkelaar en trainster van de concepten "Snel leren = leuk leren", OP WEG NAAR de brugklas, Actief leren leren, Study SMART en het mentorprogramma Studielift123.

Laat een bericht achter

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?