Studielift Blog | Leerzaam cadeau voor volgend schooljaar
Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

Geef me één goede reden waarom ik moet leren plannen

01 september 2023

Ken jij ze ook, die leerlingen die binnenkomen en roepen : “Geef me één goede reden, waarom ik nu zou moeten leren plannen”?

Ik ga je helpen en geef je er zelfs tien!

  • Een groot schoolproject voltooien, zoals het profielwerkstuk: Het vereist zorgvuldige planning om de benodigde onderzoekstappen, schrijftijd en correcties in te plannen, zodat je het project binnen de deadline kunt afronden.
  • Een professionele presentatie voorbereiden: Je moet de tijd plannen om informatie te verzamelen, dia's te maken, te oefenen en jezelf vertrouwd te maken met het onderwerp, zodat je een overtuigende presentatie kunt geven.
  • Een examenplanning maken: Het is belangrijk om voldoende tijd in te plannen voor het bestuderen van elk onderwerp, het maken van oefenopgaven en het herhalen van de stof om goed voorbereid te zijn op het examen.
  • Een groot feest of evenement organiseren, een gedetailleerde planning is nodig om de locatie, deelnemers, logistiek, programma en andere belangrijke aspecten te coördineren.
  • Een vakantie of rondreis plannen: Het vereist het plannen van vluchten, accommodaties, activiteiten en het maken van een reisroute om een soepele en plezierige vakantie-ervaring te garanderen.
  • Een verhuizing organiseren: Plannen is essentieel om ervoor te zorgen dat alles op tijd wordt ingepakt, verhuisd en uitgepakt, inclusief het regelen van verhuiswagens, het opzeggen van contracten en het coördineren van hulp.
  • Een 5-gangendiner voor familie of een groep vrienden organiseren: op tijd je boodschappenlijst klaar hebben en in huis halen, een schema van drie dagen maken wanneer je wat voorbereid en op de dag van het diner zorgen dat alles op tijd en op juiste temperatuur wordt geserveerd.
  • Een sporttrainingsschema maken: Voor atleten is het van cruciaal belang om trainingssessies, rustdagen, voeding, intensiteit en specifieke oefeningen zorgvuldig te plannen om hun prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen.
  • Een grote verbouwing voor je huis, zoals een uitbouw, nieuwe vloer, elektra en een nieuwe keuken in één keer. Alles moet netjes op elkaar aansluiten, niemand mag elkaar in de weg lopen, zijn alle materialen voorradig en wanneer moet welke klus gebeuren?
  • Een voetbaltoernooi organiseren voor je vereniging. Hoeveel teams nodig je uit, hoeveel kleinere velden kun je maken op het terrein, wedstrijdschema maken, barmensen inroosteren, voldoende drank en borrelsnacks inkopen, enzovoort.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van taken waarbij goed plannen van onschatbare waarde is. Door een gedegen planning kun je je tijd efficiënter gebruiken, obstakels verminderen en succesvol resultaat behalen.

Lees ook mijn eerdere blogs over het onderwerp plannen:


Op zoek naar een planagenda die niet alleen jouw leerlingen goed ondersteund bij het maken van een haalbare planning, maar hen ook laat reflecteren en groeien in hun leerhouding en leergedrag, bestel dan nu de Studielift planagenda via onze webshop.

Ik wens je een mooi en succesvol nieuw schooljaar,

Annemieke Groeneveldinfo@studielift.nl
www.studielift.nl

Auteur :Annemieke Groeneveld - Eigenaar Studielift BV

Ik ben ontwikkelaar en trainer van de all-in one mentormethode Studielift123 en de concepten ‘Snel leren = leuk leren’, ‘Actief leren leren’ en OP WEG NAAR de brugklas. Mijn passie voor leren komt in al mijn werkzaamheden tot uiting en zo hoop ik anderen te inspireren om met meer plezier en gemak te leren plannen, organiseren en leren.

Laat een bericht achter

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?