Studielift Blog | 10 Jaar Studielift
Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

10 jaar Studielift

01 januari 2022

Op 10 januari 2022 viert Studielift haar 10-jarig jubileum, tijd voor een interview met de oprichtster.

Hoe kijk je terug op 10 jaar Studielift
Jeetje, hoe kijk ik terug op 10 jaar Studielift. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen 😊. Het begon allemaal heel onschuldig met een cursus voor leerlingen. Het moest overzichtelijk, kort en praktisch. Ik zag teveel leerlingen om mij heen jarenlang naar huiswerkbegeleiding gaan en dacht ‘dat moet anders kunnen’. In zes lessen van een uur wilde ik een pakket aan vaardigheden bieden die elkaar versterken en die de leerlingen leerden om zelfstandig hun huiswerk te managen. En zo ontstond de cursus ‘Snel leren = leuk leren’, waarin snellezen, mindmappen, plannen en geheugentechnieken. Ik startte met de cursus binnen mijn ‘inner circle’, maar zodra de website live ging januari 2012 ontplofte het. Ik kreeg mailtjes uit het hele land met de vraag of men bij mij een opleiding kon volgen om de cursus te geven. Ik was dat ooit wel van plan, maar pakte dit dus binnen een jaar op, ben een post HBO train de trainer gaan volgen en vanaf september 2013 draaide ik volle trainingen wat vandaag de dag tot ruim 1000 trainers heeft gesorteerd. Kun je nagaan hoeveel leerlingen er in al die jaren zijn geholpen, echt waanzinnig!

Van daaruit kwamen vragen voor een methode voor scholen (2014), cursus voor groep 8 (2015) en een opvolger voor de bovenbouw (2018). Vraag me nu niet wanneer ik dit allemaal geschreven en ontwikkeld heb, want dat weet ik echt niet. Op het moment dat er een idee ontstaat (meestal onder de douche 😉), heb ik maar één doel en dat is daaraan werken en afronden. Dat is namelijk wat passie met je doet. Je kijkt niet naar de klok, want je werk is je hobby en je leven. En dat is meteen een valkuil, want ik kwam er afgelopen december achter dat ik de afgelopen 10 jaar geen enkel weekend niet gewerkt had. Tien jaar lang zeven dagen in de week werken ga je wel voelen. Ik heb dan ook genoten van een paar heerlijke rustige kerstweken met alle tijd om terug te blikken naar de afgelopen tien geweldige jaren.

Had je 10 jaar geleden gedacht te bereiken wat je vandaag hebt bereikt?
Ab-so-luut niet! Zoals gezegd begon het heel onschuldig met een cursus voor leerlingen, zonder ambitie om groter te groeien, maar puur omdat ik ze zag worstelen met hun huiswerk. Als je mij tien jaar geleden had verteld wat er nu staat, was ik echt hard in de lach geschoten. En daar zit wellicht de kracht van mijn werk. Er zit geen ambitieus groeiplan achter, alles is ‘spontaan’ door het zien van een behoefte ontstaan en sluit daardoor naadloos aan bij het eerdere werk. Vanaf groep 8 kun je bij onze trainers drie cursussen volgen, waardoor je je hele verdere school- en studiecarrière voldoende bagage in huis hebt om het maximale uit jezelf te halen, dit heb ik echt niet in januari 2012 bedacht hoor 😊.

Wat heb je de afgelopen 10 jaar allemaal ontwikkeld?
Heel veel, nu ik er zo op terugkijk. Soms denk ik echt ‘wanneer heb ik dit allemaal geschreven?’, want de trainingen, cursussen en begeleiding voor leerlingen, maar ook de administratie, webshopbestellingen en talloze mailtjes per dag gingen gewoon door en moesten worden opgepakt.

Het is uiteindelijk een breed assortiment aan concepten geworden die naadloos op elkaar aansluiten:

 • OP WEG NAAR de brugklas – voor leerlingen van groep 8
 • ‘Snel leren = leuk leren’ – voor leerlingen vanaf 1 vmbo-tl
 • ‘Actief leren leren’- voor leerlingen vanaf 3 havo
 • Study SMART – voor studenten hbo en universiteit
 • Studielift123 – all-in one mentormethode voor middelbare scholen en mbo’s, waarin alle onderwerpen uit ‘Snel leren = leuk leren’ en ‘Actief leren leren’ zijn opgenomen en daarnaast nog lessen over sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.
Hoewel ‘Snel leren = leuk leren’ mijn eerste en meest succesvolle concept is, ben ik toch ook wel heel erg trots op de all-in one mentormethode. Ruim 160 lessen in één boek die scholen de ruimte en vrijheid geven hun mentorlessen waardevol en effectief in te vullen. Door zowel mentoren als docenten hierin te trainen, worden leerlingen breed ondersteund met fantastische resultaten.

Welke momenten zijn je het meest bijgebleven?
Oei dat is lastig kiezen, want dat zijn er nogal wat…

 • De stralende leerling die voor het eerst een voldoende haalt voor Frans m.b.v. leerkaartjes.
 • Die stoere 4 vwo-er die niets van me wil weten in les 1 en vanaf les 2 zo dicht mogelijk bij mij komt zetten en alles opneemt en uitvoert wat ik hem leer.
 • Die onzekere kindercoach die zo graag in groepjes les wil geven, maar dat eng vindt en aan het eind van de training zegt ‘ik ga volgende week met mijn eerste groepje starten en ik ben zo blij en trots!’.
 • Die opgeluchte mentor die constateert dat hij er niet alleen voor staat met het aanleren van vaardigheden, maar dat het hele team erbij betrokken is.
 • Die verbaasde vakdocent wiskunde die ontdekt hoe goed je een mindmap kunt maken van wiskunde en hiermee een voorbeeld wordt voor veel collega’s met weerstand tegen mindmappen.
 • Die docente Engels met dyslexie die ontdekt hoe geweldig snellezen is, zowel voor haar als voor haar leerlingen.
 • Kortom, al die momenten waarop je lichtjes in de ogen van anderen ziet verschijnen 😉.

Wat zijn je plannen voor de komende 10 jaar?

Tsja, ik heb de afgelopen 10 jaar nooit lange termijn plannen gehad, maar ideeën zat, dus dat gaat de komende tien jaar vast ook wel lukken. Juist het inspringen op vragen en behoeftes vanuit leerlingen en onderwijsprofessionals is wat mijn werk het allerleukste maakt, dat zal de komende tien jaar niet anders zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat ik niets plan hoor. Ik ben een planner pur sang, maar creativiteit laat zich niet afdwingen, dat komt wanneer het komt en dan pak ik het weer met volle passie op!info@studielift.nl
www.studielift.nl

Auteur :Annemieke Groeneveld

Ik ben ontwikkelaar en trainster van de concepten "Snel leren = leuk leren", OP WEG NAAR de brugklas, Actief leren leren, Study SMART en het mentorprogramma Studielift123.

Laat een bericht achter

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?