Studielift Blog | Heeft een cursus nog wel zin in 4 havo?
Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

Heeft een cursus nog wel zin in 4 havo?

01 november 2022

‘Mijn zoon zit in 4 havo en is in juni met de hakken over de sloot overgegaan. De resultaten zijn weer slecht, maar heeft het nu nog wel zin om ‘Snel leren = leuk leren’ aan te bieden?’

Als je eens wist hoe vaak ik deze vraag de afgelopen jaren heb gehad?!

Veel leerlingen komen de eerste twee jaar redelijk goed door zonder al te veel aan huiswerk of voor toetsen te hoeven doen. Met name bij havo- en vwo-leerlingen zit het venijn in klas 3 en/of 4.

Het tempo gaat omhoog, er wordt meer lesstof behandeld per les en de leerling moet laten zien dat hij of zij begrijpt wat er in het boek staat, het in eigen worden kan uitleggen en e.e.a. kan toepassen in een andere context. De zogeheten inzicht- en toepassingsvragen nemen rap toe en de reproductievragen nemen dusdanig af, dat je met alleen stampen geen voldoende meer kunt halen.

Combineer dit gegeven met de persoonlijke ontwikkeling rond het 15-16e levensjaar, hormonen gieren door het lijf en er is zowel leuks en moois te ontdekken in de wereld…

Met name als je in de eerste twee jaar niet echt hebt hoeven leren, heb je in de vervolgjaren een extra uitdaging om toch tot effectief leren te komen.

Tijdens de cursus ‘Snel leren = leuk leren’ leren scholieren hoe zij snellezen, plannen, mindmappen en begrippen leren combineren binnen het concept huiswerk ‘toetsklaar’ zetten. Alles wat in de les wordt behandeld, zet je dezelfde dag toetsklaar in een mindmap op A3-papier, waarin je het hele hoofdstuk samenvat.

Dit werkt niet alleen fantastisch in de onderbouw, meer zeker ook in de vervolgjaren en absoluut in 3 en 4 havo/vwo.

Maar...

Ook ‘Actief leren leren’ is vanaf 3 havo een cursus met impact, omdat leerlingen daarin ook naar hun leerhouding gaan kijken en met maar liefst acht leertechnieken aan de slag gaan om alle verschillende vakken op een zo effectief mogelijke manier samen te vatten.

Dus wat moet je dan kiezen voor je kind?

JE HOEFT NIET TE KIEZEN! 😊

Juist omdat ik zoveel ouders sprak van leerlingen uit 3-4 havo/vwo, die twijfelden welke cursus het beste is voor hun kind, heb ik de ideale combi gemaakt met de cursus ‘Snel & Actief leren’, waarin je in negen lessen van een uur best of both concepts leert.

Je werkt zowel aan je leerhouding (mindset, motivatie, reflecteren, inzicht in jezelf) als aan je leergedrag (plannen, snellezen, aantekeningen en samenvattingen maken mbv acht leertechnieken, toetsen voorbereiden, huiswerk ‘toetsklaar’ zetten).

Kortom, de ideale stoomcursus om leerlingen vanaf 3 havo goed op de rit te krijgen richting een succesvol examenjaar.

Het goede nieuws is dat beide opleidingen, dus zowel de opleiding ‘Snel leren = leuk leren’ als de opleiding ‘Actief leren leren’, online of op locatie in Utrecht, binnen het STAP-budget vallen.

Met andere woorden: jij kunt kosteloos de opleiding volgen en na de opleiding direct aan de slag als trainer in jouw eigen praktijk en aan groepen van maximaal vijf leerlingen de cursus geven.

Waar wacht je nog op? 😉

Elke twee maanden is er een nieuwe ronde om het STAP-budget aan te vragen. Heb je jouw budget nog tegoed? Dan is dit je kans om jouw STAP-aanmeldbewijs aan te vragen.

Alle informatie over het volgen van onze opleidingen via het STAP-budget en het aanvragen van je STAP-aanmeldbewijs vind je via deze link.

Ik wens je een fijne dag,

Annemieke Groeneveld
info@studielift.nl
www.studielift.nl

Auteur :Annemieke Groeneveld

Ik ben ontwikkelaar en trainster van de concepten "Snel leren = leuk leren", OP WEG NAAR de brugklas, Actief leren leren, Study SMART en het mentorprogramma Studielift123.

Laat een bericht achter

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?