Studielift Blog | De enige domme vraag is een niet gestelde vraag
Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

Opleiding ‘Snel leren = leuk leren’ of ‘Actief leren leren’ gedaan en dan?

01 juli 2020

Na mijn middelbare school tot vandaag de dag heb ik flink wat opleidingen, workshops en trainingen gevolgd, van ‘weinig interessant’ tot ‘absoluut fantastisch’.

Wat mij hierbij vaak opviel was dat ik tijdens een training heel erg enthousiast werd gemaakt door de trainer en heel veel ideeën had over hoe ik de theorie in praktijk zou gaan omzetten, maar dat die praktijk elke keer weer lastiger bleek dan gedacht…

Het enthousiasme ebde weg na een aantal dagen en uiteindelijk bleek ik er lang niet zo veel mee te doen dan dat ik van plan was of wilde, simpelweg omdat dat stukje vertaling naar de praktijk ontbrak én omdat ik al snel weer werd opgeslokt door de waan van alledag.

Toen ik voor mezelf begon en de opleidingen ‘Snel leren = leuk leren’ en ‘Actief leren leren’ ontwikkelde was één ding duidelijk: dit moet een opleiding worden waarna de deelnemers direct alle theorie in de praktijk kunnen brengen, zowel in eigen praktijken voor ZZP-ers in het onderwijs als voor docenten in de klas. Het geven van de cursuslessen door de deelnemer moest op elk moment plaats kunnen vinden, ook na een aantal maanden.

Geen gevoel van ‘goed verhaal, maar hoe ga ik dit nu zelf doen?’

Mensen enthousiasmeren is uiteraard enorm belangrijk en dat doe ik met liefde. Maar ik wil daarnaast dat mijn deelnemers naar huis gaan met een direct toepasbare tool en inzetbare lessen. En ik kan inmiddels 8 jaar later trots constateren dat dat is gelukt 😉.

In twee hele dagen of drie online sessies van elk vier uur leid ik trainers ‘Snel leren = leuk leren’ of ‘Actief leren leren’ op, waarbij ze zelf uiteraard ook alle vaardigheden uit de betreffende cursus leren, zoals snellezen, mindmappen en plannen bij ‘Snel leren = leuk leren’ en reflecteren, vergroten cirkel van invloed, zelfinzicht, acht soorten leertechnieken inzetten en een persoonlijk leerplan schrijven bij ‘Actief leren leren’.

Direct na de opleiding kun je als trainer aan de slag, aangezien je een kant en klaar draaiboek van de hele cursus tot je beschikking hebt (ZZP-er krijgt draaiboek van 6 lessen van 1 uur voor groepen van maximaal 5 leerlingen. Docenten krijgen een draaiboek van 12 lessen van 40 minuten voor klassikale inzet).

Ik geniet er oprecht van als deelnemers de tweede opleidingsdag (of derde online sessie) trots vertellen dat zij al aanmeldingen hebben en direct na de opleiding met hun eerste leerlingen kunnen gaan starten.

Maar de begeleiding en ondersteuning gaan ook na de opleiding verder voor onze netwerktrainers.

Het pakket wat bij de netwerkregistratie hoort is breed, als trainer krijg je:

  • Naamsvermelding op de website van Studielift inclusief logo en beschrijving werkzaamheden, zie https://www.studielift.nl/CURSIST/regio_overzicht.html.
  • Toegang tot een trainersportaal met veel extra informatie, werkbladen, PowerPointpresentaties, workshops en Social Media-ondersteuning.
  • Korting op de inkoop van alle cursusmaterialen via een speciale webshop voor trainers.
  • Korting van 10% op vervolgopleiding of nascholingsdagen, deze korting geldt ook voor de nieuwe PCM-training (communicatietraining) die vanaf september 2020 aangeboden zal worden.
  • Deelname aan de besloten Facebookgroep voor trainers, hier worden kennis, tips en vragen gedeeld zodat we continu van elkaar kunnen leren en er worden maandelijkse intervisiemomenten ingepland via Zoom.
  • Mogelijkheid een bijdrage te leveren aan het best practice Digibook, dé manier om jezelf en jouw ervaringen als trainer te delen met een groot publiek (en dus ook om meer cursisten te werven), zie https://www.studielift.nl/bp_2019/index.html voor de huidige versie.
  • Mogelijkheid tot ondersteuning van scholen die werken met het mentorprogramma Studielift123. Je wordt als trainer ingezet als ondersteuner die de cursus aan bovenbouwleerlingen geeft en workshops snellezen en mindmappen voor ouders organiseert.

Ook trainer worden van een kant en klaar cursuspakket en aansluiten bij ons professionele trainersnetwerk?

Wist je dat je onze opleidingen nu ook online kunt volgen? Meer informatie over onze opleidingen vind je via onderstaande links:

‘Snel leren = leuk leren’


►   Live online        -> https://www.studielift.nl/TRAINER/online-opleiding.html

►   Offline              -> https://www.studielift.nl/TRAINER/opleiding.html

‘Actief leren leren’

►   Live online        -> https://www.studielift.nl/TRAINER/online-opleiding-actief.html

►   Offline              -> https://www.studielift.nl/TRAINER/opleiding_actief.html

OP WEG NAAR de brugklas

►   Live online        -> https://www.studielift.nl/TRAINER/online-training-OP-WEG-NAAR-de-brugklas.html

Een overzicht van al onze opleidingen, data en locaties vind je via https://www.studielift.nl/TRAINER/trainingsdagen.html

Heb je een vraag, dan zie ik deze graag tegemoet via info@studielift.nl


Ik wens je een fijne dag,
Annemieke Groeneveldinfo@studielift.nl
www.studielift.nl

Auteur :Annemieke Groeneveld - Eigenaar Studielift BV

Ik ben ontwikkelaar en trainer van de all-in one mentormethode Studielift123 en de concepten ‘Snel leren = leuk leren’, ‘Actief leren leren’ en OP WEG NAAR de brugklas. Mijn passie voor leren komt in al mijn werkzaamheden tot uiting en zo hoop ik anderen te inspireren om met meer plezier en gemak te leren plannen, organiseren en leren.

Laat een bericht achter

Heb je een vraag, wil je meer informatie of een adviesgesprek?