Studielift Blog | De shock van een toetsweek ervaren
Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

De shock van een toetsweek ervaren!

02 september 2019

Omdat ik de afgelopen 7,5 jaar voornamelijk met schrijven, ontwikkelen van concepten en trainingen bezig ben geweest, besloot ik deze zomer om mezelf wat meer te verdiepen in (social media)-marketing. Enthousiast schreef ik me in voor een tweedaagse mastermind in augustus om de richting en focus van Studielift voor de komende jaren vast te gaan stellen.

Meteen in de eerste sessie zei één van de aanwezigen: “Ik vind Studielift eigenlijk niet zo heel goed bij jou passen, de naam Studielift past veel beter bij jou”.

BOEM! Die kwam binnen, want mijn bedrijfsnaam was ongeveer het laatste waar ik mee bezig was, die was vertrouwd en klopte toch gewoon? Ja natuurlijk, Studielift123 is een geweldige naam voor mijn mentorprogramma, maar om voor mijn bedrijf nou bijna dezelfde naam te gaan gebruiken…. Hij kwam zelfs zo hard binnen dat ik het niet meer droog hield. Wat een mooi moment voor evaluatie en reflectie, want er gebeurde wel wat van binnen kan ik je zeggen!

Ik voelde wel meteen dat in die opmerking een hele grote kern van waarheid zat. In de naam Studielift zit een positieve, opwaartse beweging, en dat is precies waar ik voor sta qua passie en ondernemen en dat is ook waar mijn aanbod over gaat.

Wat volgde was heftig. Mijn malende hoofd ging totaal met me aan de haal en een orkaan van ‘ja maars’ raasde voorbij. ‘Hoe moet dat dan met de website en webshops, alle boeken die gedrukt liggen, mijn autobestickering, Kamer van Koophandel, bankrekening, enzovoort enzovoort. De meest krankzinnige en (on)zinnige dingen kwamen voorbij.

Maar welke beer er ook in de weg probeerde te lopen, het stemmetje dat zei dat die naam inderdaad beter bij mij past overwon en schoot die beren één voor één af. Ik besloot in overleg met mijn webmaster (en rechterhand!) om de naam per 1 november te wijzigen, dan hadden we alle tijd om alles aan te passen en kon ik alles op tijd inplannen.

Tot ik afgelopen dinsdag 27 augustus naar aanleiding van een gesprek besloot dat 2 september natuurlijk een veel betere ingangsdatum zou zijn, de dag dat heel Nederland weer naar school gaat!

Maar dat betekende wel dat mijn rechterhand en ik vanaf dat moment in de 6e versnelling moesten om alles op tijd voor elkaar te krijgen: website overzetten (klinkt zo simpel in twee woorden, is het niet kan ik je inmiddels vertellen, zeker niet een website waar zoveel pagina’s aan hangen, besloten portalen in zitten en twee webshops aan hangen……), Kamer van Koophandel nieuwe handelsnaam doorvoeren, social media namen van pagina- en accountnamen aanpassen, omslagfoto’s op alle social media, nieuwsbrieven, blog, whaaaaaaaaaa. Dit is wat je noemt To-do-list en PLANNEN 2.0!

Gelukkig ben ik een goede planner maar als je teveel op je bord hebt liggen in te weinig tijd, is het toch een pittige klus! Vier keer per dag paste ik mijn to do lijst aan, omdat er weer nieuwe dingen bijkwamen die aangepast moesten worden. Vrijdagochtend stonden deze blog en nieuwsbrieven op de agenda. En terwijl ik naar mijn oneindige to do lijst keek schoot het ineens bij mij binnen:

“Dit is precies hoe leerlingen zich voelen die een toetsweek hebben met tien toetsen, een week van tevoren gaan leren en niet weten waar ze moeten beginnen!” .


En daar was heerlijk op de vrijdagochtend om 9 uur een ontspanningsmomentje (tuurlijk met een bakkie koffie  😊) en voelde ik me trots en dankbaar voor alles wat Time 2 Control mij heeft gebracht.

Wat er nu met mij gebeurt is precies waar goed huiswerkmanagement over gaat. Als je wacht tot het laatste moment en je start een paar dagen voor je toetsweek met het leren van tien toetsen, dan kan de paniek toeslaan en wordt er wel heel veel discipline en doorzettingsvermogen van je verwacht om alles op tijd af te krijgen!

Leerlingen, docenten, mentoren en begeleiders het inzicht en de bewustwording geven hoe je een effectieve leerhouding en efficiënt leergedrag ontwikkeld is het mooiste werk dat er is!

  • Weten waar je het voor doet - motivatie √
  • Weten wat er van je verwacht wordt - to do √
  • Weten hoeveel tijd dat in beslag neemt – taken timen √
  • Weten hoe je weekindeling eruit ziet - √
  • In haalbare (leer)blokken plannen - √
  • Je aan je planning houden - discipline en doorzettingsvermogen √
  • Weten dat je planning haalbaar is en je het dus kunt – mindset in groeistand - √
  • Weten welke (leer)technieken het beste bij je passen - ff in een mindmap zetten  😊 √
  • Leren van wat er vorige keer nog niet helemaal goed ging – reflecteren √

Alles wat ik mijn leerlingen en hun begeleiders leer, gebruik ik zelf ook nog dagelijks, hoe waardevol is dat? Leren doe je nu eenmaal een leven lang en zeker onze jeugd. De tijd dat je een opleiding deed en 40 jaar voor één baas ging werken ligt echt wel achter ons. De huidige generaties blijven leren en veelal gecombineerd met een baan dus wat timemanagement als basis meegeven is zo’n slecht idee nog niet.

Maandag 2 september is hét moment waarop ik definitief afscheid neem van Studielift en verder ga onder de naam Studielift. Mijn aanbod blijft gelijk en zal de komende jaren groeien met online modules voor onderwijsprofessionals en trainingen op het gebied van groepsvorming.

Ik hoop natuurlijk dat jullie mij allemaal blijven volgen via:

          


 

Annemieke Groeneveld
Studielift

info@studielift.nl
www.studielift.nl

Auteur :Annemieke Groeneveld

Ik ben ontwikkelaar en trainster van de concepten "Snel leren = leuk leren", OP WEG NAAR de brugklas, Actief leren leren, Study SMART en het mentorprogramma Studielift123.

Laat een bericht achter

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?