Studielift Blog | Leuk zo’n cursus geven, maar hoe kom ik aan cursisten?
Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

Leuk zo’n cursus geven, maar hoe kom ik aan cursisten?

01 augustus 2021

De tweede week na de zomervakantie start ik weer met een volle groep cursisten, en ik kijk er nu al weer naar uit. Ik geef namelijk niet zo heel vaak meer een cursus, omdat ik daar mijn prachtige netwerk aan trainers voor heb, maar zo af en toe geef ik er nog eentje om aansluiting te houden bij de doelgroep. En uiteraard omdat ik dat geweldig leuk vind om te doen!

Ik hoor je denken: ‘Leuk die cursus geven, maar hoe kom ik aan mijn cursisten?‘.

Een logische vraag, want je investeert in een opleiding, en daar wil je natuurlijk ook een zeker rendement uit halen. Los van het feit dat jij natuurlijk het liefst zoveel mogelijk scholieren wilt gaan ondersteunen bij het effectiever en efficiënter huiswerk maken en leren.

Ik geef je vast drie waardevolle tips hoe jij cursisten kunt werven:

  1. Wees jezelf en laat jezelf zien op jouw website en social media. Wat onderscheidt jou van andere trainers en aanbieders. Waarom kiezen jouw klanten juist voor jou? Straal dat uit en communiceer dat. Laat in jouw websiteteksten, Social Media posts en nieuwsbrieven zien wie jij bent.
  2. Wees consistent in communiceren. Maak een planning of een schema waarin je jouw communicatie vastlegt. Hoe vaak en wanneer een nieuwsbrief? Waar, wanneer en in welke vorm post je iets? Begin ruim voor een nieuwe cursus met aankondigen. Wees je ervan bewust dat per post slechts een klein percentage van jouw volgers het bericht daadwerkelijk te zien krijgt. Herhaal dus regelmatig jouw boodschap!
  3. Wees je eigen visitekaartje. Waar je ook bent of komt, zodra je iets hoort over ‘resultaten op school’ kun je enthousiast inhaken met jouw ervaringen. Dát is namelijk de manier waarop ik mijn olievlek aan klanten heb gekregen. Mond-tot-mond-reclame werkt nog steeds het allerbeste en dit begint bij jezelf!

Naast bovenstaande tips help ik jou ook als trainer bij het werven van cursisten. Zo krijg je tijdens de opleiding folders die je kunt voorzien van je eigen gegevens en in kunt zetten om cursisten te werven. Daarnaast bespreken we tijdens de opleiding ook hoe je als trainer kunt starten met het werven van cursisten.

Na de opleiding kun je je als geregistreerd trainer aansluiten bij onze besloten Facebookgroepen. Hier delen ervaren en nieuwe trainers hun vragen, kennis, ervaringen en expertise.

Kortom, je staat er niet alleen voor en bent welkom in ons trainersnetwerk!

Sta je voor de klas en wil jij (i.h.k.v. NPO) met jouw leerlingen aan de slag om hun metacognitieve- en executieve vaardigheden te versterken? Ook dan ben je van harte welkom bij onze opleidingen, je krijgt dan een draaiboek van 12 lessen van 40 minuten om klassikaal de cursus te geven. Een in company teamtraining is mogelijk vanaf 8 deelnemers.

Meer informatie over onze trainersopleidingen:

Voor vragen of informatie kun je terecht via info@studielift.nl.


Annemieke Groeneveld
info@studielift.nl
www.studielift.nl

Auteur :Annemieke Groeneveld

Ik ben ontwikkelaar en trainster van de concepten "Snel leren = leuk leren", OP WEG NAAR de brugklas, Actief leren leren, Study SMART en het mentorprogramma Studielift123.

Laat een bericht achter

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?